30.11
2022

Як створити свій бізнес

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Нещодавно відбувся цікавий проєкт, за допомогою якого кілька цілеспрямованих жінок змогли наблизити свої мрії у відкритті або розширенні власних справ. Спочатку це був 3-денний тренінг “Бізнес-модель для власної справи”, що проходив 30 жовтня –1 листопада в межах проєкту “Жіноче лідерство: на шляху відновлення України”. Участь в тренінгу взяли жінки Олександрійської, Знам’янської, Приютівської, Кременчуцької громад (всього 16 учасниць).

[Читати детальніше]

30.11
2022

Через часті обстріли енергетичної та критичної інфраструктури нашої країни з боку Російської Федерації в Олександрії почастішали перебої в електропостачанні. Але наразі ніхто не застрахований і від пошкодження водопостачальних мереж. Про те, як бути в таких випадках, ми запитали у начальника Олександрійського управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Василя Коновалова.

[Читати детальніше]

30.11
2022

Будні комунальників

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Чим займаються зараз комунальні підприємства міста, в інтерв’ю нашому кореспонденту розповів начальник управління ЖКГ Олександрії Михайло Сулятицький.

[Читати детальніше]

30.11
2022

Минулого тижня в олександрійських ЗМІ та соцмережах з`явилося повідомлення про те, що представники організації «Supporters Alexandria» передали на передову вже сьому автівку. Цього разу «Нива» поїхала на Харківщину, у нещодавно звільнене село, де підрозділом керує олександрієць.
Ось що розповів про цю подію та роботу організації один з її учасників Артем Тимченко.

[Читати детальніше]

28.11
2022

Директор обласного центру народної творчості Тетяна Назаренко несе службу бойовим медиком у сухопутних військах Збройних Сил України. Нині вона боронить незалежність на передовій.

«Ще в березні я стала на військовий облік. І тільки у вересні мене призвали. Спочатку була на навчанні. Зізнаюся, не звикла до таких навантажень, але впоралася. І здебільшого дякуючи своїм побратимам. Зараз пишаюся, що стала бойовим медиком, що рятую своїх», – розповідає захисниця.



Наразі Тетяна Назаренко несе службу на «гарячому» напрямку. Каже, як би складно не було, сил дає найперше віра в перемогу.

«Скаржитися на відсутність світла, чи води, чи тепла, чи можливості поїсти – це не про нас. Всяке бувало, але ми заряджені одним: маємо перемогти. Це найголовніше. Плюс відчуваємо підтримку дорогих нам людей – нехай і за сотні кілометрів», – ділиться директор обласного центру народної творчості.

Як уже повідомлялося, заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько разом зі своїм батальйоном «Стугна» одним із перших після розвідувальних підрозділів зайшов до звільненого Херсону.

24.11
2022

Вже шість років в Олександрії діє громадська організація “Центр громадської активності “Перемога”. Її очолює переселенка з Луганської області Валентина Чугуєвець.

Нещодавно за ініціативи Валентини на базі організації почала роботу “Школа соціального підприємництва”, де переселенці та активні жителі міста Олександрії навчаються підприємництву, яке допомагає вирішувати соціальні проблеми.
Сьогодні в інтерв’ю нашому кореспонденту вона розповіла про роботу організації та мету створення нового об’єднання.

[Читати детальніше]

21.11
2022

Перше цьогорічне інтерв’ю з головою Приютівської територіальної громади Андрієм Коломійцевим вийшло у нашій газеті у квітні. Тоді був чи не напруженіший період як для громади, так і для всієї країни. Що змінилося за час, який минув, чим сьогодні живе громада та які завдання вирішує її керівництво? Про це наша сьогоднішня розмова з очільником ТГ. [Читати детальніше]

21.11
2022

Ми завітали в одне з найвідоміших підприємств Олександрійщини – ТОВ “Колос”, що входить до структури корпорації «АгроВіста», та дізналися, чим живуть сьогодні аграрії нашого краю.
Директор з виробництва рослинництва Едуард Резніченко розповів, що війна Росії проти України завдала великої шкоди, зламала плани та змусила працювати в екстремальних умовах воєнного стану.

[Читати детальніше]

16.11
2022

Майже 20 років олександрійці дізнаються про новини з репортажів, підготовлених Євгенією Ніколаєвою. Здається, вже неможливо уявити місцевий телепростір без посмішки цієї тендітної привабливої жінки. Проте маловідомо, що розпочинала свій шлях до професійної журналістики Євгенія не з семінарів журфаків, а з навчання у педагогічному університеті. І можливо, її покликанням так би і залишилася робота шкільним учителем, якби у вересні 2003 року на запрошення секретаря міської ради Людмили Давиденко вона не погодилася стати відповідальним секретарем редакції комунальної установи “Телеканал “Олександрія”.

[Читати детальніше]

15.11
2022

Заступник голови обласної ради, командир батальйону «Стугна», який один із перших після розвідувальних підрозділів зайшов до звільненого Херсону, Дмитро Лінько закликає жителів Кіровоградщини допомогти херсонцям після восьмимісячної окупації.

«Я не можу розповідати про специфічні завдання, які ми виконували і продовжуємо виконувати на цьому напрямку, але про емоції, що переповнювали після входження до Херсону, важко мовчати. Жодних сумнівів, що херсонці чекали на українських захисників. Нас зустрічали з прапорами, сльозами на очах, хтось виносив їжу, чесно кажучи, місто святкувало. Наразі до Херсону повертаються правоохоронні структури. Хочу закликати всіх протягнути руку підтримки людям після тяжкої восьмимісячної окупації», – зазначив Дмитро Лінько.

Зокрема він закликав органи влади, благодійні організації, небайдужих жителів регіону допомогти херсонцями харчами, засобами гігієни та іншим.



Нагадаємо, заступник голови обласної ради Дмитро Лінько, депутати облради Андрій Яровой та Олександр Мацайтіс із перших днів війни боронять Україну на передовій.

14.11
2022

Автобуси Олександрії

Рубрика: Новости. Автор: Olena

28 червня цього року на автобусні маршрути Олександрії вперше вийшов комунальний транспорт. Пройшло п’ять місяців, і сьогодні, судячи з відгуків містян, можна говорити, що нове комунальне підприємство зарекомендувало себе з найкращого боку та знайшло своє достойне місце в інфраструктурі Олександрії.
Про його роботу наша сьогоднішня розмова з директором КП “Олександрійський транспорт” Олександром Коноваловим.

[Читати детальніше]

11.11
2022

Волонтер – відчайдуха

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Є в Олександрії волонтер, який буквально не вилазить із-за керма свого авто, розводячи гуманітарну допомогу бійцям ВСУ на самісінький “передок”. Він не боїться лізти у саме пекло, мотаючи тисячі кілометри фронтових доріг майже під самим носом ворога. І він єдиний у нашому місті, хто виконує цю роботу не від випадку до випадку, а регулярно, по кілька разів на тиждень, виконуючи завдання координаційного центру волонтерів. [Читати детальніше]

11.11
2022

Туризм під час війни

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Є таке прислів`я – «війна війною, а обід за розкладом». Напевне його можна віднести і до відпочинку – попри всі негаразди людям треба якось розслабитися, відволіктися та набратися нових сил у боротьбі з ворогом, як на фронті, так і й тилу. Шо можуть запропонувати та як зараз працюють у туристичній сфері Олександрії? Про це ми поцікавилися у керівника фірми “ВідпочинОк” Олександра Прищепи. [Читати детальніше]

9.11
2022

Хто не знає олександрійця Дмитра Кудрю, що вже понад три десятки років своїми руками майструє чудові вироби з дерева,  які прикрашають оселі та колекції у багатьох містах України та світу. Проте, можливо, хтось дійсно не знає про цю талановиту людину? Тож ми сьогодні розповімо про справжнього майстра декоративно-прикладного мистецтва.  [Читати детальніше]

8.11
2022

Кропивницький музичний фаховий коледж дасть великий концерт «З Україною в серці» з нагоди 140-річчя першого українського професійного театру. Виконуватимуть твори з вистав корифеїв. Про це повідомила директор коледжу, організатор концерту Лариса Голіусова сьогодні, 7 листопада.

«Заслужені діячі мистецтв України, лауреати міжнародних і всеукраїнських конкурсів виконають для вас твори Шевченка, Франка, Лисенка, Лепкого, Данькевича та інших. Зокрема Анастасія Безай, виконає пісню Наталки з вистави театру корифеїв «Наталка Полтавка»», – розповіла Лариса Голіусова.

Захід запланований на 16:00 11 листопада.

Нагадаємо, 27 жовтня театр корифеїв відзначив 140-річчя прем‘єрою вистави «Бондарівна».

8.11
2022

Три нові реанімобілі в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської отримав Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 7 листопада.

Генеральний директор центру Олександр Ярошенко уточнив, Кіровоградщина отримала реанімобілі класу С.

«Машини обладнані всім необхідним, щоб навіть у складних дорожніх умовах можна було швидко й безпечно доправити хворих до лікарні. Є кисневі балони, кардіомонітори та дефібрилятори, електрокардіографи та апарати штучної вентиляції легень», – зазначив Олександр Ярошенко.

Нагадаємо, місія фандрейзингової платформи United24 — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку та скеровуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: «Оборона та розмінування», «Медична допомога» та «Відбудова України».

7.11
2022

ГО «Творчість.Ініціатива.Енергія.» здобула чергову перемогу в обласному конкурсі грантів для волонтерів Кіровоградщини. Так, у його межах підтримано 9 команд. Серед них – військові волонтери, зоозахисники, психологи та активісти у сфері культури. Свої ідеї вони реалізовуватимуть 8 місяців. У Приютівській громаді зокрема, буде втілено проєкт під назвою “Розвиток соціального підприємництва на базі волонтерського центру”, керівник – Наталія Луценко.

[Читати детальніше]

7.11
2022

Більше сотні агропідприємств Кіровоградщини отримають майже 3 тисячі рукавів для зберігання зерна в рамках програми підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та Мінагрополітики спільно з виконавчим партнером Українською асоціацією районних та обласних рад. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 7 листопада. [Читати детальніше]

4.11
2022

Мабуть, кожен, хто хоч раз бачив на вулиці процесію веселих молодих хлопців у помаранчевих вбраннях з барабанами та дівчат у різнобарвних сарі з квітами, що, пританцьовуючи, виспівують «Харе Крішна, Харе Рама», надовго запам’ятовує це яскраве та незвичне дійство. Це монахи миряни з товариства свідомості Крішни, яке також відоме як Рух Харе Крішна.
[Читати детальніше]

4.11
2022

Продовження бесіди з Олександром Бєловим (початок у №№ 35, 36, 38, 40, 42)
– Ви казали про недоцільність та збитковість видобутку вугілля шахтами. Чому ви так вважаєте?
– Проблема у тому, що ланцюг рветься в самому тонкому місці. Поясню. Економіка, як відомо – це складна єдина та цілісна система взаємозв’язків. Коли змінюєш один параметр, він по ланцюжку впливає на цілу купу інших. І найчастіше кінцевий результат дуже відрізняється від того, який хотілося б отримати. Так і в нашій вугільній галузі. От давайте задамося питанням, а яка ж мета ставилася для виробничого об’єднання «Олександріявугілля»? [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень