12.01
2022

Заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян під час пресконференції оприлюднив результати форсайт-дослідження щодо прогнозу потреби ринку праці для раціональної підготовки фахівців та робітничих кадрів сьогодні, 12 січня.

За його словами, Кіровоградщина стала однією з 10 учасників пілотного проекту з вивчння попиту та пропозиції на ринку праці. Дослідження проводилося впродовж 2021 року.

Згідно з результатами дослідження, серед професій, за якими планується відкрити найбільшу кількість вакансій впродовж наступних 12 місяців наступні: підсобний робітник, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водій автотранспортних засобів, машиніст (кочегар) котельні, оператор котельні, тракторист, лікар, слюсар-ремонтник, а також робітник фермерського господарства, лаборант хімічного аналізу, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Затребуваними цьогоріч будуть претенденти на вакансії слюсаря з механоскладальних робіт, столяра, робітника з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, апаратника хімводоочищення, опалювача, дорожнього робітника та сторожа.

Довідково:

Проєкт реалізовано державною службою зайнятості в 10 областях країни в рамках програми Європейського Союзу “EU4Skills: кращі навички для сучасної України” для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Проведено опитування 916 роботодавців щодо професійної структури кадрів, поточних та перспективних потреб у працівниках – 58 великих, 250 середніх, 411 малих підприємств, 197 мікропідприємств та ФОПів, що застосовують найману працю. Кількість робочих місць у опитуваних роботодавців склала більше 68 тисяч (майже 40% від загальної кількості робочих місць). Також проведено опитування 801 випускника закладів професійної освіти шляхом заповнення анкет.

Ознайомитись з комплексним звітом по Кіровоградській області можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1eTOg4RzQGwor6pCr4ha2ifVuxX905Dfd?fbclid=IwAR17mmoKSlAGBRiNVRZBA_ytqhSToLpeHHeR6U4W_ZtFpXPTb0InFwyISMY

12.01
2022

На Кіровоградщині після новорічних та різдвяних свят відновилися ремонти штучних споруд у рамках президентської програми «Велике будівництво». Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Кіровоградській області.

Наразі на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області тривають ремонти штучних споруд.

Станом на сьогодні відновлені роботи на трьох штучних спорудах. Мова йде про міст на дорозі М-30 Стрий – Ізварине, км 714, де ведуться підготовчі роботи до укріплення конусів. Ведеться заливка регилів на шляхопроводі по дорозі М-30 Стрий – Ізварине, км 759.

Крім цього, на мосту Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя, км 292 виконуються роботи з в’язання арматури та заливання опалубків між балками.

12.01
2022

Заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян презентував у Кіровоградській ОДА результати проекту прогнозування ринку праці.

Дослідження проводилося торік обласним центром зайнятості за участю навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області та інших установ реалізовано пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

[Читати детальніше]

12.01
2022

На Кіровоградщині завершили посів озимих культур під урожай 2022 року.
Як повідомили у департаменті агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА, станом на 11 січня озимі на зерно посіяні на площі – 419, 9 тис. га.
У тому числі: озима пшениця посіяна на площі 341,6 тис. га; озимий ячмінь – 71,8 тис. га; озиме жито – 1,5 тис. га відповідно.
Крім цього аграрії посіяли озимого ріпаку на площі 31,2 тис.

12.01
2022

Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна розпочала співбесіди з головами РДА, міськими, селищними та сільськими головами з підведення підсумків соціально-економічного розвитку у 2021 році та визначення пріоритетних завдань щодо забезпечення сталого розвитку у цьому році. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень