27.05
2022

Минулого тижня міський голова Сергій Кузьменко дав перше інтерв’ю нашій газеті після початку війни. Завжди усміхнений, цього дня він був не в гуморі – щойно повернувся з похорон олександрійця, який загинув на війні.

[Читати детальніше]

27.05
2022

Лікарі, фельдшери і водії Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області отримали відзнаки. Разом із начальником обласної військової адміністрації Андрієм Райковичем нагороди вручив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 27 травня.

[Читати детальніше]

27.05
2022

В последнюю субботу мая отмечается день работников издательств и полиграфии. Это важная для нашей редакции дата, так как уже более 30 лет именно благодаря работе этих людей выходит наша газета.

[Читати детальніше]

27.05
2022

Війна шлюбу не завада

Рубрика: Новости. Автор: Olena
У воєнний час олександрійці стали одружуватися вдвічі більше.

Про це в інтерв’ю нашому кореспонденту повідомила виконувачка обов’язків начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Олександрійському районі Кіровоградської області Ірена Глінченко. Також вона розповіла про зміни, які відбулися в роботі ДРАЦСу з початку війни Росії проти України.

[Читати детальніше]

27.05
2022

Ще п‘ять територій Кіровоградщини мають намір залучити до роботи офіцерів громад. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 27 травня.

Він зазначив, реалізована в регіоні три роки тому ініціатива отримала позитивний відгук і дала результат.

[Читати детальніше]

24.05
2022

У відділенні променевої терапії обласного онкоцентру завершили ремонтні роботи і вже приймають пацієнтів. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга за результатами робочої поїздки у медзаклад сьогодні, 24 травня.

[Читати детальніше]

23.05
2022

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня Президент України Володимир Зеленський посмертно удостоїв захисника з Олександрії – солдата Данііла СОЛОНІНУ.

Данііл Солоніна загинув у боях за Україну 21 квітня. Хлопцю було 20 років. Вічна слава Герою!

23.05
2022

За інформацією управління освіти навчальний рік для всіх загальноосвітніх і позашкільних закладів міста закінчиться 7 червня.

[Читати детальніше]

20.05
2022

У Протопопівці місцева мешканка ось уже 10 років створює колекцію картин з бісеру. З Іриною Святець ми познайомилися напередодні Дня вишиванки, адже наша українська земля дуже славиться такими майстрами народної творчості, як вона.

[Читати детальніше]

19.05
2022

Художники Кропивницького в рамках творчих студій через графіку чи живопис розкажуть історії військових, лікарів, рятувальників і волонтерів. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга.

[Читати детальніше]

18.05
2022

Хранителі історії

Рубрика: Новости. Автор: Olena

18 травня – Міжнародний день музеїв. У цьому році він проходить під гаслом “Сила музеїв”. Олександрійцям є чим пишатися – наш музейний центр, якому, до речі, у червні виповниться 55 років, має чудову історію та майже 27 тисяч експонатів основного фонду, серед яких є речі, гідні виставкових залів першої величини. Пропонуємо вашій увазі екскурс в історію цього закладу, а також інтерв`ю з його головним зберігачем фондів – Тетяною Вальчишеною.

[Читати детальніше]

16.05
2022

Терапевти обласної клінічної стоматологічної поліклініки вперше за 30 років працюють на новому обладнанні. Наразі вдалося оновити 4 стоматологічні установки. Про це повідомила керівник закладу Олена Мар’єва сьогодні, 16 травня. [Читати детальніше]

16.05
2022

Міжмуніципальний проєкт із будівництва водогону у чотирьох громадах мають намір реалізувати на Кіровоградщині. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 16 травня. [Читати детальніше]

16.05
2022

Дослідники й сьогодні продовжують вивчати випадки комуністичних репресій на Кіровоградщині

Регіональна комісія з реабілітації жертв комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років продовжує досліджувати комуністичні злочини на Кіровоградщині й працює над встановленням законного статусу репресованих і нині. Про це повідомив директор центру наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань обласної ради, секретар комісії Борис Шевченко сьогодні, 16 травня. [Читати детальніше]

16.05
2022

Війна і освіта

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Як працюють Олександрійські навчальні заклади під час війни – про це ми попросили розповісти начальника управління освіти міськради Олександра Авраменка.

[Читати детальніше]

15.05
2022

Це потрібно живим

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Щороку третьої неділі травня у всьому світі проходить День пам’яті людей, які померли від СНІДу. Він проводиться для того, щоб згадати про тих, хто помер від цієї хвороби, висловити солідарність із людьми, які живуть із ВІЛ/СНІДом, інформувати та мобілізувати суспільство, змусити задуматися над тим, що епідемія СНІДу може торкнутися кожного з нас.

[Читати детальніше]

13.05
2022

12 травня під час засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко повідомив про найближчі зміни в галузі освіти.

[Читати детальніше]

12.05
2022

12 травня під час засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко зупинився на питаннях діяльності підприємців та їх підтримки міською владою у воєнний час.

[Читати детальніше]

12.05
2022

6 млн грн на освіту

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

У ході засідання виконавчого комітету, яке відбулося 12 травня, міський голова Сергій Кузьменко розповів про ситуацію фінансування галузі освіти та заробітні плати для вчителів.

[Читати детальніше]

12.05
2022

Кажуть, що медсестри – це серце охорони здоров’я. Їх справа – це професія, яка вимагає щодня віддавати частину своєї душі. Тож коли людина вирішує стати медсестрою, вона приймає найважливіше рішення у своєму житті, бо це означає присвятити себе турботі про інших.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень