30.09
2017

Музыка нас связала

Рубрика: Новости. Автор: Lena

   Больше 60 лет своей жизни Тамара Лебеденко отдала музыке, которая навсегда связала ее с любимой работой, учениками и их родителями, коллегами и многими хорошими людьми. «Мне есть что вспомнить, и это приятные воспоминания», – говорит бывшая преподаватель Александрийской детской музыкальной школы, педагог с 40-летним стажем, около 30 лет возглавлявшая фортепианный отдел.

      

[Читати детальніше]

30.09
2017

    Коли набираєш номер його телефона, у слухавці звучить рингтон голосом співака Віктора Бронюка: «Так, я люблю Україну і буду любити.. Я тут народився і тут хочу жити»… Власник номера – переконаний націоналіст і ніколи цього не приховував. Також у нього на все своя окрема думка, яка не завжди є тотожною загально усталеній. Наприклад, останнього кошового отамана Запорізької січі Калнишевського, канонізованого Українською православною церквою вже у наш час, він вважає не святим і героєм, а… зрадником. Він завжди був у вирі суспільно-політичного життя. Нагороджений за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм медаллю «За працю і звитягу». Наша сьогоднішня розмова – з Володимиром Стадніченком.

[Читати детальніше]

29.09
2017

   Сегодня в нашей рубрике “Свободная трибуна” слово предоставляется народному депутату от КПУ прошлого созыва Владимиру Кудре.

    – Хочу рассказать два случая из современной жизни, которые задели за живое. Недавно покупал для собачки, которую подарили внуку, корм в магазине. Ко мне подошла знакомая пенсионерка, мы разговорились. Она сказала, что тоже покупает корм, но… для себя. 100-граммовую пачку она размешивает с ячневой кашей и это ее “мясной рацион на неделю”. Я был шокирован. Конечно, я прекрасно знаю, как живут сегодня пенсионеры, но чтобы вот так… Я тут же купил ей 10 пачек корма и лишь дома понял, что поступил неправильно, лучше бы купил ей несколько палок колбасы.

[Читати детальніше]

28.09
2017

AGROEXPO впечатляет

Рубрика: Новости. Автор: Lena

   С 20 по 23 сентября в Кропивницком проходила крупнейшая в Украине Международная агропромышленная выставка AGROEXPO-2017. Проходила она уже в пятый раз, и с каждым годом становится все солиднее и престижнее. Перед открытием ее площадь четыре раза расширяли, так как не хватало места всем участникам. В итоге под мероприятия было выделено аж 100 тыс. кв. метров. Она была настолько огромна, что даже с высоты смотровой площадки пятиэтажного корпуса закрытого павильона не смогла целиком поместиться в объектив фотоаппарата.

[Читати детальніше]

26.09
2017

    Повідомлення про загибель двох десантників 25-ї aеромобільної бригaди в Канатовому минулої неділі шокувало як громадськість, так і самих військових. Миттєво ця подія обросла усілякими реальними і нереальними версіями. Тим більше, що офіційного роз’яснення цієї надзвичайної пригоди ніхто не дав. Газета «Народне Слово» знайшла подробиці резонансної події.

    Військова прокуратура: загинули під час тренувальних вправ

  У короткому повідомленні про цей факт, яке оприлюднила на своєму сайті військова прокуратура Південного регіону, сказано, що солдат і сержант пішли з життя під час навчань – виконували тренувальні вправи. «Може, стрибали з парашутами – десантники ж?» – перше, що спало на думку. Згодом стало відомо, що загинули вони від руки такого ж солдата, який убив їх двома короткими автоматними чергами. Обидва військові померли нa місці від отриманих несумісних з життям травм. І сталося це близько 23-ї години. Інформація додавалася, як кажуть, «по чайній ложці» і абсолютно не розкривала суті події, а от питань виникало дедалі більше, як і версій.

[Читати детальніше]

25.09
2017

    Олександрійською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи і фізичних осіб – підприємців) та ч.3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України особі, яка в незаконний спосіб захопила приватне сільськогосподарське підприємство «Богнер». Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної прокуратури.

[Читати детальніше]

25.09
2017

    На останній сесії міської ради було затверджено Положення про Олександрійський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Нова редакція Положення передбачає зокрема нову послугу, яку надаватиме центр, – патронат над дитиною. У чому полягатиме ця послуга, ми запитали у Сергія Яценка, директора міського центру соціальних служб.

[Читати детальніше]

24.09
2017

     В прошлом номере газеты мы начали разговор о ситуации в промышленности города, о проблемах александрийских предприятий, о том, как видят наши промышленники выход из кризиса, в котором находится украинская экономика. Для этого вместе с председателем городского совета директоров, экс-депутатом областного совета Станиславом Гришко мы решили побывать на предприятиях, пообщаться с их руководителями и специалистами. Первый визит состоялся в ООО “Укрнасоссервис”, а сегодня мы отправились в Александрийскую литейную компанию.

На фото: С.Гришко, А.Логвин

[Читати детальніше]

23.09
2017

    Олександрію відвідали потенційні інвестори – представники енергосервісної компанії ТОВ «ЄВРО ЕСКО» з м.Києва, яка з 2014 року опікується проблемами енергоефективності. Зустрічалися з міською владою та керівниками бюджетних закладів директор компанії О.Черноуско та керівник ЕСКО-проекту Г.Лебідь. Вони запропонували встановлення індивідуальних теплових пунктів, систем комбінованого теплозабезпечення, реконструкцію котелень у закладах бюджетної сфери та впровадження інших заходів з енергоефективності.

[Читати детальніше]

22.09
2017

     Приблизно так експерти підрахували вигоду компанії Ахметова від формули “Роттердам+”.

  Компанія «ДТЕК Енерго», яка відповідає за видобуток вугілля, роботу ТЕС і дистрибуцію електроенергії найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова, змогла збільшити у першому півріччі 2017 року операційний прибуток до амортизаційних відрахувань (EBITDA) в 3,1 раза до 9,7 млрд грн через введення формули ціноутворення на вугілля «Роттердам+», яка майже в 2 рази збільшила вартість виробленої компанією електроенергії.

[Читати детальніше]

21.09
2017

   Наши читатели – александрийские водители – с нетерпением ожидают открытия движения через железную дорогу в Южном микрорайоне и задают вопрос: когда это случится?

    Назвать конкретную дату мы не можем – все зависит от того, уложатся ли дорожники в сроки, отведенные на реконструкцию путепровода. Как рассказал нашему корреспонденту начальник Службы автомобильных дорог в Кировоградской области Вадим Коюденко, движение через мост на трассе Знаменка-Луганск-Изварино будет возобновлено к концу ноября этого года. Ремонт выполняет ООО “Мостостроительный отряд №112” из Броваров. Средства на ремонт в сумме 7,47 млн грн выделены из Государственного бюджета.

[Читати детальніше]

21.09
2017

     В числе первых александрийцев, которые откликнулись на призывы Майдана, а потом и активно в нем участвовали, был бизнесмен, председатель Ассоциации предприятий и предпринимателей Александрии Сергей Волков. Изменились ли его взгляды на события в стране спустя три года и что он думает по поводу происходящего – об этом наш сегодняшний разговор.

[Читати детальніше]

21.09
2017

   В сентябре этого года исполняется 60 лет, как в наш город была перебазирована авиационная воинская часть, на базе которой был создан вертолетный полк. С его историей связаны судьбы многих александрийцев. Этой дате мы посвятили небольшой рассказ очевидца тех событий. Но для начала историческая справка.

[Читати детальніше]

19.09
2017

Наших читают в Европе

Рубрика: Новости. Автор: Lena

   Не каждый отечественный литератор может похвастаться тем, что его книги читают за рубежом. А вот издания члена Национального союза журналистов Украины, заслуженного тренера Украины, мастера спорта Вячеслава Чебышева есть на полках библиотек Польши и Швейцарии.

   Наш земляк известен не только как спортсмен, но и как поэт. Первый его сборник «Мысли вслух» вышел в 1996 году, второй, дополненный – в 2003-м. В том же году он подарил один экземпляр книги Воеводской народной библиотеке имени Иеронима Лопачиньского города Люблина, в которой часто бывал, когда три года жил и работал в Польше.

[Читати детальніше]

19.09
2017

       Новини виконкому

    7 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Олександрійської міської ради, на розгляд якого було внесено десять питань. Перед початком розгляду черги денної міський голова С.Цапюк виконав почесну місію.

   За дорученням Міністерства оборони України він вручив грамоту-подяку і нагороду – іменну шаблю жителю Олександрії, підприємцю Олександру Четверні «за значний особистий внесок у справу технічного забезпечення життєдіяльності Збройних сил України, проявлений патріотизм, самовідданість та сумлінне виконання громадського обов’язку на вірність народу України» (так ідеться у письмовій подяці Міністерства оборони).

[Читати детальніше]

19.09
2017

    Лідію Павлівну Шляхту в редакції «ОТ» вже знають досить добре. Втім, скоріш за все, не тільки в редакції. Справа у тому, що значну частину трудового стажу, який у неї перевалив за 45 років, вона пропрацювала на «публічній (у розумінні – на очах у пересічної публіки) посаді» – прибиральницею вулиць і прибудинкових територій багатоповерхівок. Простіше кажучи – двірничкою. «Маю два дипломи: оператор мітли і лопати», – сумно жартує вона сама. Чому сумно – тому що розмір пенсії, яку вона заробила за мало не півстолітню трудову діяльність, не дає вагомого приводу для оптимізму і нестримних веселощів… Власне, ця обставина і стала однією з тем нашої з нею розмови.


[Читати детальніше]

18.09
2017

  Нещодавно заступник міського голови С.Гриценко провів робочу нараду щодо організації на території міста індустріального парку.

   У ній взяли участь керівництво податкової інспекції, управління пенсійного фонду, управлінь економіки і приватизації, оренди майна та землі міської ради, міського відділу Національної поліції і Муніципальної поліції та методичний консультант з питань організації індустріальних парків.
На території, де буде облаштовано індустріальний парк, знаходяться залишки будівель малого приватного підприємства «АКВА», яке перебуває на стадії ліквідації. Тож на нараді розглядалося питання звільнення цієї земельної ділянки.

  Виконавчі органи міської ради отримали доручення розробити план заходів, котрі необхідно вжити, аби ділянка була звільнена вчасно, приведена у належний санітарний стан, та забезпечити на цій території охорону громадського порядку.

Наш кор.

18.09
2017

Шаг вперед и два назад

Рубрика: Новости. Автор: Lena

    Соглашение об ассоциации Украины с ЕС. То самое соглашение, из-за приостановки которого 21 ноября 2013 года собственно и начались протестные акции, переросшие в Майдан и революцию. Но, как уверяют экономисты, сегодня, как и три года назад, практически никто из рядовых украинцев не только не читал этого огромного на 900 страницах документа, но даже в глаза не видел. Что же это за “талмуд” такой, из-за которого случилось столько событий в нашей жизни? Мы постарались собрать воедино всю имеющуюся в СМИ информацию об этом документе.

[Читати детальніше]

17.09
2017

    КП «Теплокоммунэнерго» готово к отопительному сезону. Об этом корреспонденту «ОТ» сообщила директор предприятия Алла Грибачова. 30 августа тепловики приступили к заполнению сетей водой и их гидравлическим испытаниям. По их итогам будут проведены необходимые дополнительные ремонтные работы. Все плановые ремонты были проведены в течение подготовительного сезона, в частности, заменены 600 погонных метров труб и на 700 восстановлена теплоизоляция. На самих объектах КП идут завершающие косметические работы.

[Читати детальніше]

16.09
2017

  На проспекте Соборном в районе торгового центра “Горняк” заканчивается строительство мини-рынка, рассчитанного на более чем 50 торговых мест.

   Как рассказал нашему корреспонденту директор КП “Центральный рынок” Юрий Нос, чьему предприятию поручено строительство и содержание этого объекта, необходимость создания в этом районе торгового павильона города возникла давно.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень