17.05
2024

Майстер-кондитер

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Говорять, людина живе, допоки її пам’ятають. Приємно, коли ця пам’ять добра і світла, викликає спогади, у які приємно поринути. Саме так згадують майстра-кондитера Леоніда Роїну усі, хто його знав. Не тільки незвична для чоловіка професія зробила його у свій час відомим в Олександрії. Леонід Трохимович залишився в історії нашого міста як неперевершений майстер своєї справи, добра і щира людина.

[Читати детальніше]

17.05
2024

В Олександрійському музейному центрі відкрилася виставка, присвячена пам’яті олександрійця Євгена Смолякова, бійця легендарного полку “Азов”. Герой-захисник м.Маріуполя загинув на “Азовсталі” 8 травня 2022 року.

[Читати детальніше]

17.05
2024

Живильні витоки

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Пам’ятаєте, як у дитинстві ми всі любили наряджатися у дорослий одяг? Дівчатка знаходили у шафах найкрасивіші мамині сукні, одягали і відчували себе принцесами. Доторкалися жіночності. Прикрашали себе намистами, низки яких сяяли краплинами і переливалися у світлі люстри. Маленькі ніжки тонули у вишуканих туфлях на високих підборах. Хлопчики приміряли татові куртки, сонячні окуляри та кепки, уявляли себе мужніми. Вірно стверджують: по одежі зустрічають. Бо одяг дарує певні відчуття насамперед самому власникові. Сьогодні поговоримо про те, які відчуття дарує і як змінює та перевтілює нас національний одяг. На реальних прикладах невигаданих особистих історій.
Одяг виражає наш духовний світ і подекуди говорить про нас красномовніше за слова. А вишита сорочка – це щось святе, духовне, сокровенне. Ми одягаємо вишиванки, бо пишаємося своїм Родоводом, належністю до нації, тим, що ми українці. Сьогодні ми особливо гостро відчуваємо потребу в цьому. Звісно, вишиваний одяг зобов’язує ще й до певної поведінки. Помічено, що у вишиванках люди стають спокійними, на обличчі з’являється посмішка, сяють очі. Людина у вишиванці духовно піднесена, має урочистий вигляд і водночас скромна, привітна. Бо вона – спадкоємець традицій і звичаїв нашого народу. Про свої відчуття розповіли одягнені у національне вбрання жительки Олександрійщини.

[Читати детальніше]

17.05
2024

21 травня відзначається Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку. У зв’язку з цим організація ЮНЕСКО запропонувала всім державам-членам, міжурядовим органам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй і відповідним неурядовим організаціям, серед іншого, інформувати громадськість про цінность і важливость розмаїття культур і, зокрема, сприяти за допомогою освіти та засобів масової інформації усвідомленню позитивної ролі культурної різноманітності.

[Читати детальніше]

17.05
2024

До відома населення, керівників підприємств, організацій та установ усіх форм власності і приватних підприємців!

У зв’язку з комплексною дезінфекцією водогону «Дніпро-Кіровоград» буде поводитись дезінфекція та промивка водопровідних мереж м. Олександрії, с.Олександрійське., с.Пантаївка:

м. Олександрія з 18-00 години 27 травня до 18-00 години 29 травня 2024 року.
с. Олександрійське з 6-00 години 28 травня до 23-00 години 28 травня 2024 р.
с. Пантаївка з 6-00 години 28 травня до 23-00 години 28 травня 2024 р.

В період дезінфекції та промивки мереж питну воду вживати забороняється. Для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в кожній родині, в період дезінфекції мереж обов’язково відкрийте водорозбірні крани та старанно прохлоруйте і промийте водопровідні мережі кожної квартири, будинку, офісу, закладу чи установи. Не економте на власному здоров’ї та здоров’ї оточуючих!

Телефони для довідок: 7-23-65, 7-01-64, 050-457-55-95

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень