15.09
2023

Моє українське весілля» зібрало у Палаці культури «Світлопільський» аншлаг на прем’єрі 8 вересня. Довгоочікувана нова вистава від народного аматорського театру юного глядача «Апельсин» справила на глядачів незабутні враження. Режисер і сценарист «Апельсину» Наталя Зозулінська завжди тонко відчуває віяння часу і вміє створювати саме те, чого зараз найбільше потребують всі українці. От і цього разу комедія за мотивами серіалу «Скажене весілля» влучила точно в ціль. «Сміємося – значить, не здаємося!»

[Читати детальніше]

15.09
2023

Покликання Лілії

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Щороку у третю суботу вересня своє професійне свято відзначають фармацевти і провізори, а їх в Україні, за офіційними даними, понад 350 000. Під час воєнного стану їхня справа, як і всі пов’язані з медициною види діяльності, стала особливо важливою та актуальною. До речі, багато людей досі не розуміють, чим фармацевт відрізняється від провізора. Все дуже просто: рівнем освіти. Кваліфікацію «провізор» отримують фахівці, які закінчили факультети медичних інститутів, академій або НФаУ, а фармацевти мають дипломи медичних коледжів та училищ.

[Читати детальніше]

15.09
2023

7 вересня в Україні відзначається День рятівника. Це офіційне свято було встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та тодішнього Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Цього дня заведено вітати працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також і просто громадян, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей. Саме тому свято має узагальнену назву – «День рятівника». А наша розмова у його переддень – з представником професійних рятувальників, начальником Олександрійського районного управління Головного управління ДСНС у Кіровоградській області Дмитром Колісником.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень