30.06
2023

Сад замість полуниці

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Для тих містян, які звикли кожної весни приїжджати на збір ягід до підприємства «Олександрійська полуниця», буде прикрою новина про те, що цьогорічний збір був останнім – підприємство перепрофілюється на вирощування фруктів.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Великий теніс по праву вважається одним з елітних видів спорту. Це один з найстаріших видів, який виник у XIX столітті.
Є в Олександрії люди, які люблять великий теніс.

[Читати детальніше]

30.06
2023

А ви знали, що більшість серцево-судинних захворювань, які раніше лікували в спеціалізованих центрах, тепер можна вилікувати не виїжджаючи з міста? Для цього знадобилось кілька років наполегливої та кропіткої праці медиків Олександрійської центральної міської лікарні, щоб зробити те, що раніше вважалося неможливим для містечкового лікувального закладу.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Коли митниця «дає добро»

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Чим займається сьогодні митниця, які завдання виконує під час воєнного стану, що імпортують та експортують у нашій області? На ці та інші запитання кореспондента «ОТ» відповів Євген Скібіцький – начальник Кропивницької митниці, зоною діяльності якої є територія усієї Кіровоградської області.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Минуло майже три місяці, як у місті закінчився опалювальний сезон. Літо наближається до свого апогею, і зараз, у період літнього сонцестояння (як відомо в природі, це саме зараз, у другій декаді червня), якось в голову не часто приходять думки про опалювальні батареї, «санітарні нормативи кімнатної температури» і… про тарифи на централізоване теплопостачання.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Три Гран-прі від Пилипенка

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Знову олександрійці прославили наше місто на міжнародній музичній сцені. В минулому номері ми писали про талановиту скрипачку – ученицю музичної школи Єлизавету Погорілу, яка виборола перемогу в трьох музичних конкурсах, і ось ще новина – баяніст та акомпаніатор Олександрійського театру, керівник народного аматорського інструментального оркестру народних інструментів «Камертон», лауреат міжнародних конкурсів, музикант вищої категорії Олександр Пилипенко виграв поспіль три міжнародні конкурси.
Ми зустрілися з Олександром після його повернення із Всесвітнього конкурсу баяністів-акордеоністів, що проходив в Італії.

[Читати детальніше]

23.06
2023

Вiйна йшла слiдом

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сьогодні у рубриці «Ми – одна сім’я» ми розповімо про Дар’ю Шульженко – молодого лікаря, який поповнив ряди медиків терапевтичного відділення районної лікарні. Лікар-терапевт приїхала до нас із Маріуполя після початку бойових дій. Тікати від війни їй довелося двічі, а Олександрія стала для неї та її родини другим домом майже випадково. Ось її розповідь.

[Читати детальніше]

23.06
2023

Нещодавно учениця музичної школи Єлизавета Погоріла виборола перемогу в трьох музичних конкурсах. У Всеукраїнському конкурсі «Класичний меридіан» у номінації «Струнно-смичкові інструменти» Єлизавета здобула найвищу нагороду – Гран-прі (викладач Світлана Городецька, концертмейстер Ірина Федоренко).

[Читати детальніше]

23.06
2023

Напевне, кожен, кому доводилося відвідувати лікарні Олександрії, може впевнено сказати, що краще районної лікарні у нас немає жодного медичного закладу. Багато років зусиллями її персоналу та  керівництва на чолі з Валентиною Гарагулею заклад здобував найвищу репутацію. Проте кілька років тому почалося реформування закладів медицини, згідно з яким відбувається злиття двох головних лікарень міста. Сьогодні багатьох хвилює і цікавить, як іде цей процес та чи піде він на користь пацієнтам та медикам?

[Читати детальніше]

21.06
2023

Бахмутський вузол

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Потрапити на першу лінію фронту журналісту, тим паче цивільній людині, практично неможливо, а взяти участь у бойовому завданні – це взагалі за межею фантастики. Проте у кожного правила є свої винятки. Для кореспондента “ОТ” та керівника благодійного фонду “Шлях до життя” Анатолія Тримбача таким “винятком” стала поїздка до місця дислокації міжнародного батальйону України, а саме – до чеченського батальйону імені шейха Мансура, у якому служить наш відомий земляк Володимир Дожджаник…

Читати

21.06
2023

Дідусь української естради

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

15 червня в Палаці культури “Світлопільський” відбувся сольний концерт Павла Зіброва. Автору цього матеріалу по роду занять часто доводиться бувати на подібних заходах, але це було щось особливе! Не думав, що 66-річний “дідусь української естради” може півтори години, не випускаючи ні на мить мікрофон із рук, “тримати” зал на одному диханні, доводячи його до божевільних овацій.

[Читати детальніше]

19.06
2023

Той, що рятує життя

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

До Дня медичного працівника, який відзначався донедавна в Україні 18 червня (Указом Президента України перенесено на 27 липня), ми приготували матеріал про одного з найкращих лікарів міста – Павла Куницю. Лікар-кардіолог, завідувач терапевтичного відділення районної лікарні, він відомий олександрійцям, як людина, що врятувала життя багатьом своїм пацієнтам.

[Читати детальніше]

19.06
2023

Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові, а в Україні кожного року її потребує більше 200 тисяч людей (за даними довоєнного часу). І саме добровільна та регулярна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів. День донора відзначається в Україні й усьому світі 14 червня. З цієї нагоди ми відвідали відділення трансфузіології Центральної міської лікарні та поспілкувалися з його завідувачкою Наталією Гончар.

[Читати детальніше]

12.06
2023

З кінця травня в місті розпочав роботу  кінотеатр «Блокбастер». Як розповіли в його адміністрації, це всеукраїнська мережа, яка має свої кінотеатри у багатьох містах країни. Вона спеціалізується на показах нових та прем’єрних стрічок.

[Читати детальніше]

12.06
2023

Так трапилося, що з недавніх пір в Олександрії замість однієї благодійної організації, що опікувалася безхатніми тваринами, з’явилися дві. Не будемо вдаватися в деталі розколу між колишніми однодумцями, скажемо лише, що двоє засновників і беззмінних членів організації – Леся Пінковська та Олена Котова покинули ГО “Друг” ті заснували громадську організацію “Зоодопомога”.

[Читати детальніше]

12.06
2023

Оліївка під охороною

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Нещодавно шанувальники відпочинку біля Оліївського озера були приголомшені новиною:  усі під’їзди до водойми перекриті залізобетонними блоками з написами “Проїзд обмежено. Ландшафтний заказник”.

[Читати детальніше]

1.06
2023

Найзатребуваніша послуга автомобілістів стала доступнішою для олександрійців – у нашому ЦНАПі відкрився новий напрямок роботи – «Транспорт». Тепер тут можна отримати послуги з обміну та видачі посвідчення водія (без складання іспиту) та реєстрації/перереєстрації транспортних засобів (без проведення експертного дослідження).

[Читати детальніше]

1.06
2023

На початку квітня ОКВП «Дніпро-Кіровоград» сповістив абонентів про те, що мораторій на повірки лічильників, який був накладений у квітні минулого року, відмінено. Новина викликала неоднозначну і бурхливу реакцію, тож ми попросили прояснити ситуацію в адміністрації ОВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

[Читати детальніше]

1.06
2023

Нещодавно студія творчості «Покоління NEXT» здобула чергову перемогу на фестивалі – на цей раз це були Гран-прі та чотири перших місця, які посіли вихованки студії на Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв Energy Danc & Music Fest, що проходив в Одесі.

[Читати детальніше]

1.06
2023

Незламний «Мастіф»

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Цьогорічні національні відбіркові змагання з адаптивних видів спорту «Ігри Нескорених» у Львові принесли призове місце 39-річному Сергію Майданюку, жителю Олександрії, юристу, військовому, який у серпні минулого року в результаті поранення втратив нижню кінцівку. Воїн уперше взяв участь в подібних змаганнях і одразу став одним із найкращих.      

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень