30.06
2023

Сад замість полуниці

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Для тих містян, які звикли кожної весни приїжджати на збір ягід до підприємства «Олександрійська полуниця», буде прикрою новина про те, що цьогорічний збір був останнім – підприємство перепрофілюється на вирощування фруктів.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Великий теніс по праву вважається одним з елітних видів спорту. Це один з найстаріших видів, який виник у XIX столітті.
Є в Олександрії люди, які люблять великий теніс.

[Читати детальніше]

30.06
2023

А ви знали, що більшість серцево-судинних захворювань, які раніше лікували в спеціалізованих центрах, тепер можна вилікувати не виїжджаючи з міста? Для цього знадобилось кілька років наполегливої та кропіткої праці медиків Олександрійської центральної міської лікарні, щоб зробити те, що раніше вважалося неможливим для містечкового лікувального закладу.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Коли митниця «дає добро»

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Чим займається сьогодні митниця, які завдання виконує під час воєнного стану, що імпортують та експортують у нашій області? На ці та інші запитання кореспондента «ОТ» відповів Євген Скібіцький – начальник Кропивницької митниці, зоною діяльності якої є територія усієї Кіровоградської області.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Минуло майже три місяці, як у місті закінчився опалювальний сезон. Літо наближається до свого апогею, і зараз, у період літнього сонцестояння (як відомо в природі, це саме зараз, у другій декаді червня), якось в голову не часто приходять думки про опалювальні батареї, «санітарні нормативи кімнатної температури» і… про тарифи на централізоване теплопостачання.

[Читати детальніше]

30.06
2023

Три Гран-прі від Пилипенка

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Знову олександрійці прославили наше місто на міжнародній музичній сцені. В минулому номері ми писали про талановиту скрипачку – ученицю музичної школи Єлизавету Погорілу, яка виборола перемогу в трьох музичних конкурсах, і ось ще новина – баяніст та акомпаніатор Олександрійського театру, керівник народного аматорського інструментального оркестру народних інструментів «Камертон», лауреат міжнародних конкурсів, музикант вищої категорії Олександр Пилипенко виграв поспіль три міжнародні конкурси.
Ми зустрілися з Олександром після його повернення із Всесвітнього конкурсу баяністів-акордеоністів, що проходив в Італії.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень