19.09
2017

Наших читают в Европе

Рубрика: Новости. Автор: Lena

   Не каждый отечественный литератор может похвастаться тем, что его книги читают за рубежом. А вот издания члена Национального союза журналистов Украины, заслуженного тренера Украины, мастера спорта Вячеслава Чебышева есть на полках библиотек Польши и Швейцарии.

   Наш земляк известен не только как спортсмен, но и как поэт. Первый его сборник «Мысли вслух» вышел в 1996 году, второй, дополненный – в 2003-м. В том же году он подарил один экземпляр книги Воеводской народной библиотеке имени Иеронима Лопачиньского города Люблина, в которой часто бывал, когда три года жил и работал в Польше.

[Читати детальніше]

19.09
2017

       Новини виконкому

    7 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Олександрійської міської ради, на розгляд якого було внесено десять питань. Перед початком розгляду черги денної міський голова С.Цапюк виконав почесну місію.

   За дорученням Міністерства оборони України він вручив грамоту-подяку і нагороду – іменну шаблю жителю Олександрії, підприємцю Олександру Четверні «за значний особистий внесок у справу технічного забезпечення життєдіяльності Збройних сил України, проявлений патріотизм, самовідданість та сумлінне виконання громадського обов’язку на вірність народу України» (так ідеться у письмовій подяці Міністерства оборони).

[Читати детальніше]

19.09
2017

    Лідію Павлівну Шляхту в редакції «ОТ» вже знають досить добре. Втім, скоріш за все, не тільки в редакції. Справа у тому, що значну частину трудового стажу, який у неї перевалив за 45 років, вона пропрацювала на «публічній (у розумінні – на очах у пересічної публіки) посаді» – прибиральницею вулиць і прибудинкових територій багатоповерхівок. Простіше кажучи – двірничкою. «Маю два дипломи: оператор мітли і лопати», – сумно жартує вона сама. Чому сумно – тому що розмір пенсії, яку вона заробила за мало не півстолітню трудову діяльність, не дає вагомого приводу для оптимізму і нестримних веселощів… Власне, ця обставина і стала однією з тем нашої з нею розмови.


[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень