13.09
2024

Кожному з нас доводиться приймати складні рішення, а значить – критично оцінювати ситуацію. Часто ми навіть не розуміємо, що для вирішення проблеми викорстовуємо саме цю навичку. Більше того, багато хто не знає, що навичку критичного мислення можна розвивати цілеспрямовано, і що саме це вміння значно полегшує життя, робить ваші мрії ближчими.
Спікеркою подкасту “Must have: Навички майбутнього” на тему “Критичне мислення та вміння комплексно вирішувати проблеми”, що проводився в Олександрії тренінговим центром «Мозаїка» за фінансової підтримки Британської Ради в рамках проєкту «Активні громадяни». стала Світлана Девчич, підприємиця, керівниця рекламного агентства “Алігатор”.

[Читати детальніше]

13.09
2024

«Ми всі прагнемо добрих стосунків з оточуючими. Але з усіма, на жаль, вони не складаються. От, наприклад, я на роботі як не намагаюся бути з усіма привітною, все одно відчуваю, що мене не люблять. Наче і ставляться з повагою, але я відчуваю, що то напускне, не щире. Цікаво, чи одне і те саме – повага і любов? І якими способами можна їх заслужити? Хотілося б прочитати коментар психолога, буду дуже вдячна».
Валентина Бурковська


психолог Марина Молчан-Неїшсало:
[Читати детальніше]

13.09
2024

«24 з 50-ти досліджених онлайн-медіа використовують у своїх матеріалах про жінок елементи мови ворожнечі, сексизму, дискримінаційної лексики та стереотипізації щодо жінок» – такі результати дослідження українського Інституту масової інформації, проведеного у серпні 2024 року. Цей невтішний висновок можна вважати прологом до теми Тренінг для медіа «Гендерночутлива журналістика: від репортажу до редакційних принципів», який нещодавно провела українська громадська організація “Жінки в медіа” спільно з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Захід проходив онлайн з усіма бажаючими представництвами вітчизняних ЗМІ за допомогою Zoom — програми для організації відеоконференцій, «Олександрійський тиждень» долучився до цього заходу.

[Читати детальніше]

13.09
2024

Нещодавно у Республіці Польщі пройшов захід, спрямований на обмін досвідом та розширення співробітництва між польськими і українськими громадами. Це вже третій навчальний захід, що проходить у наших польських друзів із запрошенням українських представництв протягом цього року в рамках даного проєкту.
Серед учасників – 20 представників деокупованих, тимчасово окупованих та тилових громад з різних областей України, зокрема Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької, Кіровоградської, Чернівецької та Івано-Франківської.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень