3.11
2021

В Олександрії ледь зупинили горе-водія, який вночі напідпитку вирішив влаштувати перегони з поліцейськими.

[Читати детальніше]

3.11
2021

На сьогоднішньому засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко закликав олександрійців не зважати на антивакцинальні настрої окремих груп населення та пройти вакцинацію.

[Читати детальніше]

3.11
2021

Александрийское коммунальное предприятие «Центральная городская
больница» получило разрешение на приобретение квартиры для своего
работника – доктора анестезиолога-нефролога. Такое решение вынес
исполнительный комитет Александрийского городского совета на
сегодняшнем заседании. Соответствующее задание на это целевое
приобретение жилья для приглашенного медицинского специалиста,
который дал согласие сменить место своего проживания на Александрию, [Читати детальніше]

3.11
2021

От «Житлогоспа» – в ОСМД

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Сразу четыре жилых дома Александрии выйдут из управления коммунального предприятия «Житлогосп» в управление новосозданных жителями этих домов объединений совладельцев многоквартирных домов.

[Читати детальніше]

3.11
2021

«Велике будівництво» Президента Володимира Зеленського – найбільш успішна інфраструктурна програма останніх років, – зазначила під час публічного звіту голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.
«В Кіровоградській області ремонтом охоплено більше 300 км державних доріг. Ремонтується та реконструюється 15 мостів та шляхопроводів. У жовтні ми вели роботи також на дорогах місцевого значення. Особливістю програми є те, що ми закінчуємо довгобуди попередніх років. Наприклад, ми закінчуємо роботи в ДЮСШ-2, яку показують всім міністрам та президентам вже стільки років поспіль», – наголосила посадовиця.

3.11
2021

З 1 жовтня цього року люди з епілепсією, розладами психіки та поведінки можуть отримувати лікарські засоби безоплатно або з незначною доплатою, у рамках програми “Доступні ліки”.
Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Наталія Горбенко.
Загалом додано 57 препаратів для лікування епілепсії, розладів психіки та поведінки (зокрема, посттравматичним стресовим розладом, шизофренією, афективними розладами, депресією та невротичними розладами) Із них 18 – повністю безоплатні, решта – з доплатою. Вартість препаратів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України. [Читати детальніше]

3.11
2021

Про це, під час публічного звіту повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.
«У Кіровоградській області опалювальний сезон розпочався вчасно. Обласна влада допомагає громадам вирішувати локальні нюанси, які традиційно виникають в цей час. Але поки не прийшли морози все можна налагодити», – зазначила посадовиця.
Вона додала, що в світловодській громаді є суперечлива ситуація з теплопостачальною організацією, тому що міськвиконком не встиг вчасно прийняти тариф на опалення.
«Ми допомагаємо меру вирішити це питання, тому що наші люди не мають мерзнути. Я сама неодноразово виїжджала на місце, мої заступники разом з керівниками профільних департаментів у постійному контакті з мерією Світловодська», – наголосила Марія Чорна.

3.11
2021

Сьогодні, 2 листопада, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна разом з представниками нацполіції та Держпродспоживслужби перевірили громадські заклади Кропивницького на дотримання протиепідемічних норм.

Зокрема, відвідали магазини «Епіцентр», «Велмарт», «Сільпо» та «АТБ». Там суттєвих порушень не виявили. Окремо перевіряли наявність записів у журналах температурного скринінгу, урни для використаних захисних масок і перчаток та дотримання норм обмеження кількості покупців в торговій залі відповідно до розміру приміщення. [Читати детальніше]

3.11
2021

Голова Кіровоградської ОДА наполягає на посиленні перевірок дотримання карантинних норм в області та буде особисто долучатися до інспектування.



Про це, сьогодні, під час публічного звіту повідомила Марія Чорна.
«Кіровоградщина – єдина область в Україні, яка залишається у жовтій зоні. Ця інформація розслабляє багатьох, тому люди починають ігнорувати елементарні правила. Мене дивує, що у багатьох публічних місцях люди навіть маски не носять. Це вже не кажучи про наявність документів про вакцинацію. Держпродспоживслужба спільно з нацполіцією систематично проводять рейди, під час яких перевіряється дотримання карантинних норм в громадському транспорті та у публічних місцях. Поставила завдання посилити такі рейди, а сьогодні сама долучусь. Перевірю і якість роботи інспекцій», – наголосила Марія Чорна. [Читати детальніше]

3.11
2021

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна провела перший щомісячний публічний звіт про роботу державного органу.
«Ми з командою запроваджуємо нову традицію – щомісячні публічні звіти. Робиться багато: ковід, опалювальний сезон, готуємо програми розвитку регіону на наступний рік. Тому будемо на початку кожного місяця резюмувати зроблене за попередній та визначатимемо пріоритети на майбутній період», – зазначила Марія Чорна. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень