29.03
2023

2 березня в Олександрії відбувся концерт Наталі Фаліон і гурту «Лісапетний батальйон». Концерт про-йшов у рамках Всеукраїнського туру «З піснями до перемоги». Ініціатором і партнером туру виступає національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV. SWEET.TV – це наше, українське! Організатор туру – агенція івентів «Садиба мьюзік» – постачальник найкращих позитивних емоцій.
Кошти з кожного проданого квитка йдуть на потреби наших захисників і захисниць: на придбання одягу, устаткування та ін. Вже зібрано 150+ тис. гривень. І кожна ця гривня стає цвяхом у труну намагань знищити Україну.

[Читати детальніше]

22.03
2023

24 березня о 18:00 в ПК “Олександрійський театр” відбудеться концерт різножанрових виконавців «СПРАВЖНІ». В анотації до проєкту написано наступне: «В одному потоці поєднуються три прояви, три обличчя мистецтва: музика, живопис, хореографія. Між митцями та публікою відбувається діалог на рівні відчуттів, від серця до серця – найбільш щирий та справжній”.

Сама постанова являє собою виступ трьох виконавців, які будуть імпровізувати на сцені, кожен у своєму амплуа. Музика – Ейден Сік, Живопис – Рей Аксу, Хореографія – Євдокія Загорулько.
Встигни побачити те, чого ще ніхто не бачив.
Що ж це за проєкт, «якого ще ніхто не бачив»? Про це ми розпитали у керівника Woliart Production Ярослава Шаповалова, який продюсує цей захід.
– Це буде дійство, де музикант не просто виконує музику по нотах, а створює її прямо на очах глядачів. Хто відвідував концерт ROMARIODORO & AIDEN SIC на підтримку ЗСУ в районному будинку культури і бачив виступ Ігоря, той може підтвердити, що це дійсно яскраве дійство, коли талановитий митець створює твір у живому часі. [Читати детальніше]

21.03
2023

Туберкульоз – не вирок

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Кіровоградська область за підсумками 2022 року залишається в лідерах щодо захворюваності на туберкульоз. Епідемічна ситуація з туберкульозом погіршилася за рахунок збільшення усіх ключових показників. Така ситуація прогнозована та пов’язана з пандемією Covid-19, що спричинила недовиявлення туберкульозу у попередні 2 роки, та воєнними діями в країні. Захворюваність на туберкульоз в області в 2022 р. у порівнянні з 2021 р. зросла в 1,6 раза, серед дітей – в 2,9 раза,серед підлітків-в 4,4 раза.
Щорічно напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом ми звертаємося до цієї теми, щоб нагадати про проблему, яка існує в суспільстві, аби підвищити рівень обізнаності населення щодо цієї хвороби.
Сьогодні про стан справ у боротьбі з туберкульозом ми дізналися у міжрегіонального фтизіатра Кіровоградського фтизіопульмонологічного медичного центру Катерини Васильєвої.

[Читати детальніше]

17.03
2023

Нещодавно у міськраді відбулося цікаве засідання постійної комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства. «Цікаве», бо на ньому обговорювалося питання, яке хвилює всіх олександрійців, що живуть у будинках, де є централізоване опалення. Це питання нарахування оплати за опалення місць загального користування.

[Читати детальніше]

17.03
2023

Впевнено можна сказати, що Олександрія в порівнянні комфорту, затишності та чистоти дасть фору будь-якому аналогічному місту країни. І велика в цьому заслуга комунальників, які щодня за будь-яких погодних умов, за будь-якої ситуації працюють для нашого комфортного проживання. У переддень відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства ми відвідали КП “Чисте місто” та поспілкувалися з його керівником – Андрієм Яценком.

[Читати детальніше]

17.03
2023

Передсвяткове iнтерв’ю

Рубрика: Новости. Автор: Olena

19 березня працівники житлово-комунального господарства відзначають своє професійне свято. У цьому році хотілося б особливо відзначити цих людей – олександрійців, які утримують комунальне господарство міста. Адже саме завдяки їм ми маємо не тільки чисті вулиці чи відремонтовані покрівлі, а й спокій на цих вулицях. Особливо це було відчутно у перші дні війни. Вже на другий чи третій день двірники вийшли на прибирання, і тоді неодноразово доводилося чути слова: “Раз працюють двірники, не все так вже й погано. Значить, життя продовжується”! Кажуть, що сама їхня присутність надавала спокою, наснаги для роботи, впевненості, що все буде добре.
Напередодні Дня працівників житлово-комунального господарства ми зустрілися з директором КП “Житлогосп” Володимиром Власенком, який розповів про роботу свого підприємства.

[Читати детальніше]

8.03
2023

Зв’язок із владою

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Успішність роботи місцевої влади і довіра до неї залежать від того, як вона комунікує з населенням та реагує на його потреби. Як налагоджена ця робота в Олександрії, ми запитали у начальника відділу по роботі із зверненнями громадян управління справами міської ради Алли Галайди.

[Читати детальніше]

5.03
2023

Приютівські новини

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Щоразу, завітавши до Приютівки, дізнаєшся про щось новеньке. Так, від попереднього інтерв’ю` з очільником громади Андрієм Коломійцевим пройшло лише три місяці, а за цей час з`явилося новин на великий матеріал. Розповімо про найцікавіші з них.

[Читати детальніше]

5.03
2023

На засіданні виконкому міський голова Сергій Кузьменко повідомив, що Кабінет Міністрів України дав дозвіл місцевим громадам витрачати кошти своїх бюджетів на капітальні ремонти доріг. Більш детально розповісти про відновлення дорожнього покриття у місті ми попросили начальника управління ЖКГ Олександрійської міської ради Михайла Сулятицького.

[Читати детальніше]

5.03
2023

Проєкт “сміття”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

В Олександрії розпочалося модернізування процесу збору та вивезення сміття. Відповідну програму затвердили депутати міськради, виділивши на її перший етап 17,5 млн грн.

[Читати детальніше]

5.03
2023

Закриття VashART Gallery для багатьох олександрійців стало надзвичайно неприємною новиною, викликало бурю емоцій. Навіть після публікації у минулому номері газети статті «Художня галерея опустила завісу…» залишилося безліч запитань: Що? Як? Чому? Тож ми попросили відповісти на них самого автора, натхненника і беззмінного керівника найгучнішого мистецького проєкту Олександрії – Ірину Квашу.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень