16.03
2022

128 дітей-сиріт із Миколаївського дитячого будинку, яких з-під обстрілів вивезли на автобусах до Кропивницького, нині перебувають в теплі, нагодовані і доглянуті. Крім вихователів і педагогів, які ними опікуються, діти під пильним наглядом лікаря-педіатра міської дитячої поліклініки Ольги Мороз.

Щодня лікарка навідує дітей у закладі, де вони перебувають, оглядає, за потреби надає медичну допомогу, кожному приділить увагу, приголубить. [Читати детальніше]

16.03
2022

Президент України Володимир Зеленський проанонсував нову податкову модель. Це закон для забезпечення підтримки громадян та бізнесу в Україні на період воєннного стану.



Його ключові положення:
🔸можливість фізичним особам-підприємцям та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів;
🔸для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп сплата єдиного податку є добровільною.
🔸особливості нарахування окремих податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема ЄСВ, плати за землю, екологічного податку;
🔸зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу з пального;
🔸звільнення споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит;
🔸звільнення від оподаткування ПДФО допомоги постраждалим від військової агресії;
🔸обмеження місячної винагороди держслужбовців 10-ма розмірами мінімальної зарплати.
– Це стратегічно правильне рішення нашого Президента і абсолютно своєчасні дії уряду. В умовах війни це точно розігріє економіку, увільє в виробничі артерії «свіжу кров», – наголосив Андрій Райкович. – Адже, там, де відродяться робочі місця, люди принесуть додому заробітну плату, а значить будуть надходження до бюджетів. Тому ставлю жорстке завдання керівнику кожної території, лідеру кожної громади – жодної бюрократії, «зелене світло» кожному ФОПу, кожному підприємству. Бізнес повинен працювати, країна – жити. Це перші кроки, що піднімуть країну з руїн!

16.03
2022

За інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості України інформуємо, що є позитивні зрушення щодо вирішення питання з паливом для посівної.
Наразі Міненерго починає збирати заявки щодо потреби в конкретних регіонах безпосередньо від суб’єктів господарювання агропромислового комплексу.
Для цього необхідно заповнити електронну заявку за наданою формою (https://bit.ly/3u2pzEu) та надіслати на e-mail: farmersneeds2022@gmail.com.
Алгоритм отримання:
суб’єкт господарювання агропромислового комплексу безпосередньо подає заявку на вказану електронну пошту при цьому вказує конкретний регіон (також обов’язково вказати контактні дані особи для зворотнього зв’язку).

На цей час вільного палива немає, однак воно буде з’являтися найближчим часом, працівники Міненерго будуть зв’язуватись з Вами за контактним номером і пропонувати придбати пальне. В більшості випадків це буде, скоріш за все, самовивіз.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень