8.02
2022

Президент України Володимир Зеленський під час відкриття Diia Summit запустив дебютне цифрове опитування як частину цифрового народовладдя.

“Держава у смартфоні для всіх, можливість впливати на процеси в державі для всіх”, – сказав глава держави.

Він зазначив, що у “Дії” запускається опитувальник, як перший інструмент електронної демократії, який дасть змогу дізнатися про думку людей стосовно будь-якого питання у режимі реального часу.

Крім того, ще одним запитанням у “Дії” стане вибір назви для нової послуги з надання безкоштовних смартфонів для людей віком від 60 років.

Серед озвучених президентом варіантів: “Бабусяфон”, “єДідусь і єБабуся”, “єСмартфон”. Зеленський зазначив, що опитувальники вже доступні в “Дії”.

8.02
2022

4 лютого, заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Шеремет відвідав відкриття нового медичного центру в Кропивницькому «7’ЯClinic».

«Цей лікувальний заклад надаватиме широкий спектр медичних послуг населенню Кіровоградщини. Я впевнений, що у центрі працюють професіонали високої кваліфікації, а сучасне обладнання дасть змогу кожному пацієнту отримати комплексну та якісну допомогу», – сказав Сергій Шеремет. [Читати детальніше]

8.02
2022

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни, якими було скорочено тривалість як амбулаторно-поліклінічного, так і стаціонарного лікування. Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати взяття матеріалу на тестування. Повторне тестування на COVID-19 також могло проводитись не раніше 10 днів з часу появи симптомів чи першого позитивного тесту.
Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Кіровоградської ОДА. Тепер повторне тестування на наявність в організмі вірусу можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів або отримання позитивного результату тестування методом ПЛР. Важливо, що йдеться лише про тестування методом ПЛР.
Якщо людина отримала негативний ПЛР-тест та не має симптомів захворювання, то самоізоляцію можна завершувати. [Читати детальніше]

8.02
2022

З січня 2022 року безробітні громадяни – члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей (Рука допомоги). [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень