22.09
2023

Людмила Діброва – Почесний громадянин Олександрії, учасниця підпільно-партизанського руху на Кіровоградщині в роки Другої світової війни – про себе говорила, що пройшла три війни, включаючи війну з Японією. До лав армії вона вступила добровольцем.

[Читати детальніше]

22.09
2023

Актор

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Валентин Вініченко у народному аматорському театрі Палацу культури «Світлопільський» грає з 2002 року. Олександрійці бачили його у виставах «Кома», «Вечір», «Рядовые», «Сто тисяч», «Ювілей», запам’ятали у ролі кредитора у комедії «За двома зайцями». Але сцена увійшла в його життя значно раніше. Інженер-теплоенергетик за освітою, він працював на вугільних підприємствах Олександрії. Театр був його хобі. Виразне обличчя і колоритна зовнішність дозволяють йому втілювати різні образи. А власне розуміння п’єс і характеру своїх героїв, сміливість відстоювати свою думку підкорювали режисерів. Про магію театру, акторську справу і місію драматургів Валентин Вініченко розповідає правдиво і без прикрас.

[Читати детальніше]

22.09
2023

Централізоване опалення і автономне: риторика та протистояння протилежних думок споживачів тепла у цих питаннях тривають вже не один рік. Особливо такий «антагонізм» загострюється тоді, коли в черговий раз підвищуються тарифи на централізоване опалення чи енергоносії. Або тоді, коли уряд держави вдається до якихось інших непопулярних рішень у даному напрямку. Нещодавно таким приводом для чергового збурення настроїв частини нашого населення стало рішення Кабінету Міністрів стосовно методики нарахувань плати за опалення місць загального користування у багатоквартирних будинках для мешканців, які мають автономне (індивідуальне) опалення квартир. Звісно, надавач послуг ЦО (фахівці КП «Теплокомуненерго») вважають запроваджену їм до обов`язкового виконання міністерську методику нарахувань справедливою, а споживачі-«автономщики» переконані навпаки: методика є такою, що надмірно завищує плату, або ж взагалі застосована до них необгрунтовано. Обидві точки зору, а також і дії міської ради з цього питання раніше неодноразово висвітлював у своїх публікаціях “ОТ”. Цього разу слова попросив наш читач, інженер-будівельник за фахом і покликанням, у минулому – депутат Олександрійської міської ради Анатолій Оладенко. Далі – його дослідження у цьому напрямку.
«Перш за все я погоджуюся з керівництвом КП ТКЕ у тому, що не потрібно було від самого початку дозволяти абонентам «відрізатися» від централізованого опалення. Проти цього я також виступав, коли був депутатом міськради і головою постійної депутатської комісії з будівництва та житлово-комунального господарства. Тому що такі дії розбалансовують систему опалення, що в результаті і призвело тепер до її плачевного стану!

[Читати детальніше]

22.09
2023

Покликання Людмили

Рубрика: Новости. Автор: Olena

24 вересня – Всеукраїнський день дошкільних працівників
Правду говорять: від долі не втечеш. Якими б шляхами не вело нас життя, зрештою кожен знаходить своє покликання – хтось раніше, хтось пізніше. І навіть якщо ми не відразу його розпізнаємо, обставини складуться так, що воно все одно проявиться.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень