15.12
2023

Люсине щастя

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Люся – звичайна дворняжка. Тиха, добра, поступлива, делікатна і вдячна, як усі врятовані тварини. Люсю привіз до Олександрії із зони бойових дій солдат Олександр Гордовий, який служить у Збройних силах України.

[Читати детальніше]

15.12
2023

Молодіжний простір «Другий поверх» організовує мотиваційні зустрічі, на яких молоді олександрійці, які живуть і працюють або народилися і навчалися в нашому місті, а потім переїхали до інших міст чи країн, розповідають історії свого успіху і дають слушні поради тим, хто лише починає свій шлях.
Четвертого грудня в юнацькій бібліотеці з олександрійськими учнями та студентами спілкувалися спортінструктор та фотомодель Ілля Маловік і викладач німецької мови, студент Мюнхенського університету Людвіга-Максиміліана Маґа. Точніше кажучи, спілкувався з ними ведучий Єгор Ющик, але усі присутні мали можливість долучитися до розмови і отримати відповіді на свої запитання.

[Читати детальніше]

15.12
2023

Судова влада в Україні є рівносильною із законодавчою та виконавчою гілками влади – так визначає її роль Конституція нашої держави. А українське закондавство, крім того, визначило 15 грудня щорічним професійним святом працівників суду. У переддень цієї дати – коротке інттерв`ю, яке погодилася дати «Олександрійському тижню» голова Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Людмила Нерода. Розмова стосувалася особливостей роботи суду в умовах воєнного стану. Далі – пряма мова.

[Читати детальніше]

15.12
2023

О 4-й годині ранку 2 травня 1986 року командир взводу старший прапорщик Володимир Власенко у складі провідної команди військової частини виїхав з Олександрії на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС. Йшли своїм ходом колоною військової техніки до Чернігова. Там прибулих розподіляли на роботи згідно з посадовими обов’язками. Володимира призначили начальником розвантажувально-вантажної команди. У підпорядкуванні – 30 солдатів із Прибалтики. Вантажі, які доправлялися літаками до Чернігова, перевантажували у гелікоптери та розвозили по майданчиках на реакторі. Це були парашути, свинець, радіокерований «лунохід», який розливав смолу на реакторі. Доставлялися вантажі на новеньких МІ-26, які швидко потрапляли на «цвинтар техніки» в Розсосі. Охорона цієї техніки також входила до обов’язків Володимира.

[Читати детальніше]

15.12
2023

Освіта, культура, соціальний захист, молодь, спорт. В умовах воєнного стану, в якому вже понад 20 місяців перебуває країна, дуже часто можна чути тези, що головне – це тільки оборона країни і її економіка, яка повинна працювати лише на оборону і більше нічого. Про все інше, мовляв, слід забути до перемоги над ворогом. Протилежна теза невідомого авторства, яку нині дістали з «шухляд» часів Другої світової війни – «Якщо культура під час війни не важлива, то за що ми тоді воюємо?». Отже, що відбувається з гуманітарною сферою життя у нашому місті, куди і наскільки змістилися у ній пріоритети та що зараз, висловлюючись нинішнім поширеним «штампом», є «не на часі» – про це сьогодні розмова із заступницею олександрійського міського голови з питань виконавчих органів влади Іриною Чемерис.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень