26.12
2022

Субсидії по-новому

Рубрика: Новости. Автор: Olena

З 1 грудня поточного року Пенсійний фонд України розпочав прийом документів для призначення субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.
Про нововведення та особливості обслуговування мешканців Олександрії та району ми попросили розповісти Світлану Демченко, начальника відділу обслуговування громадян № 4 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

[Читати детальніше]

26.12
2022

Архівна спадщина суверенної України являє собою сукупність сотень тисяч фондів, що зберігаються в системі архівів по всій території країни.
24 грудня в Україні відзначається День працівників архівних установ. Це свято було встановлене 30 жовтня в 1998 р. відповідно до Указу Президента України № 1200/98.
В Указі сказано: «Враховуючи значний внесок архівних установ України у розвиток вітчизняної науки та культури, інші сфери життя суспільства, необхідність подальшого вдосконалення архівної справи та на підтримку ініціативи працівників архівних установ, постановляю: встановити в Україні професійне свято День працівників архівних установ, який відзначати щорічно 24 грудня».
Архівна справа є однією з найважливіших складових інформаційної та культурної сфери життєдіяльності суспільства, що охоплює наукові, організаційні, правові, технологічні, економічні й інші питання, пов’язані з обліком та зберіганням архівних документів та використанням відомостей, що в них містяться. Тож напередодні Дня працівників архівних установ, ми зустрілися з начальником архівного відділу Олександрійської міської ради Олегом Гаращенком та розпитали про роботу цієї установи.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень