31.08
2022
Семенівсько-Головківська брикетна фабрика

Продовження…
– Як відбувалося становлення комплексу І що означає «буре вугілля знайшло ринкову нішу»?
[Читати детальніше]

31.08
2022

Олександрійка, студентка 3-го курсу факультету реклами та зв’язків з громадськістю Інституту журналістики Київського національного університету Юлія Слив’юк із самого початку війни не стала осторонь подій, а включилася в загальну боротьбу з ворогом. Про свою історію допомоги вона розповіла нашому кореспонденту.
[Читати детальніше]

29.08
2022

Найшанованіше колись в Олександрії свято – День шахтаря – сьогодні йде в історію. Практично ніде вже не згадується, що Олександрія – це шахтарське місто. Але саме завдяки буровугільному комплексу було збудовано та створено буквально все те, що ми сьогодні маємо. Саме цей “локомотив” перетворив глухе містечко на прекрасне та улюблене нами місто.
Про втрачені можливості та реальні перспективи відродження олександрійської вугільної промисловості наша сьогоднішня розмова з фахівцем в енергетичній галузі та економістом – олександрійцем Олександром Бєловим.

[Читати детальніше]

24.08
2022

Історія одного експонату

Продовжуємо публікувати матеріали про незвичайні та унікальні експонати Олександрійського музейного центру. Сьогодні головний зберігач музейних фондів Тетяна Вальчишена розповість про єдиний у своєму роді рушник, що зберігається у краєзнавчому залі музею.

[Читати детальніше]

23.08
2022

Чи підуть 1 вересня діти до школи? Чому не всі освітні заклади приймають школярів у 10 класи? Коли розпочнеться 12-річне навчання? На ці та інші запитання нашого кореспондента відповів начальник управління освіти Олександрійської міськради Олександр Авраменко.

[Читати детальніше]

23.08
2022

Знайомство зі скаутами

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Ви знаєте, хто такі скаути? Дехто вважає їх нащадками СССРівської піонерії, дехто – американськими пластунами, тільки у зелених галстуках. Насправді це все не відповідає дійсності. Про це нам розповів активіст олександрійського скаутського руху Богдан Машуровський.

[Читати детальніше]

19.08
2022

Чотири рази на тиждень на подвір’ї ЗНЗ № 6 місцева дітвора грає у футбол. Нічого у тому не було б дивного (вся малеча ганяє м’яча), якби не одне “але”. Організував і проводить тренування з футболу Олексій Шаповалов – звичайний місцевий житель, шахтар-пенсіонер. Робить це він безкоштовно, на власному ентузіазмі.

[Читати детальніше]

19.08
2022

Рак – найтяжча хвороба людства – вбиває людину зсередини не менш жорстоко, ніж це роблять зовнішні вороги. А тому потребує постійної боротьби. Хворим не можна сказати: “Почекайте, зараз у нас немає ліків. Ваша терапія відкладається на певний час”. Ці люди мають отримувати допомогу у будь-якій ситуації, за будь-яких обставин, що склалися у країні. Саме так вважає генеральний директор Олександрійського онкодиспансера, депутат міської ради Олег Носов.

[Читати детальніше]

14.08
2022

До Дня будівельника

Рубрика: Новости. Автор: Olena

У минулому столітті, а можна сказати – тисячолітті – вся Олександрія у другу неділю серпня святкувала День будівельника. Святкували в парку Будівельника, який зараз називається парком Шевченка. Святкували з розмахом – грала музика, виступали зірки естради. Всі раділи і веселилися. Тому що будували не тільки місто, а й світле майбутнє, яке називалося комунізмом.

Анатолій Оладенко
[Читати детальніше]

14.08
2022

Щороку у другу неділю серпня відзначається професійне свято України – День працівників ветеринарної медицини. Напередодні цієї дати ми зустрілися із Станіславом Лумяником, який понад 40 років присвятив цій справі, а зараз очолює Олександрійську районну державну лікарню ветеринарної медицини.

[Читати детальніше]

10.08
2022

В переддень Дня Української Державності в Олександрії відкрився новий музейний відділ – Будинок Дмитра Чижевського.
Як розповіла завідувачка музейного відділу Тетяна Шуткіна, це єдиний заклад, присвячений постаті Дмитра Чижевського на території України. Про необхідність його створення говорилося давно, але лише минулого року за ініціативи міського голови Сергія Кузьменка прагнення краєзнавців і активістів набули реального змісту.

[Читати детальніше]

9.08
2022

Стережіться шприців!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

5-річний син олександрійки Ірини А. проколов ногу використаним шприцом. Пригода сталася 9 серпня у приміщенні будинку по вул. Пролетарська,17 (будівля де розміщена податкова служба, УТОС та інші організації).

[Читати детальніше]

8.08
2022

Тварини «в законі»

Рубрика: Новости. Автор: Olena

На останній сесії міської ради були прийняті нові Правила утримання домашніх тварин. В них багато чого нового і цікавого для олександрійців – утримувачів живності, тож ми взяли інтерв’ю в ініціатора нововведень – начальника міського управління Держпродспоживслужби Василя Коновалова.

[Читати детальніше]

8.08
2022

Правильний масаж може “поставити на ноги” навіть того, від кого відмовилася традиційна медицина – вважає Олександр Лещенко, який використовує методику доктора Джанет Тревелл: робота с тригерними точками (м’язовими напруженнями), що страждають розладами опорно-рухової системи. Судячи з відгуків олександрійців та аудиторії більшості паціентів, цей метод успішно працює.

[Читати детальніше]

5.08
2022

Історія Woliart Club

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Вже п’ятий рік в Олександрії існує Woliart Club, проте розповісти про місце, де збирається творча молодь, чесно кажучи, все не було нагоди. Та ось привід знайшов себе сам – нещодавно відбулася гучна та масштабна подія від акторів клубу. Це вистава за п’єсою Шекспіра, поставлена просто неба у парку Шевченка. У постановці було задіяно понад 50 осіб, а сама вона тривав 4,5 години! Тож наша сьогоднішня розмова про клуб та його роботу – з ідейним натхненником, засновником та керівником закладу Ярославом Шаповаловим.

[Читати детальніше]

4.08
2022

4 серпня відомий актор театру і кіно Сергій Сипливий відзначає своє 60-річчя. З цієї нагоди директор Олександрійського театру Юрій Біланюк та кореспондент «ОТ» Сергій Іванов узяли інтерв`ю у нашого земляка і розпитали про життя та творчість, а також обговорили можливість гастролей Київського академічного драматичного театру на Подолі в нашому місті.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень