21.09
2021

Усі області України переходять в «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з 00:00 23 вересня. Відповідне рішення прийняли члени державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 21 вересня. [Читати детальніше]

21.09
2021

Заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота взяв участь у всеукраїнському форумі “Позашкільна освіта без бар’єрів. Модель майбутнього”, який пройшов у Києві.

До участі у форумі долучилися заступник голови обласної ради Дмитро Лінько, директорка департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко та очільниця Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ганна Суркова. [Читати детальніше]

21.09
2021

Сьогодні, 21 вересня, під головуванням очільниці Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулась нарада з головами райдержадміністрацій та територіальних громад, на якій обговорили епідемічну ситуацію з COVID-19 в області.



За словами головної санітарної лікарки області Надії Оперчук всього з початку коронавірусної пандемії на Кіровоградщині захворіло 21 352 особи, одужало 20 063, летальних випадків 882. [Читати детальніше]

21.09
2021

Сьогодні, 21 вересня, під час наради очільниці Кіровоградської ОДА Марії Чорноїз головами РДА та територіальних громад поінформували про поточну епідемічну ситуацію з COVID-19.

За словами головної санітарної лікарки області Надії Оперчук, Україна вже вступила в нову хвилю коронавірусної епідемії. Наразі в області зареєстровано 79 випадків нового Дельта штаму.

«Усього з початку коронавірусної пандемії на Кіровоградщині захворіло 21 352 особи, одужало 20 063, летальних випадків 882. Наразі відбувається приріст захворюваності, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, маємо невтішну ситуацію», – повідомила Надія Оперчук.

Як додала заступниця начальника департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Наталя Горбенко, на сьогодні в області зареєстровано 407 активних хворих на коронавірус. З них, 353 знаходяться на самоізоляції вдома, лікуються під наглядом сімейних лікарів.



«54 хворих наразі перебувають в лікарнях. Серед них 19 тяжких, з них 8 підключено до апаратів штучної вентиляції легень», – повідомила Наталя Горбенко.

Нагадаємо, вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. За даними Міністерства охорони здоров’я, наразі відбувається стрімке погіршення епідситуації, збільшуються кількість хворих. У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

21.09
2021

20 вересня, заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота та начальниця обласного департаменту культури та туризму Уляна Соколенко відвідали відкриття виставки інсталяцій “Театр на відстані дотику”. [Читати детальніше]

21.09
2021

Кіровоградська область вчергове очолила рейтинг областей України за площею земель, проданих в рамках нового ринку.

За даними міністерства агрополітики, з початку запуску ринку землі, з 1 липня до 19 вересня, на Кіровоградщині зареєстрували правочини щодо 8 089, 3 га землі. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень