23.03
2022

Начальник відділу обласного департаменту агропромислового розвитку Григорій Арсірій розповів, що посівну розпочали у Олександрійському, Кропивницькому і Новоукраїнському районах.

[Читати детальніше]

23.03
2022

Увага!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Нам стало відомо, що двоє наших захисників з Олександрії – Олександр Гуржій і Дмитро Б., які з перших днів війни знаходяться на передовій, залишилися без амуніції у наслідок ворожого обстрілу.

О. Гуржій з дітьми
[Читати детальніше]

23.03
2022

18 березня у Миколаєві під час бойових дій у боротьбі з російськими окупантами загинув наш земляк, 49-річний Павло Миколайович Карнаух.
Його професійний шлях був пов’язаний з військовою службою. Протягом останніх років служив у військовій частині в Богданівці.



Вшанування захисника України та військова церемонія прощання розпочнеться об 11.00 за адресою вул. Вище-Празька № 72.
Поховають Павла Карнауха на центральному міському кладовищі.

23.03
2022

Минулого тижня уряд прийняв постанову про відшкодування комунальних витрат бюджетам громад, які безоплатно приймають переселенців. Про це розповіла директорка департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА\ОВА Ольга Довжук.

Вона пояснила, що громади Кіровоградщини розміщують переселенців в школах та дитячих садочках, будинках культури та інших закладах. Їх селять в актових залах, класах для груп подовженого дня тощо. Тому було вирішено віддячити громадам, відшкодувавши принаймні комунальні витрати.

«Компенсацію комунальних витрат можуть отримати громади, які дали безоплатно прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності. Мова про усі витрати пов’язані з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, поводженням з побутовими відходами та його вивезенням, газопостачанням, постачанням електроенергії, купівлею дров, пелетів, вугілля та інших видів палива», – розповіла Ольга Довжук.

Вона додала, що відшкодовуватися будуть витрати на комунальні послуги, що надані з 1 березня 2022 року. Для цього необхідно оплатити “комуналку” до 20-го числа місяця, наступного за звітним, у якому були отримані комунальні послуги.

Для отримання відшкодування громадам достатньо подати заяву до військової адміністрації та чеки або скани, які підтверджують оплату комунальних послуг.

23.03
2022

22 березня відобулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому очільник міста С.Кузьменко повідомив про ситуацію в місті на даний час. Він зазначив, що робота по формуванню загонів територіальної оборони і добровольчих загонів успішо виконана. Міський голова подякував усім волонтерам і олександрійцям, що опікуються проблемами переселенців, яких у нас більше 200 осіб. При цьому він зауважив, що деякі містяни безпідставно вимагають у переселенців завищену квартплату, незважаючи на те, що з державного бюджету виділяються кошти в сумі 450 грн на кожну людину за комунальні послуги. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень