8.12
2023

Перемоги Валерії

Рубрика: Новости. Автор: Olena

На чемпіонаті світу з військово-спортивних багатоборств, дисципліна “бойове двобортсво ” , який проходив з 17 по 19 листопада у польському місті Вроцлаві, сім вихованців ПСК “Захист”, які увійшли до складу Національної збірної України з даного виду спорту, виступили гідно і посіли призові місця.

[Читати детальніше]

8.12
2023

Листи з фронту

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Вісточки, на які так чекали. Їм 80 років. Пожовклі від часу паперові трикутники із чорним штампом цензури. Розгортаєш і бачиш – списано кожен сантиметр вільної площі. Як багато хотілося написати хороших слів рідним людям, як багато втиснути почуттів у маленький клаптик паперу. Адже можна було й не встигнути сказати головне: а раптом цей лист стане останнім?..

[Читати детальніше]

8.12
2023

Ви стали переможцем, і вам хочуть вручити виграш? Не поспішайте радіти. Спочатку переконайтеся, що не потрапили на гачок до шахраїв.

[Читати детальніше]

8.12
2023

Нарис про хорошу людину

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Не пам’ятаю, у якій з газет була колись рубрика « Про людей хороших». Під цією рубрикою друкувалися нариси про людей, які чимось надзвичайно хорошим привернули увагу того чи іншого журналіста. Героями чи героїнями таких публікацій могли бути невтомні трударі, рятівники чийогось життя, звичайні люди, котрі допомогли іншим у скрутну годину.
Згадала я ту рубрику, і захотілося мені розповісти про справді хорошу людину, спогади про спілкування з якою до цього часу гріють мені душу…

[Читати детальніше]

8.12
2023

7 грудня за календарем – державне професійне свято тих, хто працює в обласних, міських, селищних, районних, сільських радах. Тобто всіх тих, кому ми довірили управління життям наших міст і сіл.
Бо саме так і зазначається в усіх офіційних документах: завданням місцевої ради, всіх її гілок і робочих ланок є забезпечення життєдіяльності міста чи селища, дотримання виконання законодавства, поліпшення умов життя.
І це саме від місцевого самоврядування залежить, як плануватиметься бюджет. Від нього певною мірою залежить і благоустрій територій, і якість комунальних послуг, тарифна політика на деякі з цих послуг та ще багато чого іншого, що за звичних і задовільних умов життя пересічні мешканці можуть навіть не помічати або над чим не замислюватися.
Тому День місцевого самоврядування — це відмінний привід пригадати, що можна зробити для розвитку громади та реалізації того чи іншого проєкту в місті, в якому ми всі проживаємо. Але говорити про будь-які святкування у тяжких умовах воєнного стану, звісно ж, є зовсім неприйнятним, і тому наша розмова у переддень відзначення вищезгаданого Дня дещо про інше: особливості роботи місцевої влади в режимі «реального часу». Поділитися думками з читачами погодилася секретар Олександрійської міської ради Вікторія Косяк.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень