15.03
2024

100 ляльок Ірини Углової

Рубрика: Новости. Автор: Olena

У кожної з них своє ім’я: Соломія, Осіння, Вікторія, Роксолана, Бузкова з зайченям, Лілея, Козак із Козачкою. Гарні і незвичайні, вишукані, стильні, з ретельно підібраними за кольором і текстурою тканинами та оздобленням. Створення однієї великої ляльки займає в середньому тиждень. 100 ляльок – від немовлят до літніх жінок і чоловіків. Кожна з них – особистість зі своїм характером, образом і неповторним вбранням, має свою вроду та вдачу. В кожній ляльці вгадується вік, статус і статки.

[Читати детальніше]

15.03
2024

Покупець завжди правий!

Рубрика: Новости. Автор: Olena

15 березня – Всесвітній день захисту прав споживачів. Цього дня 1962 року у своїй промові Президент США Джон Ф. Кеннеді в Конгресі зазначив, що оскільки всі ми є споживачами, дії та пропозиції в інтересах споживачів є в інтересах усіх нас. Цей постулат залишається дійсним дотепер, і особливо важливий в умовах воєнного стану. Захист прав споживачів є важливим показником рівня демократичності держави. Голосом споживачів часто є громадські організації, які захищають права покупців та споживачів послуг.
Україна стала однією із небагатьох держав, де існує розвинута законодавча база у сфері захисту прав споживачів, а також створений спеціальний уповноважений орган – Держпродспоживслужба України.
Ось деякі поради споживачам від Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Ваші права при купівлі товару
належної якості

[Читати детальніше]

15.03
2024

«Нещодавно у ЗМІ прочитав про ось таку вимогу: «До уваги власників, які утримують тварин! Ідентифікація тварин обов’язкова!». Що це означає і які тварини підлягають даній процедурі?»


В. Сміян

[Читати детальніше]

15.03
2024

Виставка-продаж фіалок, гортензій, бегоній, картин та виробів місцевих майстрів «Весняний настрій» пройшла 6-8 березня в Олександрійській Центральній бібліотеці. Захід традиційно організували Олександрійська міська централізована бібліотечна система та клуб «Олександрійські фіалки».

[Читати детальніше]

15.03
2024

Питання визначення і правомірності нарахувань за опалення місць загального користування у багатоквартирних будинках, якого вже неодноразово торкався у своїх попередніх публікаціях «Олександрійський тиждень», продовжує хвилювати певну категорію споживачів, а точніше – власників автономного опалення квартир у багатоповерхівках. Як відомо, для урегулювання цього питання міська влада Олександрії минулого року вжила ряд заходів – від неодноразових звернень до Кабінету Міністрів України стосовно перегляду методики даних нарахувань, з якими не згодні олександрійці-«автономники», і до створення місцевої комісії для вивчення технічних аспектів будинків, що можуть вплинути на кінцеві суми нарахувань плати за МЗК. Наразі ця комісія працює і вже є певні результати. Виконуючи обіцянку тримати читачів в курсі даних подій, «ОТ» отримав інформацію від КП «Теплокомуненерго» про ці результати. Втім, розмова вийшла не тільки про них. Далі розповідає директор КП ТКЕ Ярослав Волощенко.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень