29.12
2021

На Кіровоградщині з наступного року розпочинається робота з розбудови Долинського ГЗК, частину майна української частки будівництва підприємства придбала компанія – інвестор «Рудомайн». Про це під час публічного звіту про роботу за грудень поінформувала голова облдержадміністрації Марія Чорна.

«Минулого тижня у Долинському гірничо-збагачувальному комбінаті відбулася презентація проекту його розбудови. Перші результаті роботи ми побачимо наприкінці наступного року. Плани компанії дуже амбітні. Планується запуск підприємства на повну потужність протягом двох найближчих років. На рік планується переробляти 12,5 мільйонів тонн залізної руди та випускати близько 3 мільйонів тонн готової продукції за рік. Для реалізації цих планів передбачається залучити більше 100 мільйонів доларів», – зазначила Марія Чорна.

29.12
2021

У рамках програми президента «Велике будівництво» на Кіровоградщині цьогоріч вдалося відновити та побудувати близько 280 кілометрів доріг. Про це під час звіту про роботу за грудень повідомила голова облдержадміністрації Марія Чорна.

«Завдяки національній програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у країні вдалося побудувати та відновити понад 14 тисяч кілометрів доріг, а також 500 кілометрів мостів. На Кіровоградщині цього року відновили та побудували близько 280 кілометрів доріг, а вже наступного року ми маємо ще більш амбітні плани», – зазначила Марія Чорна.

29.12
2021

Мультифункціональний спортивний комплекс, створення урбанпарку, реконструкція стратегічних обласних лікарень та бейсбольного стадіону – ці масштабні проекти почнуть реалізовувати вже наступного року. Про це під час публічного звіту про роботу за грудень повідомила голова ОДА Марія Чорна.

«Цьогоріч в країні оголосили кінець епохи довгобудів і наша область теж долучилася до цього гасла. Можемо констатувати, що нам вдалося завершити роботи в одному з таких довгобудів. Днями спільно з міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом ми відкрили реконструйовану ОСДЮШОР – 2 у Кропивницькому. Ця унікальна спортивна інфраструктура допоможе нашим чемпіонам здобувати перемоги», – зазначила очільниця області.



Вона додала, що роботи з відновлення та будівництва інших об’єктів, які не завершили в цьому році, продовжаться в наступному. Мова йде про реконструкцію кінотеатру «Мрія» під спортивно-оздоровчий комплекс в Онуфріївці, будівництво ДНЗ у Черняхівці, реконструкцію Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості у Кропивницькому, капремонт ЗОШ №3 у Малій Висці. Водночас у планах – реалізація нових масштабних проектів.

«У наступному році ми почнемо реалізовувати проект щодо створення мультифункціонального спортивного комплексу, створення урбанпарку, реконструкції бейсбольного стадіону. За ініціативи Президента, стартуватиме і реконструкція дорослої та дитячої обласних лікарень. В обласній лікарні відбудеться ремонт реанімаційного відділення, перинатального центру, реконструкція третього корпусу лікарні, де знаходиться хірургічне відділення, є плани щодо ремонту опікового відділення. У дитячій лікарні почнеться відновлення корпусу для реабілітації та інфекційного відділення, а також почнеться будівництво харчоблоку», – додала голова облдержадміністрації Марія Чорна.

29.12
2021

У Кіровоградській ОДА відбулося засідання обласної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за кошти державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Шеремета.

Під час засідання члени комісії обговорили питання щодо формування узагальненого переліку програм та проектів регіонального розвитку, які можуть бути реалізовані наступного року. Орієнтовний індикативний розподіл коштів ДФРР на 2022 рік складає 91 мільйон 649 тисяч 576 гривень.

До переліку проектів, які планується реалізувати наступного року увійшли такі перехідні проекти, як: реконструкція кінотеатру «Мрія» під спортивно-оздоровчий комплекс в Онуфріївці, будівництво ДНЗ у Черняхівці, реконструкція Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості у Кропивницькому, капремонт ЗОШ №3 у Малій Висці.

Крім цього, серед проектів, які планується реалізувати та які пройшли конкурсний відбір: створення сприятливих умов для підвищення якості освіти через модернізацію матеріально-технічної бази і умов навчання в закладах загальної середньої освіти, капремонт головного корпусу Смолінського НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія- позашкільний навчальний заклад», капремонт (санація) будівлі Олександрійського НВК,а також реконструкція операційного блоку міської лікарні швидкої допомоги у Кропивницькому.

29.12
2021

В Олександрії у період новорічних та різдвяних свят біля головної ялинки проходять святкові ранки для дітей.

[Читати детальніше]

29.12
2021

28 грудня відбулися установчі збори з формування складу молодіжної ради при Олександрійській міській раді. Із 59 кандидатів, що потрапили до списку, зареєструвалося 27.

[Читати детальніше]

29.12
2021

Згідно з постановою Міністерства освіти та науки України з 1 січня збільшить розмір студентської стипендії. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Отже, учні закладів професійно-технічної освіти отримуватимуть стипендію у розмірі: 1250 грн – звичайна стипендія, 1930 грн – підвищена стипендія, 1750 грн – стипендія Президента, 1500 грн – стипендія Кабміну.
Студенти закладів фахової передвищої освіти: 1510 грн – звичайна стипендія, 1930 грн – підвищена стипендія, 3320 грн – стипендія Президента, 3020 грн – стипендія Кабміну.

Для студентів вищих навчальних закладів: 2000 грн – звичайна стипендія, 2550 грн – підвищена стипендія, 4400 грн – стипендія Президента, 4000 грн – стипендія Кабміну.

«Молодь Кіровоградщини – обдарована та дуже активна. І я переконана, що підвищення стипендії стане для них мотивацією вчитись ще більш старанно, адже знання – це найкраща інвестиція в майбутнє», – зазначила Марія Чорна.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень