13.09
2024

Кожному з нас доводиться приймати складні рішення, а значить – критично оцінювати ситуацію. Часто ми навіть не розуміємо, що для вирішення проблеми викорстовуємо саме цю навичку. Більше того, багато хто не знає, що навичку критичного мислення можна розвивати цілеспрямовано, і що саме це вміння значно полегшує життя, робить ваші мрії ближчими.
Спікеркою подкасту “Must have: Навички майбутнього” на тему “Критичне мислення та вміння комплексно вирішувати проблеми”, що проводився в Олександрії тренінговим центром «Мозаїка» за фінансової підтримки Британської Ради в рамках проєкту «Активні громадяни». стала Світлана Девчич, підприємиця, керівниця рекламного агентства “Алігатор”.

[Читати детальніше]

13.09
2024

«Ми всі прагнемо добрих стосунків з оточуючими. Але з усіма, на жаль, вони не складаються. От, наприклад, я на роботі як не намагаюся бути з усіма привітною, все одно відчуваю, що мене не люблять. Наче і ставляться з повагою, але я відчуваю, що то напускне, не щире. Цікаво, чи одне і те саме – повага і любов? І якими способами можна їх заслужити? Хотілося б прочитати коментар психолога, буду дуже вдячна».
Валентина Бурковська


психолог Марина Молчан-Неїшсало:
[Читати детальніше]

13.09
2024

«24 з 50-ти досліджених онлайн-медіа використовують у своїх матеріалах про жінок елементи мови ворожнечі, сексизму, дискримінаційної лексики та стереотипізації щодо жінок» – такі результати дослідження українського Інституту масової інформації, проведеного у серпні 2024 року. Цей невтішний висновок можна вважати прологом до теми Тренінг для медіа «Гендерночутлива журналістика: від репортажу до редакційних принципів», який нещодавно провела українська громадська організація “Жінки в медіа” спільно з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Захід проходив онлайн з усіма бажаючими представництвами вітчизняних ЗМІ за допомогою Zoom — програми для організації відеоконференцій, «Олександрійський тиждень» долучився до цього заходу.

[Читати детальніше]

13.09
2024

Нещодавно у Республіці Польщі пройшов захід, спрямований на обмін досвідом та розширення співробітництва між польськими і українськими громадами. Це вже третій навчальний захід, що проходить у наших польських друзів із запрошенням українських представництв протягом цього року в рамках даного проєкту.
Серед учасників – 20 представників деокупованих, тимчасово окупованих та тилових громад з різних областей України, зокрема Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької, Кіровоградської, Чернівецької та Івано-Франківської.

[Читати детальніше]

6.09
2024

Як відзначили?
Цьогоріч селище Олександрійське (колишнє Димитрове) відзначило ювілей – 75 років. Останньої літньої неділі, 25 серпня, біля місцевого Будинку культури пройшли заходи до Дня Незалежності, Дня селища та Дня шахтаря. Були: розважально-ігрова програма від Централізованої бібліотечної системи, концерт за участю селищних аматорських колективів, учнів ДМШ «Перлина» та чарівної гості Олени Луценко, майстер-класи з виготовлення патріотичного сувеніру та вибійки, українська народна пісенна програма від старшого покоління та сучасна естрада від студії «Молоді голоси». Учасників та гостей свята привітала староста селища Олександрійського Тетяна Бандурко.
Усі заходи були благодійними, в їх ході на підтримку ЗСУ було зібрано 1467 гривень, які передані до Координаційного центру волонтерів міста Олександрії. А Захисник України Євгеній Сироєшкін усю присутню малечу пригостив соком. Велика подяка усім нашим Захисникам, що ми маємо змогу жити, працювати і відзначати славетні дати.

[Читати детальніше]

6.09
2024

Нещодавно перед депутатами Олександрійської міської ради виступила з доповіддю представниця Уповноваженого у Верховній Раді з прав людини в Кіровоградській області Галина Лугова. Вона представила присутнім звіт омбутсмена України Дмитра Лубінця, перед цим зазначивши:
«Я є чинним депутатом Херсонської міської ради, і мені надзвичайно приємно бути тут у цій залі серед колег, і атмосфера, яка тут панує, дала можливість мені зануритися у ті спокійні, прекрасні дні, коли жив і розквітав мирний Херсон. Тому я сподіваюся, що ми обов’язково повернемося до рідної домівки – до Херсона і будемо працювати у дружньому складі, як і колись…»
Далі представниця запропонувала увазі присутніх щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця у відеозапису (текст записано з голосу. – Прим.авт.)

[Читати детальніше]

6.09
2024

Яскравий «Калейдоскоп»

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Незвичайні постановки, цікаві сюжети, різноманітні костюми і танці, що запам’ятовуються своєю оригінальністю, – за це ми любимо хореографічний колектив «Калейдоскоп»! Він незмінно відкриває щорічний Всеукраїнський фестиваль гладіолусів в Олександрії, неодноразово виступав у Палаці урочистих подій під час церемонії реєстрації шлюбів, і без його участі не проходить жоден концерт художніх колективів Палацу культури «Світлопільський», на базі якого він працює.

[Читати детальніше]

6.09
2024

«Комашечка моя мальованая! Да ти без понятія, який у панських модах смак! А я проізойшла і в смак увійшла»; «Ну, значить, зробиш книш і сядеш, мовляв, як янгеляточко: очі підведеш у небо, під лоба, або на груди спустиш… а вони так тобі і воздимаються, і воздимаються!»; «Не ввійшла в смак, ладоночко моя безневинна, не ввійшла в смак. А от спробуєш — істинно говорю, чревоугодіє! Та як ще до того пропустиш у горлянку драмадерії чарочку, другу, третю, то смак тобі, ягідко, по всіх сурелях та жилочках, як єлей, розійдеться» — монологи цієї героїні незмінно викликають сміх і зривають оплески. Після вистави актрису Ірину Давидюк просто завалюють квітами.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень