29.04
2022

Солдату Костянтину Єрмакову з Олександрії, який загинув у бою з російськими загарбниками, присвоєно орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це сьогодні, 29 квітня, у своєму телеграм-каналі повідомив голова Кіровоградської облради Сергій Шульга.

«Орденом “За мужність” ІІІ ступеня Президент України посмертно нагородив солдата з Олександрії Костянтина Єрмакова. Вічна слава захисникові!», – написав він.

29.04
2022

У нашому місті є багато волонтерських організацій, які щодня працюють на благо наших громадян, на наближення перемоги. Про деяких з них ми вже писали, але сьогодні розкажемо про волонтерську групу, що об’єдналася навколо церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці, яку в народі називають БАМівською. Тут волонтерським рухом керує настоятель церкви, військовий священик протоієрей Олександр Шнякін.

[Читати детальніше]

28.04
2022

Відзавтра, 29 квітня, на базі територіального центру будуть видаватися продуктові набори для громадян, які прибули до Олександрії із територій, де зараз триває окупація або ведуться активні бойові дії.

[Читати детальніше]

28.04
2022

Молодшого сержанта Юрія Ангелуцу з Онуфріївської громади президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

[Читати детальніше]

28.04
2022

Старший солдат із Новомиргородської громади Антон Борисов посмертно нагороджений президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

[Читати детальніше]

28.04
2022

Тезиси з виконкому

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На початку сьогоднішнього засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко розповів про деякі аспекти життєдіяльності Олександрії.

[Читати детальніше]

28.04
2022

Нещодавно в міському басейні почав працювати тренер з водних видів спорту Віталій Гуськов. Він наш земляк, до початку війни жив у Харкові, займався тренерською роботою, брав участь у підготовці паралімпійської збірної. Але, як і тисячі харків’ян, після щоденних обстрілів був змушений покинути місто і переїхати в Олександрію.

[Читати детальніше]

27.04
2022

Старшого солдата Мирослава Логвинова з Кетрисанівської громади президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

[Читати детальніше]

26.04
2022

Про цю зворушливу історію розповіла у Фейсбук керівник координаційного центру волонтерів Олександрії Ірина Кабанова.

[Читати детальніше]

26.04
2022

Загиблих і постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції у 36 роковини згадує Кіровоградщина разом з усією Україною сьогодні, 26 квітня.

Традиційно керівництво області спільно з ліквідаторами, рідними загиблих рятувальників і громадськістю поклали квіти до пам‘ятника жертвам Чорнобиля. [Читати детальніше]

25.04
2022
Олександрійський РЕМ ПрАТ «Кіровоградобленерго» попереджає про уточнення в графіку відключень на квітень.
На території громади з 9.00 до 17.00 можуть бути відключення за адресами:
[Читати детальніше]

24.04
2022

Комунальне підприємство «Регіональний центр розвитку послуг» Кіровоградської обласної ради відкриває центр працевлаштування для вимушених переселенців. Про це повідомила очільниця КП Марина Осіпова.

[Читати детальніше]

23.04
2022

Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня залучила інвестиції Регіонального фонду підтримки підприємництва задля створення нової послуги з оздоровлення пацієнтів – сухого гідромасажу. Про це повідомив керівник закладу Юрій Вісяников. [Читати детальніше]

23.04
2022

Міжнародна організація невідкладної медичної допомоги Medecins Sans Frontiers / Лікарі без кордонів розпочала роботу на Кіровоградщині. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга/

Він уточнив, що мав зустріч із командою гуманітарної місії.

«У фокусі уваги Лікарів без кордонів – підтримка нашого сектору охорони здоров‘я. Під час зустрічі ми напрацювали короткострокову дорожню карту спільних дій. Плануємо поїздки у громади. З мого боку – будь-яка підтримка», – додав Сергій Шульга.

Лікарі без кордонів — це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація, яка допомагає постраждалим під час збройних конфліктів, від природних і техногенних катастроф. Організація реалізує численні проекти у багатьох країнах світу. Сьогодні у фокусі уваги й Україна.

21.04
2022

Міжнародний комітет Червоного Хреста надасть фінансову допомогу обласному комунальному виробничому підприємству «Дніпро-Кіровоград» на придбання реагентів. Про це повідомив виконуючий обов‘язки директора ОКВП Олександр Пісний. [Читати детальніше]

21.04
2022

Законом № 2121 від 15.03.2022 “Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників і захисниць України, та надання їм соціальних гарантій” внесено зміни до двох законів (зміни набрали чинності з 21 березня 2022 року): [Читати детальніше]

21.04
2022

Про сьогоднішні проблеми соціальної сфери Олександрії, про роботу закладів культури, освіти та допомогу переселенцям в інтерв’ю для “ОТ” розповіла заступник міського голови Ірина Чемерис.

[Читати детальніше]

21.04
2022

У період воєнного стану сервісні центри МВС працюватимуть за звичним графіком – з понеділка до суботи.

Про це повідомив начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області Сергій Пижов. [Читати детальніше]

20.04
2022

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга закликав органи нагляду взяти на особливий контроль питання формування цін на соціально значущі товари. [Читати детальніше]

20.04
2022

Донецький національний університет внутрішніх справ може “переїхати” на Кіровоградщину. Навчальний заклад розглядає Кропивницький як місто, де є можливість продовжити роботу під час війни. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень