24.09
2021

На сьогодні учні 245 шкіл (63%) області навчаються в очній формі. Про це в рамках тематичного брифінгу повідомив заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Лісота.

«На сьогодні ми маємо рівень вакцинації 80% і більше у 192 школах. Від 60 до 80% – 48 шкіл. Ті, що мають рівень вакцинації від 30 до 59% – 50 шкіл. Є 14 проблемних шкіл, де до 29% щеплених працівників. Дошкільні заклади працюють на сьогодні на 100%. Нині дистанційно навчаються учні 60 шкіл», – зазначив Андрій Лісота.

Заступник голови ОДА зазначив: наразі існує проблема із закладами вищої освіти. Нині аутсайдерами з вакцинації є Льотна академія та філія Донецького національного медичного університету.

Як повідомила головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук, з 1 вересня проводиться моніторинг захворювання серед дітей, а також педагогічного складу та персоналу закладів освіти. Наразі зареєстровано 17 випадків захворювання серед учнів шкіл, лише за останню добу – три таких випадка. Нині 211 дітей знаходиться на самоізоляції. З початку вересня 4 вчителі захворіли на коронавірус, 12 педагогів – на самоізоляції.


Надія Оперчук додала: В 11 загальноосвітніх школах та чотирьох дитячих садках були запроваджені карантинні заходи через захворюваність. У трьох школах та одному дитячому садку ці обмеження закінчилися. У решті – карантин триває.

Крім цього, на сьогодні деякі території працюють з порушенням законодавства. Наприклад, 5 шкіл Кетрисанівської громади не мали права працювати, втім навчання там зараз триває. Аналогічна ситуація в Олександрії, де майже всі школи не мають достатнього рівня вакцинації працівників, втім продовжують роботу.

Моніторинг ситуації триватиме і надалі. Керівникам територій, де заклади освіти працюють з порушеннями, надсилають відповідні листи.

24.09
2021
Реконструкція будівлі Кропивницької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «НАДІЯ» продовжується у активному режимі.
Про це повідомили в обласному департаменті капітального будівництва.
[Читати детальніше]

24.09
2021

Сьогодні, 24 вересня, на засіданні експертної ради з питань книговидання, було вирішено, що цьогоріч сім видань надрукують за кошти обласного бюджету.

До списку увійшли книги:
Володимира Боська, 17 випуск довідника «Історичний календар Кіровоградщини. 2022 рік. Нариси та розвідки з історії художнього життя краю»; [Читати детальніше]

24.09
2021

МОЗ затвердить перелік професій, яким обов’язково треба мати щеплення від COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я затвердить чіткий перелік професій виробництв та організацій, робітники яких мають обов’язково щепитися від коронавірусної інфекції. До нього ввійдуть працівники закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівники місцевих державних адміністрацій. Відповідне протокольне рішення днями прийняли на засіданні Уряду.

24.09
2021

Умер Сергей Замикула

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сегодня, на 78-м году жизни умер известный александриец – Сергей Александрович Замикула.

[Читати детальніше]

24.09
2021

На Кіровоградщині дорожники продовжують реконструкцію шляхопроводу у Знам’янці (759 кілометр) дорога М-30 Стрий – Ізварине в рамках програми президента «Велике будівництво».


На сьогодні розроблені два котловани під влаштування фундаменту. Проводиться розробка фундаменту на 10-ту опору. Наразі розробляється каркас для опори буронабивних свай для опор №4 та №5.

Сьогодні планується виконання комплексу робіт для установки буронабивних свай.

24.09
2021

На території НВО «Олександрійська гімназія ім. Т. Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школа мистецтв» розпочалося облаштування спортивного майданчика. Про це перед засіданням виконкому повідомив міський голова Сергій Кузьменко 23 вересня.

[Читати детальніше]

24.09
2021

Розваги списаних в архів

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Цього ранку подружжя Деркачів – Зінаїда Петрівна та Іван Климович – прокинулося у доброму настрої. Аякже, завтра велике свято. Ну, для тих, хто має роботу, а відтак і якийсь заробіток, то завтрашнє свято – вихідний день. А для Деркачів, як не раз казав Іван Климович, давно списаних в архів пенсіонерів, справжнє свято завжди напередодні офіційного, державного, календарного.

Отже, старі нагодували свого кота Босяка рештками вчорашнього супу, самі попили чаю з сухарями, врешті одяглися і вирушили з дому.

[Читати детальніше]

24.09
2021

23 вересня, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Лісота взяв участь у засіданні виїзної комісії з питань перепрофілювання Староосотського дитячого обласного проотитуберкульозного санаторію.

Посадовець оглянув територію та приміщення закладу, поспілкувався з керівництвом та працівниками. [Читати детальніше]

24.09
2021

23 вересня, під головуванням очільниці Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулась нарада з підготовчих питань до агропромислової виставки “AGROEXPO-2021”.

На нараді виступили керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідають за організацію проведення виставки, а також «Покровського ярмарку», та повідомили про проведену роботу та незавершені питання. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень