3.10
2023

29 березня 2017 р. урядом України було прийнято рішення про ліквідацію Держсанепідслужби, але в календарі державних свят та пам`ятних дат досі залишається професійним святом День працівників санітарно-епідеміологічної служби, який призначено на другу неділю жовтня. Тим часом ця служба за останні роки пройшла доволі мінливий і складний шлях реформувань, і цей шлях пертурбацій продовжується. На даний час функції колишніх санстанцій роздали в МОЗ, Держпрацю та Держпродспоживслужбу. Про нинішні повноваження впливової служби, яку колись дуже поважали (а якщо точніше – боялися, як вогню) недбайливі господарники практично усіх напрямків суспільної діяльності, ми і спробували розібратися з фахівцем реформованої санепідслужби. І наперед попереджаємо читача: розібратися в усіх тонкощах буде дуже непросто… А наш співрозмовник – це головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександрійського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Андрій Спільник.

[Читати детальніше]

3.10
2023

Викладач декора-тивно-прикладних дисциплін Олексан-дрійського фахового коледжу культури і мистецтв Анна Сидоренко – член Спілки майстрів народного мистецтва України як писанкарка. Робота зі студентами забирає багато часу, але Анна знаходить час займатися власною творчістю. Її кабінет схожий на мінігалерею авторських робіт, і вони красномовніші за будь-які слова. В них – велика майстерність, вишуканий смак, ніжність і тендітність, цілковита гармонія композиції, кольорів, матеріалів. Окрім писанок, Анна – автор чудових витворів мистецтва у стилі батик, гобеленів, витинанок.
Про себе майстриня говорити не любить, натомість про свою творчу роботу може розповідати багато і цікаво. Предмет прикладна творчість, який вона викладає у коледжі, вивчається студентами протягом усього терміну навчання. Щосеместру – нове направлення: витинанки, аплікації, квілинг, писанкарство, батик, бісероплетіння, вишивка, різьблення, гобелен. Не всі студенти мають початкову художню освіту, тобто закінчили художню школу. Проте у кожного є шанс бути зарахованим на навчання, адже все залежить від здібностей і бажання вчитися, тим більше є можливість пройти безкоштовні курси при коледжі.

[Читати детальніше]

3.10
2023

Південнокорейський бренд випустив перший телефон у 1991 році. Пізніше компанією було освоєно технологію створення смартфонів, які поступово еволюціонували до сучасного вигляду та спектру можливостей.

Телефони Самсунг — це квінтесенція продуктивності, автономності та екранів із насиченою, соковитою передачею кольорів. Деякі з користувачів порівнюють якість фотографій та відеороликів, знятих на камери із самсунгівською оптикою, із результатами роботи фотокамер айфонів.

Смартфони Samsung мають відчутний баланс за ціною та якістю, тому в асортименті пристроїв кожен знайде для себе відповідний за параметрами девайс. Ви можете вигідно придбати Самсунг 128 ГБ за ціною від 5 000 грн.

Які технології застосовують розробники бренду? Які функції є їхньою візитівкою у світі сучасних технологій? Зібрали цікаву інформацію в статті.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень