13.02
2023

Гран-прі Міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв New Festival of arts у номінації театральне мистецтво отримав народний аматорський театр Палацу культури «Світлопільський» під керівництвом режисера Тетяни Бессмольної. Журі у складі видатних українських діячів культури і мистецтв одноголосно поставило найвищу оцінку виставі «Мир вашому дому» за творами Шолом-Алейхема.
Захід проходив у Львові, і наш театр взяв у ньому участь дистанційно. За перемогу у фестивалі-конкурсі театр отримав кубок, актори – дипломи та медалі, а режисер Тетяна Бессмольна – Подяку.

[Читати детальніше]

13.02
2023

Що хвилює інвалідів

Рубрика: Новости. Автор: Olena

До редакції завітали члени Олександрійського міського громадського об’єднання інвалідів дитинства і праці «Віра» з проханням звернутися від їх імені до органів влади всіх рівнів і донести ті проблеми, які хвилюють людей з інвалідністю.
“Найболючіше питання – це перегляд групи інвалідності. На сьогоднішній день у нас налічується 300 інвалідів, і багато з них, хто немає пожиттєвого статусу, – це друга і третя групи – мають двічі на рік підтверджувати свою групу. Для чого такі складності? За 20 років існування нашої спільноти лише одному чоловікові підвищили групу. “Раптових одужань” у нас ще не спостерігалося! У кожного інваліда з роками здоров’я не добавляється – навпаки погіршується, але кожного року ти мусиш доводити зворотнє!

[Читати детальніше]

13.02
2023

Заклад дошкільної освіти (ЗДО) – ясла-садок № 42 Олександрійської міської ради – першим у місті розпочав роботу з інклюзивного навчання дошкільнят і має досвід роботи з цього питання. Сьогодні ми зустрілися з директором ЗДО Ларисою Навроцькою, яка більше 30 років присвятила освітній роботі у цьому закладі, а з 2017 року керує ним, та розпитали про особливості такої форми дошкільного виховання.

[Читати детальніше]

13.02
2023

Врожай Олександрійщини

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Який врожай зібрали аграрії району у минулому році та які плани на майбутнє – про це ми запитали у начальника відділу агропромислового розвитку та екології Олександрійської РДА Олександра Ткаченка.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень