30.11
2021

Краєзнавець Юлія Лебедева розмістила сьогодні на своїй сторінці у Фейсбук допис під назвою «Темні сторінки родинної історії Боровських». У коментарі до нього вона написала: «В мене були сумніви (щодо доцільності публікації – ред.). Але всі публікації про наших поміщиків носять здебільшого компліментарний характер. А це одна із сторін медалі і її теж треба враховувати. Читаючи такі справи, по іншому сприймаєш деякі дії селян, які отримавши ілюзію свободи після революції кинулися руйнувати і палити панські маєтки. Може спогад саме по таких землевласників їх до цього спонукав»?…


Портрет генерала Ф. А. Боровского
[Читати детальніше]

30.11
2021

Морг обласної лікарні у Кропивницькому переповнений померлими від ускладнень коронавірусу. У холодильній камері облаштовують додаткові місця.

Про це розповів Суспільному завідувач патологоанатомічного відділення лікарні Сергій Немазенко. За його словами, під час карантину навантаження на працівників відділення зросло втричі.

На момент зйомки сюжету, 26 листопада, в морзі було 15 тіл. “До пандемії у нас було один-два розтини на день, нині – п’ять-шість, – сказав Немазенко.

30.11
2021

30 листопада у селі Ізмайлівка Олександрійської територіальної громади відбувся благодійний захід для дітей, які потребують особливої уваги. Це діти із багатодітних сімей та діти, що потрапили у складні життєві обставини.

[Читати детальніше]

30.11
2021

Любите ли вы футбол?..

Рубрика: Новости. Автор: Админ

На сегодняшний день футбол – самый популярный вид спорта в мире, и этот факт сложно оспорить. Каждый год чемпионаты по футболу собирают миллиарды зрителей. У футболистов самая большая армия болельщиков. В любой стране мира почти в каждом дворе можно встретить мальчишек, гоняющих мяч. Футбольную площадку достаточно просто соорудить на любой ровной поверхности, а ее границы обозначить песком или вовсе любыми другими ориентирами. Для занятий футболом необходимо иметь только один мяч, и начать играть может каждый. Простые правила и минимум инвентаря – как раз те факторы, которые так привлекают в этой игре.

[Читати детальніше]

29.11
2021

В Александрийском горсовете состоялась встреча городского головы Сергея Кузьменко и народного депутата от 103-го округа Олега Воронько. Они обсудили продвижение и реализацию социальных проектов, которые были начаты совместными усилиями.

[Читати детальніше]

29.11
2021

27 листопада на головній площі Олександрії відбувся Хепенінг “Діємо проти насилля”, організований ГО “Олександрійський гендерний інформаційний центр” у рамках проєкту “Сила рівності”, що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

[Читати детальніше]

29.11
2021

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Андрія Лісоти відбулося засідання регіональної комісії з питань формування пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На засіданні розглядалось питання формування пропозицій щодо внесення змін до розподілу обсягу субвенції між місцевими бюджетами на підставі рішень місцевих комісій.

На поточний рік області передбачено кошти субвенції в сумі 46,2 млн. грн., які надходять в область відповідно до помісячного розподілу.



За рахунок грошової компенсації 133 особи мають можливість придбати житлові приміщення:
– 71 особа віком від 16 до 23 років;
– 52 особи віком від 24 до 35 років;
– 10 осіб віком старше 35 років.
Діти-сироти можуть придбати житло протягом року з дати отримання коштів грошової компенсації на особистий спецрахунок.

29.11
2021

У Знам’янці Другій дорожники завершували цементування опор в рамках реконструкції шляхопроводи. Роботи виконувалися впродовж вихідних за програмою Президента України «Велике будівництво».

Споруда є стратегічною, адже знаходиться на найдовшому в Україні маршруті з чи не найінтенсивнішим потоком транспорту – на автомобільній дорозі М-30 Стрий – Ізварине. Працівники підрядної організації на монтажі опалубки ригелю та завершували цементування опор.

Нагадаємо, розпочали демонтаж старої споруди 26 серпня, а відновити проїзд планують вже на початку наступного будівельного сезону.

26.11
2021

Сьогодні, 26 листопада, вперше на Кіровоградщині за допомогою вертольоту санавіації пацієнта з Кропивницького доставили для подальшого лікування в Київ.

Після проведення унікального методу лікування, який вперше використали в Україні саме в Кропивницькому – детального опромінення тіла протягом трьох діб – пацієнта з гострим лімфобластним лейкозом після лікування в онкоцентрі перенаправили до центру трансплантації в Київ. [Читати детальніше]

26.11
2021

Депутат Олександрійської міської ради Ігор Ділієв під час сьогоднішньої сесії запропонував колишнього міського голову Степана Цапюка позбавити звання Почесного громадянина Олександрії.

[Читати детальніше]

26.11
2021

24 ноября в александрийской приемной народного депутата от 103-го округа Олега Воронько состоялась встреча депутата с председателями Приютовской, Попельнастовской и Новопражской территориальных громад.

[Читати детальніше]

26.11
2021

Термін дії «жовтих» сертифікатів, які свідчать про щеплення однією дозою вакциною від коронавірусу тепер складає 30 днів. Раніше такий сертифікат діяв протягом 120 днів. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

Він зазначив, що тепер для «жовтих» зон діють вимоги, які стосуються «червоних», тому є певні обмеження щодо відвідування місць масового перебування людей. [Читати детальніше]

26.11
2021

На сегодняшней сессии городского совета Александрии депутатам презентовали электронную систему голосования ВИЧЭ.

Отныне народные избранники при голосовании будут нажимать кнопки, а не поименно поднимать руки, как это было ранее.

С. Иванов

26.11
2021

Реконструкція шляхопроводу у селищі Знам’янка друга – масштабний проект, що передбачає повне перевтілення конструкції. Роботи виконуються в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

«Велике будівництво» на Кіровоградщині: Служба автодоріг деталізувала хід реконструкції шляхопроводу у Знам’янці Другій [Читати детальніше]

26.11
2021

25 листопада, голова ОДА Марія Чорна зустрілась із провідними спортсменами Кіровоградщини та їх тренерами.

Голова області вручила сертифікати про отримання обласної стипендії спортсменам та їх тренерам. Також лауреати обласної стипендії отримали статуетки “Кращий тренер”. [Читати детальніше]

26.11
2021

Цьогоріч ремонтують понад 150 кілометрів маршруту М-30 «Стрий – Ізварине». Про це під час тематичного брифінгу повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Поліщук.

«Усі жителі та гості області, які проїжджають дорогами державного значення бачать, що вони змінилися в кращу сторону та стали безпечнішими. Цьогоріч значна частина нашої дороги М-12 та Н-04 увійшли в єдиний маршрут М-30, який пролягає з Стрия до Ізвариного. Основна частина – понад 200 кілометрів цього маршруту пролягає через Кіровоградщину. На дорозі виконувалися капітальний та поточний середній ремонти», – зазначив Сергій Поліщук. [Читати детальніше]

26.11
2021

24 листопада, в Кіровоградському академічному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького відбулося перше відкрите засідання робочої групи щодо створення бренду області.
Засідання відбулося за ініціативи голови обласної державної адміністрації Марії Чорної.
До зустрічі учасники долучились, як оффлайн так і онлайн. В обговорені взяли участь активісти і представники громадськості з Кіровоградщини та гості з інших областей. [Читати детальніше]

25.11
2021

25 листопада відбулося підведення підсумків шефської роботи міської ради над підрозділами Національної гвардії України та Олександрійським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки за 2021 рік та визначення завдань на 2022 рік.

[Читати детальніше]

25.11
2021

Залог успеха

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Каждый любящий родитель задумывается о том, как помочь ребенку стать успешным в жизни, как воспитать в нем качества, необходимые человеку для достижения целей.
Успехи детей – сыновей и дочерей или своих учеников – всегда радуют больше, чем собственные. Успех не приходит сам по себе, для этого нужно приложить много труда и усилий. И это хорошо понимают Катя Гайдар и Артем Дивляш, воспитанники спортивного клуба «Спарта-17», серебряные призеры недавно прошедшего чемпионата Европы по шинкиокушинкай каратэ в разделе «кумите» среди кадетов, юниоров и молодежи в г. Орадя, Румыния. В этом чемпионате принимали участие лучшие спортсмены из 22 стран Европы. В сборной Украины также были воспитанники «Спарты-17» Слынько Михаил и Кипарисова Юлия, которые заняли первое и второе место на чемпионате Украины 26 сентября.

[Читати детальніше]

25.11
2021

Как сообщил городской голова Сергей Кузьменко в этом году всем воспитателям детских садов Александрии будет выплачены премии.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень