22.02
2023

Від мирної Олександрії до звільненого Херсона всього 340 кілометрів, але це наче паралельні світи, у яких зовсім інші виміри життя. Якщо у нас найобговорюваніша тема – графіки відключення світла, то у херсонців – які райони обстріляли, куди поцілили та чи є загиблі.

[Читати детальніше]

17.02
2023

Ми – одна сiм’я

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Продовжуємо розповідь про переселенців, які знайшли притулок у нашому місті. Цього разу героїня нашої статті – Олена Гриценко, що приїхала до нашого міста з Лисичанська на початку квітня 2022 року.

[Читати детальніше]

17.02
2023

Незважаючи на всі ризики, пов’язані з війною, є у нас підприємці, які не тільки не скорочують обсягів виробництва, а й збільшують їх, вкладаючи кошти у будівництво нових потужностей.
Саме в Олександрії сьогодні йде будівництво нового промислового комплексу фасування меду. Його будує компанія Beequeen.
Як розповів її керівник Сергій Гайденко, “медовою” справою він займається вже 13 років. Фірма закуповує мед у населення, переробляє, фасує та відправляє на експорт у різні країни Європи.

[Читати детальніше]

17.02
2023

Династія воїнів

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Олександр Піщанський – відомий у місті активний громадський діяч, який багато років очолював ветеранську організацію офіцерської спільноти міста, а зараз очолює ГО ветеранів Збройних сил “Олександрійська спілка захисників Вітчизни”.
Проте мало кому відомо, що захищати Батьківщину – це кредо всієї сім’ї Піщанських з більш як столітньою історією, що продовжується і зараз у війні з російськими агресорами. Сьогодні Олександр Іванович поділився своїми спогадами з вами, шановні читачі.

[Читати детальніше]

13.02
2023

Гран-прі Міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв New Festival of arts у номінації театральне мистецтво отримав народний аматорський театр Палацу культури «Світлопільський» під керівництвом режисера Тетяни Бессмольної. Журі у складі видатних українських діячів культури і мистецтв одноголосно поставило найвищу оцінку виставі «Мир вашому дому» за творами Шолом-Алейхема.
Захід проходив у Львові, і наш театр взяв у ньому участь дистанційно. За перемогу у фестивалі-конкурсі театр отримав кубок, актори – дипломи та медалі, а режисер Тетяна Бессмольна – Подяку.

[Читати детальніше]

13.02
2023

Що хвилює інвалідів

Рубрика: Новости. Автор: Olena

До редакції завітали члени Олександрійського міського громадського об’єднання інвалідів дитинства і праці «Віра» з проханням звернутися від їх імені до органів влади всіх рівнів і донести ті проблеми, які хвилюють людей з інвалідністю.
“Найболючіше питання – це перегляд групи інвалідності. На сьогоднішній день у нас налічується 300 інвалідів, і багато з них, хто немає пожиттєвого статусу, – це друга і третя групи – мають двічі на рік підтверджувати свою групу. Для чого такі складності? За 20 років існування нашої спільноти лише одному чоловікові підвищили групу. “Раптових одужань” у нас ще не спостерігалося! У кожного інваліда з роками здоров’я не добавляється – навпаки погіршується, але кожного року ти мусиш доводити зворотнє!

[Читати детальніше]

13.02
2023

Заклад дошкільної освіти (ЗДО) – ясла-садок № 42 Олександрійської міської ради – першим у місті розпочав роботу з інклюзивного навчання дошкільнят і має досвід роботи з цього питання. Сьогодні ми зустрілися з директором ЗДО Ларисою Навроцькою, яка більше 30 років присвятила освітній роботі у цьому закладі, а з 2017 року керує ним, та розпитали про особливості такої форми дошкільного виховання.

[Читати детальніше]

13.02
2023

Врожай Олександрійщини

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Який врожай зібрали аграрії району у минулому році та які плани на майбутнє – про це ми запитали у начальника відділу агропромислового розвитку та екології Олександрійської РДА Олександра Ткаченка.

[Читати детальніше]

3.02
2023

Олександрійські “Ангели”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Нещодавно за активну громадську позицію і волонтерську діяльність Благодійний фонд «Ангели допомоги» був нагороджений грамотою від оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”. Ми зустрілися з керівником фонду Тетяною Шкіль і вона розповіла про роботу цієї благодійної організації.

[Читати детальніше]

3.02
2023

Новина про український прапор, який Президент Володимир Зеленський подарував американським конгресменам, стала своєрідною сенсацією для олександрійців, адже саме з нашого міста, пройшовши шлях військовими стежками, стяг потрапив до США.

[Читати детальніше]

3.02
2023

Чим живе Олександрійське

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сім років тому селище Димитрове було перейменовано в Олександрійське, проте його і досі називають старою назвою. Місцеві кажуть, що так звикли, а назва “Олександрійське” вносить плутанину через спорідненість з однойменною названою міста.

[Читати детальніше]

3.02
2023

Онкологічні захворювання є однією з основних причин смертності у світі. Це близько 10 мільйонів смертей щорічно. Для того, щоб людство не забувало про найстрашніше захворювання сучасної цивілізації, кожного року 4 лютого у світі вшановують День боротьби з онкозахворюваннями. Ми ж у свою чергу вже, мабуть традиційно, напередодні цієї дати зустрічаємося з генеральним директором Олександрійського онкологічного диспансера Олегом Носовим та говоримо про боротьбу з раком і про діяльність цього закладу.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень