1.12
2023

У світі логістики тендери на перевезення вантажів займають значне місце, а система Prozorro надає унікальні можливості для участі в таких тендерах. Прозорість та доступність інформації в системі Prozorro забезпечують рівні умови для всіх учасників, від невеликих компаній до великих логістичних операторів. 

Участь у тендері вимагає від учасників ретельної підготовки та здатності відповідати строгим вимогам, включаючи наявність необхідного транспорту, досвід роботи в галузі, здатність забезпечувати високий рівень сервісу, а також дотримання умов безпеки та стандартів перевезення.

[Читати детальніше]

1.12
2023

Сьогодні, мабуть, мало хто з міських жителів знає, що таке бабусина скриня і які скарбу і ній зберігалися. Але у деяких вже дорослих і навіть посивілих дівчат є яскраві спогади дитинства, коли відбувалося справжнє таїнство: піднімалося важелезне віко чималої дубової бабусиної скрині, і звідти витягувався «на світ Божий» увесь її вміст. Скриня була особливою річчю в хаті, її не дозволялося, без особливого на те бабусиного дозволу, відчиняти жодному члену родини. Там протягом усього життя дбайливо зберігалися всі її скарби, надійно приховані від сторонніх очей: сувої полотна, вишиті та ткані рушники й сорочки, настільники і скатерки, святковий одяг, нова натільна білизна, вовняні та оксамитові очіпки, величезна кількість найрізноманітніших хусток… Збоку скрині була припасована невеличка шухлядка з кришкою – прискриньок, у якому лежали хрестики, маленькі іконки, прикраси, ґудзики, нитки та інші цінні для бабусі дрібні речі. Кожну витягнуту зі скрині річ бабуся тримала в руках, повільно і плавно її розгортала, прискіпливо оглядала, обережно витрушувала і просушувала на сонці. Під час цього сакрального дійства бабуся поринала у спогади, докладно розповідаючи історії кожного «жителя» скрині.

[Читати детальніше]

1.12
2023

Цей хлопець з Олександрії всього за якісь лічені дні став відомим на всю Україну. А наступні тижні лише додавали йому слави: завдяки соцмережам, «народна» популярність (вибачте за тавтологію) набувала спочатку сотень, потім тисяч, а згодом і десятків тисяч переглядів користувачів. Незабаром ця слава перетнула і межі України. За зовні непоказною постаттю у «піксельному» капелюсі і з рюкзаком, схожою на пересічного туриста-самітника, яка, припадаючи на одну ногу, у липневу спеку, втомлено, а під кінець чергового дня – вже важко і знесилено, але впевнено та цілеспрямовано крокувала, весь час тримаючи курс на захід, слідкували тисячі очей по обидва боки українського кордону. Слідкували – і всіляко підтримували, як могли. Бо це був не якийсь звичайний піший «волкер», а автор і втілювач власної ідеї, яку він назвав просто: «Марафон добра». Мета ідеї – пішки пройти від столиці України до столиці Португалії. Така собі легенька літня прогуляночка, довжиною через всю Європу… Що з цього вийшло і якою була справжня мета незвичайного мандрівника, розбираємося далі разом з ним самим.

[Читати детальніше]

1.12
2023

«Мені тут дуже подобається, у порівнянні з тим, через що я пройшла, зараз живу, як у раю», – говорить підопічна Олександрійського геріатричного пансіонату Любов Коморницька. Минулого року 73-річна жінка переїхала до Олександрії з села Кодема Бахмутського району Донецької області, де працювала дояркою. На долю Любові Миколаївни випали важкі випробування. На Майдані Незалежності під час Революції Гідності загинув її брат, а російсько-українська війна забрала життя двох її синів… Жінка досі не може змиритися з втратою, внаслідок стресу і старої травми у неї відмовляють ноги, доводиться пересуватися за допомогою милиць. На стіні кімнати, де вона живе, – портрети двох загиблих синів Сергія та Миколи. «Доброго ранку, діти», – вітається з ними мати, прокинувшись вранці, а ввечері бажає їм доброї ночі. Як живим…

[Читати детальніше]

1.12
2023

У Палаці культури «Світлопільський» готується до показу оригінальний сімейний різдвяний мюзикл “Добріше, ніж завтра”. Прем’єра відбудеться 21 та 22 грудня о 18.00.
Авторський мюзикл за оригінальною ідеєю та сценарієм Дмитра Клюєва та Олени Карпачової розповість глядачеві історії звичайних людей, сусідів, що живуть в одному будинку, в одному районі, на одній вулиці. Ці люди – різні за віком, характером і світоглядом. Вони дружать і сперечаються, допомагають і капостять один одному, вирішують, а подекуди і створюють проблеми, розділяють радість і сум – усе, як у реальному житті. Ну і яка ж різдвяна історія без загадкового героя? У мюзиклі він є – містер Шиммер, ліхтарник. Наскрізний персонаж, який, наче мерехтливе світло, з’являється нізвідки у ключові моменти і раптово зникає в нікуди. Людина-Знак, Символ, у якомусь сенсі пророк зі своєю важливою місією.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень