10.05
2024

10.05
2024

Багато років поспіль один із найкращих хореографічних колективів Олександрії – театр танцю «Вуличний балет» (Dance Theater Street Ballet) радував глядачів звітними та ювілейними концертами у Палаці культури «Світлопільський». На певний час цьому завадили ковід та війна, але цьогоріч традиція відновилася. 27 квітня відомий далеко за межами Олександрії колектив презентував глядачам концептуальну концертну програму «Людина». На сцені «Світлополки» виступили усі три групи зразкового театру танцю «Вуличний балет» ПК «Олександрійський театр». У програмі були як абсолютно нові постановки, так і улюблені глядачами танці, які ставила ще засновниця і попередня керівниця Dance Theater Street Ballet Ліна Касєєва. Назву концерту – «Людина» – теперішня очільниця «Вуличного балету», донька Ліни Касєєвої Крістіна Андрієнко пояснила так: «Людина – це Всесвіт, мікрокосмос. І вона спілкується з навколишнім світом не лише словами, а й мовою тіла, жестів, танців». Програма включала понад 20 хореографічних композицій Dance Theater Street Ballet, здебільшого нових, у стилях сontemporary, modern і jazz-modern, в яких працює колектив, а також виступи акторів драматичного театру «Різдво» Олександра Скрицького й Альвіни Куценко та Viva Dance Sport Studio. Все було талановито, видовищно, технічно – присутні отримали насолоду і приємні враження від сучасної хореографії та сценічного мистецтва.

[Читати детальніше]

10.05
2024

Яскраві незвичайні мотанки, не схожі одна на одну, вабили увагу учасників та гостей «Великоднього ярмарку» в Палаці урочистих подій. Багато людей зупинялися біля столика з ними, аби помилуватися виробами і поспілкуватися з майстринею, яка їх виготовила. Усміхнена та комунікабельна пані Наталія залюбки спілкувалася з усіма охочими. І багато хто з них ішов додому, придбавши гарний, створений з душею оберіг – ляльку-мотанку – Захисницю, Подорожницю, Зерновушку (Круп’яничку) або Благополучницю. Відчуваєте енергетику навіть від цих імен?

[Читати детальніше]

10.05
2024

8 травня – день, що всесвітньо відзначається щороку на знак вшанування принципів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Ця дата є річницею народження Жана-Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року. Він був засновником Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і першим лауреатом Нобелівської премії миру. Товариство Червоного Хреста України (Український Червоний Хрест) — найбільша гуманітарна організація в Україні, яка надає комплексну гуманітарну допомогу та підтримку найвразливішим верствам населення України. У склад Українського Червоного Хреста входить 25 обласних та понад 200 районних організацій, в яких понад 8000 волонтерів надають гуманітарну допомогу по всій території України. Український Червоний Хрест є частиною Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (Міжнародний Рух). Волонтери та співробітники Українського Червоного Хреста керуються Основоположними принципами Міжнародного Руху. Ось ці принципи:

[Читати детальніше]

10.05
2024

До відома керівників підприємств, організацій, установ та споживачів районів Північно-східний (8-а школа), Південний (БАМ), Ново-Вилипівський міста Олександрія та с. Марто-Іванівка

Олександрійське водопровідно-каналізаційне господарство ОКВП “Дніпро-Кіровоград” доводить до вашого відома, що у зв’язку з проведенням планових робіт із заміни запірної арматури на водопровідних мережах міста в з 0-00 годин 20 травня 2024 року до 6-00 години 23 травня 2024 року буде припинено водопостачання споживачів м. Олександрії та с. Марто-Іванівка. Водопостачання мікрорайонів Перемога, Байдаківський (Жовтневий), Чотирнадцятий (Радянський), П’ятнадцятий, селищ Войнівка, Приютівка, Березівка, Олександрійське, Пантаївка, Веселе, Новоселівка буде здійснюватись у звичайному режимі.

Просимо зробити необхідний запас води та вибачити за тимчасові незручності.

Телефони для довідок: 050-457-55-95, 05235-7-23-65.

Адміністрація Олександрійського ВКГ

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень