26.10
2023

У Карпатах на території Національного природного парку відбувся фотопленер «Жовтнева палітра Карпат». У ньому взяли участь і олександрійці – члени фотоклубу «Наш формат» Палацу культури «Світлопільський». Вони побували на метеостанції, у високогірному біологічному стаціонарі Львівського університету під горою Пожижевською і планували сфотографуватися на Говерлі з прапором Олександрії. Чи вдався цей задум? Чим здивували і вразили олександрійців осінні Карпати? Подробицями цікавої подорожі поділився керівник фотоклубу «Наш формат», знаний в Україні та за її межами фотохудожник Віталій Попков, переможець престижних українських та міжнародних фотоконкурсів.

[Читати детальніше]

26.10
2023

20 жовтня в Палаці культури «Світло-пільський» відбулася прем’єра вистави народного аматорського театру ім. Ю.Дзбановського «Чорторий». Вперше у своїй історії театр поставив спектакль за твором місцевого автора – актора Олександрії Вознюка. Режисер – Тетяна Бессмольна. Одноактова комедія розповідає про те, як чоловік, перебравши оковитої, потрапляє в омут, де чорти водяться. Вони, як хочуть, крутять пиякою на прізвище Твердолобий.

[Читати детальніше]

26.10
2023


Скоро зима

У дні жовтневих похолодань олександрійці все частіше звертають свої погляди на димові труби котелень КП «Теплокомуненерго” з підсвідомою надією побачити, як з них в атмосферу піднімаються характерні «викиди», що означало б реальний початок опалювального сезону.

[Читати детальніше]

26.10
2023

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

Старий зошит підписаний простим олівцем: “Спогади про війну і на тимчасово окупованій території 1941-1943 рр. старшого лейтенанта у відставці Петра Гавриловича Братка”. На пожовклих сторінках – детальний виклад того, що довелося пережити колишньому директорові школи механізаторів з Олександрії. Петро Братко був розвідником, разом з групою привів трьох “язиків”, після поранення у боях потрапив у полон, втік і два місяці ночами пішки добирався додому, пройшовши 350 кілометрів.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень