18.10
2024

9 жовтня відбулася презентація новоствореного муралу на фасаді Центральної бібліотеки для дітей. Арт-об’єкт під назвою «Художня магія» втілив у собі мрії, фантазії і творчі ідеї молоді та дітей.

[Читати детальніше]

18.10
2024

Вчителька інформатики гімназії імені Чижевського Юлія Шатравка стала учасницею ток-шоу «Говорить вся країна». Програма була присвячена темі, як змінилася освіта, і вона звучала так: «Сучасні вчителі: новатори чи шоумени?» У ній були показані нестандартні методи навчання від сучасних педагогів, які застосовують у своїй роботі реп, сленг, танці, знімають і монтують відео, ведуть соціальні мережі. Тобто, роблять все, щоб їхні предмети були в тренді, а підлітки кайфували від навчання. Певною мірою це можна назвати викликом системі.

[Читати детальніше]

18.10
2024

5 жовтня в Олександрії розпочав роботу Простір для дітей і батьків «3D: допомога, довіра, добро». Він розташований у Будинку дитячої та юнацької творчості на Софіївській, 28 (колишнє приміщення дитячої художньої школи). Перші два тижні простір працює у тестовому режимі, графіки занять та активностей щодня публікуються у телеграм-каналі.
У двох спеціально облаштованих кімнатах малюки віком від 3 до 7 років можуть гратися та розвиватися під наглядом вихователів, а їхні батьки мають можливість поряд навчатися, відвідувати курси перепідготовки або займатися саморозвитком.

[Читати детальніше]

18.10
2024

З 20 по 27 вересня у Берліні (Німеччина) проходив третій етап конкурсу знавців німецької мови під назвою «Jugend debattiert» («Молодь дебатує»). У конкурсі брали участь старші учні навчальних закладів з 14-ти країн світу, крім Німеччини, тобто ті, для кого офіційно німецька є іноземною (чи недержавною) мовою. Учні й учениці обговорювали різні питання сьогодення міжнародного масштабу. В числі учасників конкурсу була учениця 11 класу Олександрійського Мультипрофільного ліцею Катерина Глазкова.
Щоб потрапити на завершальний етап, вона спершу успішно пройшла перший – регіональний, який проходив навесні цього року в режимі онлайн і в якому треба було перемогти у своєму регіоні. Далі, у червні, був Всеукраїнський етап, який проходив у Варшаві (Польща), у ньому Катерина посіла друге місце (про це свого часу повідомляв «Олександрійський тиждень». Це дало право їй брати участь у заключному етапі в Берліні наприкінці минулого місяця. Допомагала готуватися до конкурсу на всіх його етапах викладачка іноземної мови Мультипрофільного ліцею Наталія Вікторівна Малишева. Вона також була присутньою на конкурсі у Берліні, уболіваючи за свою ученицю. Захід був організований і проведений німецькою стороною. Як усе проходило – ми порозмовляли з Катею в редакції «ОТ».

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень