6.03
2015

Тарифний зашморг

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Ще на початку року наш уряд суворо попередив народ про підвищення тарифів на енергоносії та комунальні послуги. Як відомо, з 1 квітня новий рахунок кількаразовому підвищенню вартості відкриє електроенергія, за нею – ціна на газ і тарифи на централізоване теплопостачання, яке також найближчим часом зросте в середньому на 60 відсотків.
Втім, за великим рахунком, лякає навіть не стільки сам факт стрімкого підвищення тарифів ЖКП в умовах обвальної інфляції і спричиненого нею різкого зубожіння простих громадян, як легкість, з якою уряд країни раз по раз іде на ці кроки, натомість не пропонуючи абсолютно нічого, крім хіба що соціальної реклами типу «Субсидія йде за людиною». І щоразу посилається на безумовні вимоги Міжнародного валютного фонду, від якого чекає не дочекається обіцяного чергового кредиту, разом з тим замовчуючи, що МВФ насправді вимагає не стільки підвищення тарифів, як дієвого реформування ЖК-сфери. І хоча постійні й необмежені нічим тарифні зростання насправді не мають нічого спільного з реформуваннями, але таким чином створюється видимість кипучої діяльності нашого уряду.

[Читати детальніше]

, , , , .

6.03
2015

28 лютого, останній день зими. У душі вирують пристрасті й передчуття: коли заспівають пташки, навколо все розквітне, пригріє сонечко, одним словом – настане весняна пора. У такому настрої я зранку вийшов з дому, коли мені зателефонували мешканці провулку Димитрова, що у селищі Димитровому.
Вони повідомили, що у їхньому кутку сьогодні о 15 годині відбудуться збори місцевої громади щодо ситуації, яка склалася у нашому селищі. На заході обіцяли бути присутніми селищний голова, дільничний інспектор міліції та засоби масової інформації.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень