12.07
2024

У селі Войнівці Приютівської територіальної громади відбулася доволі незвична подія: там «розпечатали» так звану «капсулу часу» півстолітньої давнини. Саме 50 років минуло відтоді, коли в стіну місцевого Будинку культури тодішніми працівниками колгоспу було замуроване послання нащадкам – майбутнім поколінням, жителям села з проханням дістати його у 2024 році. Закладення було символічним: тоді, 27 червня 1974 року, колгоспники відзначали 50 років заснування свого господарства. Отож ще пів століття минуло, час настав, і односельчани виконали волю ініціаторів такого ритуального заходу початку семидесятих років минулого століття – дістати капсулу «у день 100-річчя заснування колгоспу». Земляки добросовісно виконали волю колгоспників 70-х, от тільки неув’язка вийшла: колгоспу вже давно немає (як, власне, і самої радянської держави, частиною якого він був). Ну що поробиш, не дожив колгосп не те що до вікового ювілею, а навіть до 70-ліття свого не дотягнув…

[Читати детальніше]

12.07
2024

Сьогодні арт-терапевт, тренер, тета-хілер, художник Марія Дитинюк живе за кордоном, але олександрійці стежать за її соціальними мережами, записуються до неї на заняття і відчувають: це людина, яка ніколи не зупиняється на досягнутому, прагне постійного розвитку і вміє зробити з лимону лимонад. Все її життя – приклад, як не здаватися.

[Читати детальніше]

12.07
2024

У п’ятницю, 12 липня, Палац культури «Світлопільський» запрошує дітей та дорослих на зворушливу виставу «Нас (не) кинули» за мотивами п’єси Крістіни Багаєвої. Це буде нова постановка народного аматорського театру юного глядача “Апельсин”. Задум режисера Наталі Зозулінської на сцені втілить супутник театру «Апельсин» – група юних акторів, більша частина з яких у театральних постановках на великій сцені виступатиме вперше. Але талановиті дебютанти грають настільки старанно та переконливо, що ви, якщо будете у глядацькому залі, цього зовсім не помітите. Підбір акторів із 100-відсотковим потраплянням в образ, а також фірмова школа (ретельна підготовка, продумування дрібничок, шліфування кожної сцени і картини аж до ідеалу) – сильна сторона Наталі Володимирівни. А слабких сторін у неї немає. Вистави від Зозулінської – завжди зі знаком якості.

[Читати детальніше]

12.07
2024

Палац культури «Світлопільський» очолив новий керівник – 38-річний олександрієць Євген Шандор. Конкурс на заміщення відповідної вакантної посади відбувся 1 липня. Контракт із новим директором ПК «Світлопільський» підписали на 5 років.
Третього липня з Євгеном зустрівся Олександрійський міський голова Сергій Кузьменко.

[Читати детальніше]

12.07
2024

Кропивницький, адміністративний центр Кіровоградської області, став важливим місцем для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) під час повномасштабної війни в Україні. Місто розташоване в центральній частині країни, що робить його стратегічно важливим і відносно безпечним пунктом для тих, хто шукає притулок від бойових дій на сході та півдні України. Зростання кількості людей, що шукають квартири в Кропивницькому в оренду, суттєво вплинуло на ринок нерухомості в місті.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень