30.09
2022

Продовження бесіди з Олександром Бєловим (початок у №№ 35, 36, 38)
– Від історії про становлення галузі давайте перейдемо до сумної теми – чому містоутворююча галузь занепала та зникла?

[Читати детальніше]

29.09
2022

Міська рада почала формувати списки присяжних для Олександрійського міськрайонного суду. Для чого потрібні присяжні, які їх обов`язки та хто може бути присяжним? На ці та інші запитання нашому кореспонденту відповіла керівник апарату суду Алла Бєлова.

[Читати детальніше]

25.09
2022

Ювілей “Шляху”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Рівно 10 років назад в Олександрії був заснований громадський благодійний фонд “Шлях до життя”. Його заснували троє місцевих мешканців, яким були небайдужі проблеми незахищених верств населення, у тому числі хворих на СНІД, гепатит, туберкульоз, безхатченків та наркозалежних. Це була перша організація, яка почала займатися проблемою ВІЛ-позитивних людей.

[Читати детальніше]

22.09
2022

Як стають волонтерами

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Нещодавно ми розповідали про 11-класника мультипрофільного ліцею Богдана Машуровського, члена молодіжного парламенту Олександрії, який, незважаючи на свій юний вік, уже вважається ветераном скаутського руху міста. І ось нещодавно стало відомо, що хлопець здобув право на безкоштовне навчання та стипендію в місті Кембридж, в приватній боардінговій школі The Leys. З цієї нагоди міський голова Сергій Кузьменко подарував йому ноутбук, необхідний для навчання.
Ця подія співпала з нашою зустріччю з Богданом, коли він розповідав про свою благочинну діяльність, про те, як стають волонтерами та чим вони займаються.

[Читати детальніше]

22.09
2022

Її ніхто не зупинить

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Майже щодня на сторінках Facebook олександрійка Кaтеpина Мусенко звітує про свою допомогу Збройним силам України. За раз вона випікає більше 400 булочок, які відправляє хлопцям нa пеpедову. Девізом її праці стали слова: «Мене ніхто не зупинить!»
Ми зустрілися з Катериною та розпитали, що спонукало 31-pічну жінку, підприємницю, одружену, матір 5-річного сина, зайнятися справою, далекою від бізнесу та хатніх клопотів.

[Читати детальніше]

22.09
2022

Безготівка “в законі”

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Уже з нового року олександрійські підприємці мають запровадити обов’язкову безготівкову форму розрахунків з покуп-цями та клієнтами. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міні-стрів України. Що це означатиме для містян, ми попросили роз’яснити начальника Олександрійської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Кіро-воградській області Яніну Нечипоренко.

[Читати детальніше]

19.09
2022

Коли в місті розпочнеться опалювальний сезон, якою буде температура в квартирах, і чи взагалі в них буде тепло – на ці та інші запитання нашому кореспонденту відповіла директор КП “Теплокомуненерго” Алла Грибачова.

[Читати детальніше]

18.09
2022

На охороні лісів

Рубрика: Новости. Автор: Olena

В Україні щороку у третю неділю вересня відзначається День працівника лісу. З цієї нагоди ми вирішили поцікавитися, чим займається наше місцеве лісове господарство. З’ясувалося, що тут відбулися зміни, про які нам розповів його новий керівник – Роман Русін.

[Читати детальніше]

15.09
2022

Музейний ексклюзив

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Історія одного експонату

У Кіровоградській області лише два музеї мають відділи природи – це обласний крає-знавчий музей і Олександрійський музейний центр. Тож в Олександрійському є ексклюзивні експонати не тільки з історичного минулого, а й природознавчого направлення.

[Читати детальніше]

14.09
2022

13 вересня – День перукаря. Сподіваємося, ви не забули привітати свого майстра-стиліста. Якщо раптом так сталося, ще не пізно виправитися – нехай свято триває, і людям, які дарують красу, буде приємна ваша увага. Побажайте їм легких рук, креативних думок, нових трендових ідей, швидких та гострих ножиць. А головне – вдячних щасливих клієнтів і достатку.

[Читати детальніше]

12.09
2022

Шлях додому

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Продовження (початок 5.08. https://ot.kr.ua/istoriya-woliart-club.html)
Мої мандри стали менш безтурботними, коли на одній з доріг побачив попереджувальний знак “Обережно! Тигри!” Зустріч з небезпечним хижаком у мої плани ніяк не входила, тож я вирішив, що ночівель просто неба більше не буде. Треба шукати більш безпечні місця для відпочинку. У невеличких містах Індії туристична індустрія майже відсутня, тож єдиним прихистком для мандрівника тут є ашрами. Це монастирі, які надають притулок усім, хто цього потребує. Проте насправді виявилося, що ця розхожа думка не завжди відповідає дійсності.

З британцем Боббі
[Читати детальніше]

9.09
2022

10 вересня в Україні відзначається День фізкультурника. Серед тисяч олександрійців, причетних до цієї дати, хотілося б відзначити людину, яка внесла величезний вклад у розвиток місцевого спорту і фізкультури – це Андрій Ярошевський, президент ГО “Всеукраїнська федерація військово-спортивних багатоборств”, президент патріотичного спортивного клубу «Захист», майстер спорту України з військово-спортивних багатоборств, заслужений тренер України, «Кращий тренер 2007 року» Кіровоградської області, суддя міжнародної категорії з військово-спортивного багатоборства, володар VІІ дана з військово-спортивного багатоборства, ІІІ дана з «Кемпо-Дзю», начальник відділу молоді та спорту олександрійської міськради, депутат Олександрійської міської ради VIII скликання.

[Читати детальніше]

8.09
2022

Зупинити самогубця

Рубрика: Новости. Автор: Olena

10 вересня – Всесвітній день запобігання самогубствам. Ця дата відзначається по всій планеті щорічно, починаючи з 2003 року. А що ми знаємо про це явище та звідки його витоки? Ось що розповіла олександрійський психолог Ольга Нємова.

[Читати детальніше]

8.09
2022

Незважаючи на війну, в Олександрійській громаді не припинялася і не припиняється робота міського територіального центру. Як розповіла його директор Олена Грінчак, на сьогоднішній день установа надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно подолати негативний вплив ситуацій, зумовлених такими чинниками, як: похилий вік, інвалідність, невиліковні хвороби, що потребують тривалого лікування, бездомність, малозабезпеченість – і потребують надання соціальних послуг за місцем проживання чи в приміщенні територіального центру.

[Читати детальніше]

8.09
2022

Якщо в цьому заголовку ви побачили незнайомі слова, це нормально. За ними криється добре відома багатьом олександрійцям проблема та вдала спроба більше ніж трьох десятків людей її вирішити!

[Читати детальніше]

6.09
2022

У світлі неабиякої метушні навколо зносу бюста радянського письменника Максима Горького на подвір’ї ЗНЗ № 2, пригадалася давня історія ще двох скульптур, які у різні часи розташовувалися на цьому місці.

[Читати детальніше]

6.09
2022

Проєкт «Ділись добром»

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Приютівської громади добігає кінця. Він був ініційований активістами ГО «Творчість. Ініціатива. Енергія» на чолі з Дарією Ратушняк і тривав з червня по вересень 2022 року та реалізувався на базі сільських закладів культури нашої громади. [Читати детальніше]

4.09
2022

Вітчизняний бізнес з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України зазнав значних збитків та руйнувань. За даними проведеного Міністерством цифрової трансформації опитування, з початку війни 47 відсотків підприємств зупинені або майже зупинені, а загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу з 24 лютого оцінюються в 85 млрд доларів!

[Читати детальніше]

2.09
2022

Як розповів директор Палацу культури «Олександрійський театр» Юрій Біланюк, 22 вересня о 18:00 відбудеться вистава київського театру на Подолі «Сто тисяч», у якому приймуть участь зірки української сцени Богдан Бенюк та Сергій Сипливий.

З цієї нагоди ми приготували серію публікацій, присвячених цій темі.

[Читати детальніше]

2.09
2022

Шлях додому

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Потрібно бути відчайдушним сміливцем, щоб пішки вирушити в подорож завдовжки у 3 тисячі кілометрів, чужими країнами, без речей, без знання мови, всього з 200 гривнями в кишені. Однак такий сміливець є у нас в Олександрії.
Ми вже розповідали про Ярослава Шаповалова, засновника Woliart Club, і згадували, що він збирається писати книгу про свої індо-непальські пригоди. Але поки автор готується сісти за роботу, ми вирішили трохи розповісти про його подорож до Тибету.
Може хтось скаже, що наважитися на таку подорож здатний лише ненормальний, але Ярослав вважає по-іншому. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень