25.09
2023

Досить часто любителі музику виїжджають на природу чи пікніки, але відповідної домашньої акустики поряд не буде. У цьому випадку на допомогу прийде портативна техніка, що забезпечує відтворення музики в належній якості. Серед брендів можна звернути увагу на компанію Sony, яка багато років випускає акустику у різному виконанні.

[Читати детальніше]

22.09
2023

Людмила Діброва – Почесний громадянин Олександрії, учасниця підпільно-партизанського руху на Кіровоградщині в роки Другої світової війни – про себе говорила, що пройшла три війни, включаючи війну з Японією. До лав армії вона вступила добровольцем.

[Читати детальніше]

22.09
2023

Актор

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Валентин Вініченко у народному аматорському театрі Палацу культури «Світлопільський» грає з 2002 року. Олександрійці бачили його у виставах «Кома», «Вечір», «Рядовые», «Сто тисяч», «Ювілей», запам’ятали у ролі кредитора у комедії «За двома зайцями». Але сцена увійшла в його життя значно раніше. Інженер-теплоенергетик за освітою, він працював на вугільних підприємствах Олександрії. Театр був його хобі. Виразне обличчя і колоритна зовнішність дозволяють йому втілювати різні образи. А власне розуміння п’єс і характеру своїх героїв, сміливість відстоювати свою думку підкорювали режисерів. Про магію театру, акторську справу і місію драматургів Валентин Вініченко розповідає правдиво і без прикрас.

[Читати детальніше]

22.09
2023

Централізоване опалення і автономне: риторика та протистояння протилежних думок споживачів тепла у цих питаннях тривають вже не один рік. Особливо такий «антагонізм» загострюється тоді, коли в черговий раз підвищуються тарифи на централізоване опалення чи енергоносії. Або тоді, коли уряд держави вдається до якихось інших непопулярних рішень у даному напрямку. Нещодавно таким приводом для чергового збурення настроїв частини нашого населення стало рішення Кабінету Міністрів стосовно методики нарахувань плати за опалення місць загального користування у багатоквартирних будинках для мешканців, які мають автономне (індивідуальне) опалення квартир. Звісно, надавач послуг ЦО (фахівці КП «Теплокомуненерго») вважають запроваджену їм до обов`язкового виконання міністерську методику нарахувань справедливою, а споживачі-«автономщики» переконані навпаки: методика є такою, що надмірно завищує плату, або ж взагалі застосована до них необгрунтовано. Обидві точки зору, а також і дії міської ради з цього питання раніше неодноразово висвітлював у своїх публікаціях “ОТ”. Цього разу слова попросив наш читач, інженер-будівельник за фахом і покликанням, у минулому – депутат Олександрійської міської ради Анатолій Оладенко. Далі – його дослідження у цьому напрямку.
«Перш за все я погоджуюся з керівництвом КП ТКЕ у тому, що не потрібно було від самого початку дозволяти абонентам «відрізатися» від централізованого опалення. Проти цього я також виступав, коли був депутатом міськради і головою постійної депутатської комісії з будівництва та житлово-комунального господарства. Тому що такі дії розбалансовують систему опалення, що в результаті і призвело тепер до її плачевного стану!

[Читати детальніше]

22.09
2023

Покликання Людмили

Рубрика: Новости. Автор: Olena

24 вересня – Всеукраїнський день дошкільних працівників
Правду говорять: від долі не втечеш. Якими б шляхами не вело нас життя, зрештою кожен знаходить своє покликання – хтось раніше, хтось пізніше. І навіть якщо ми не відразу його розпізнаємо, обставини складуться так, що воно все одно проявиться.

[Читати детальніше]

20.09
2023

27 вересня щорічно відзначається Всесвітній день туризму — з метою популяризації цього активного виду діяльності, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації — головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.

[Читати детальніше]

20.09
2023

Рубрика: Новости. Автор: Olena

15.09
2023

Моє українське весілля» зібрало у Палаці культури «Світлопільський» аншлаг на прем’єрі 8 вересня. Довгоочікувана нова вистава від народного аматорського театру юного глядача «Апельсин» справила на глядачів незабутні враження. Режисер і сценарист «Апельсину» Наталя Зозулінська завжди тонко відчуває віяння часу і вміє створювати саме те, чого зараз найбільше потребують всі українці. От і цього разу комедія за мотивами серіалу «Скажене весілля» влучила точно в ціль. «Сміємося – значить, не здаємося!»

[Читати детальніше]

15.09
2023

Покликання Лілії

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Щороку у третю суботу вересня своє професійне свято відзначають фармацевти і провізори, а їх в Україні, за офіційними даними, понад 350 000. Під час воєнного стану їхня справа, як і всі пов’язані з медициною види діяльності, стала особливо важливою та актуальною. До речі, багато людей досі не розуміють, чим фармацевт відрізняється від провізора. Все дуже просто: рівнем освіти. Кваліфікацію «провізор» отримують фахівці, які закінчили факультети медичних інститутів, академій або НФаУ, а фармацевти мають дипломи медичних коледжів та училищ.

[Читати детальніше]

15.09
2023

7 вересня в Україні відзначається День рятівника. Це офіційне свято було встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та тодішнього Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Цього дня заведено вітати працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також і просто громадян, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей. Саме тому свято має узагальнену назву – «День рятівника». А наша розмова у його переддень – з представником професійних рятувальників, начальником Олександрійського районного управління Головного управління ДСНС у Кіровоградській області Дмитром Колісником.

[Читати детальніше]

11.09
2023

Підприємець Ірина Дрюченко – власниця затишної італійської ресторації SanRemo. Завжди привітна і усміхнена, вона, здається, знає, як приборкати час і не знає, що таке труднощі. Але це лише на перший погляд. На одному з бізнес-сніданків «Про НЕ-успіх» від громадської організації «Інша жінка» Ірина відверто розповіла про злети і падіння, про життєві принципи, про те, що допомагало триматися у важкі часи, і про цінності, які насправді важливі. Хто як не людина, що побувала на межі життя і смерті, знає про це краще за інших?

[Читати детальніше]

11.09
2023

«Ми прожили з Сашею 9 щасливих років. У 10 річницю планували вінчатися. Але 6 серпня 2022 року він помер. Його поховали у день нашого весілля, – розповідає Наталія, дружина загиблого захисника Олександра Сафроненка. – Він любив мене більше життя. Робив для мене все, носив на руках, виконував усі мої бажання. Я завжди дякувала Богу за такого чоловіка. Шкода, що ми так мало були разом. Мені тепер дуже важко без нього. Наче крила обрубали. Доводиться вчитися жити заново».

[Читати детальніше]

11.09
2023

«Допис про хороше. Про майбутнє. Про надію. Про дітей. Я люблю дітей. Своїх учнів люблю. Деякі учні зникають з мого життя щойно закінчують школу, а деякі залишаються в ньому і стають друзями, підтримкою, опорою, стають рідними. Колись я навчала цих, тепер дорослих, дітей, а тепер сама в них учуся! Так! Сьогодні я мала змогу бути присутньою на уроці у свого учня. Гліб навчається в Німеччині та не лише ділиться досвідом щодо вступу до німецьких вишів, а ще й викладає німецьку. На уроці я побачила дорослого, впевненого в собі, харизматичного та знаючого викладача з почуттям гумору! Сучасні технології, володіння різними додатками роблять його уроки цікавими, матеріал засвоюється легко. Мені не соромно сказати, що тепер я вчуся чомусь новому у своїх учнів. Саме за ними майбутнє! Саме вони – Україна! Діти, де б ви зараз не були, бережіть себе! Продовжуйте вчитися! Займайтеся самоосвітою! Прямуйте до своєї мрії!»

[Читати детальніше]

8.09
2023

Незважаючи на несподівану зливу, 27 серпня в Олександрії на Соборній площі відбувся благодійний Hip-Hop-фестиваль, організований відеорежисером і волонтером Ельміром Асадовим. Першочергова мета – допомогти бійцям, які захищають Україну у складі 78 полку «Ґерць». Ще одна важлива місія заходу – продемонструвати, що кожен може наближати перемогу і допомагати українцям, андеграунд культура не стоїть осторонь, коли нашим воїнам потрібна допомога. Брейк-данс, реп, графіті, розіграш трофеїв з фронту – на фестивалі було що послухати і на що подивитися.

[Читати детальніше]

8.09
2023

Цьогоріч рекламному агентству «Алігатор» виповнилося 15 років. «Час несеться зі швидкістю звуку. Ось тут, наче вчора, ти – випускниця інституту з червоним дипломом дизайнера – вийшла на вулицю і розгублено думаєш: «А що далі?»… У маленькому місті, без зв’язків і мішків грошей. І тут тобі, наче сніг на голову, прилітає від товариша: «А давай спробуємо створити рекламне агентство?» 2008 рік, січень…. «А давай!» Скільки всього трапилося за ці роки, скільки орендованих офісів, квартир, обладнання, помилок та успіхів, невдач та тріумфів, розчарувань та гордості…. Так, саме гордість – це слово я можу сьогодні впевнено сказати про рекламне агентство «Алігатор», – говорить засновниця і керівник «Алігатора» Світлана Девчич.

[Читати детальніше]

8.09
2023

Якщо в Олександрії сталася аварія, дізнавшись про ДТП, жителі міста в першу чергу думають: «Це на перехресті біля Палацу урочистих подій». Ріг проспекту Соборного з Поштовою вулицею з давніх-давен має дурну славу, і містом ширяться легенди про накладене на нього закляття або порчу.

[Читати детальніше]

8.09
2023

У переддень професійного свята усіх спортсменів, фізкультурників, тренерів та їхніх уболівальників – наша бесіда з начальником відділу молоді та спорту Олександрійської міської ради, досвідченим тренером, який виховав не один десяток спортсменів найвищих рівнів, Андрієм Ярошевським. Говоримо про здобутки і проблеми. Але спершу – йому слово.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень