8.11
2022

Кропивницький музичний фаховий коледж дасть великий концерт «З Україною в серці» з нагоди 140-річчя першого українського професійного театру. Виконуватимуть твори з вистав корифеїв. Про це повідомила директор коледжу, організатор концерту Лариса Голіусова сьогодні, 7 листопада.

«Заслужені діячі мистецтв України, лауреати міжнародних і всеукраїнських конкурсів виконають для вас твори Шевченка, Франка, Лисенка, Лепкого, Данькевича та інших. Зокрема Анастасія Безай, виконає пісню Наталки з вистави театру корифеїв «Наталка Полтавка»», – розповіла Лариса Голіусова.

Захід запланований на 16:00 11 листопада.

Нагадаємо, 27 жовтня театр корифеїв відзначив 140-річчя прем‘єрою вистави «Бондарівна».

8.11
2022

Три нові реанімобілі в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської отримав Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 7 листопада.

Генеральний директор центру Олександр Ярошенко уточнив, Кіровоградщина отримала реанімобілі класу С.

«Машини обладнані всім необхідним, щоб навіть у складних дорожніх умовах можна було швидко й безпечно доправити хворих до лікарні. Є кисневі балони, кардіомонітори та дефібрилятори, електрокардіографи та апарати штучної вентиляції легень», – зазначив Олександр Ярошенко.

Нагадаємо, місія фандрейзингової платформи United24 — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку та скеровуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: «Оборона та розмінування», «Медична допомога» та «Відбудова України».

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень