1.04
2022

На території області в онлайн-режимі навчаються 2062 учні з числа тимчасово переміщених осіб. Про це під час засідання Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури повідомила очільниця департаменту освіти і науки ОВА Ельза Лещенко.

«Ми працюємо з кожною територіальною громадою щодо юридичної реєстрації кожного учня. Маємо також забезпечити видачу документів 9-класникам, які отримують свідоцтво про базову загальну середню освіту та учням 11-х класів, які отримують свідоцтво про повну загальну середню освіту, яких наразі в області навчається 254 учні. Маємо зробити все, щоб ці учні отримали документи вчасно і вирішували питання щодо подальшого навчання», – наголосила під час спілкування з керівниками територіальних громад Ельза Лещенко.

Також освіту здобувають 74 дитини з особливими освітніми потребами, які проживають на території області. В тому числі – вихованці дитсадків. В онлайн-режимі зараз працюють 7 спецшкіл обласного підпорядкування, де навчаються 609 дітей з особливими освітніми потребами,з них два учня – з числа внутрішньо переміщених.

1.04
2022

Поки на передовій бійці захищають незалежність нашої країни, фермери в центрі України розгорнули повномасштабний аграрний фронт.

1.04
2022

ТАЛАНТИ З ПРОВІНЦІЇ

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Історія третя.

Історію другу читайте за посиланням: http://ot.kr.ua/talanty-z-provintsiyi-2.html

Геник Проньків стояв посеред шкільного подвір’я, сякався і спльовував слину просто на землю. Час від часу витирав рукавом сорочки злі сльози, що текли по слизьких від шмарклів щоках. Ні, не дасть йому спокою отой Сашко Кожухар! Як тільки прибув осоружний Сашко у їхній клас, одразу ж і скінчилося тихе життя у нього, Геника, якого класна керівничка ставила дітям за приклад, бо хлопець завжди мав охайний вигляд, щосвята дарував їй букет квітів, а його мати ніколи не відмовлялася допомогти матеріально під час ремонту класу. Мама виховувала Геника сама, бо чоловік пішов до іншої, коли синові ледь виповнилося чотири рочки, але отримувала непогані аліменти, бо її колишній займав досить високу посаду в обласному управлінському апараті . Сама ж вона працювала продавцем у великому спеціалізованому магазині взуття, тож їй кланялися не тільки вчителі школи, де навчався син …

[Читати детальніше]

1.04
2022

Війна і медицина

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Як працює олександрійська медицина у воєнний час, ми попросили розповісти начальника управління охорони здоров’я Тамару Сакару.
– Війна внесла корективи у життя кожного з нас, в кожну галузь життєдіяльності країни, у тому числі й у галузь охорони здоров’я. Проте, незважаючи ні на що, всі лікарні, амбулаторії, сімейні лікарі та вторинна ланка медицини нашої громади працюють у звичайному режимі.

[Читати детальніше]

1.04
2022

Як працюють комунальні служби міста в умовах війни? На це запитання нам відповів начальник УЖКГ Олександрії Михайло Сулятицький.

[Читати детальніше]

1.04
2022

Днями до нашого міста прибув гуманітарний вантаж, зібраний мешканцями Парижу.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень