17.06
2019

17 червня о 19:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вул. Звенигородське шосе у м. Олександрія. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів горіло 100 м² сміття біля будівлі та 800 м² покрівлі й приміщень на другому поверсі нежитлової будівлі. Травмованих чи загиблих не виявлено.

[Читати детальніше]

17.06
2019

В этом году в ежегодном конкурсе «Александриец года» в номинации «Руководитель года» победила Татьяна Троцюк – директор Александрийской городской централизованной библиотечной системы.

[Читати детальніше]

17.06
2019

Такого потужного літературного і поліграфічного джерела, як видане Олександрійським літклубом «Джерело», ще на Кіровоградщині не було. Маю на увазі їхній ювілейний однойменний літературно-художній альманах, надрукований у Кропивницькому видавцем Віктором Лисенком до 30-річчя клубу. Вікторія  Чернецька, кандидат філологічних наук, автор передмови, наголошує, що це – п’ятий  альманах, який «акумулює надбання попередніх років в одній книзі». Попередні, маленькі й середні, видавались в Олександрії в 1992, 2004, 2007 та 2016 рр.

Фото: А. Штанько та науковець музею А. Корінь

Упорядники нового – керівник літклубу, поет і священик Анатолій Штанько (який привіз книгу в дарунок літмузею і письменницькій організації) та відповідальний секретар, поетеса і юрист Світлана Лантух – трудились кілька років над тим, аби увічнити олександрійських літераторів, не тільки  нині діючих, а й усіх, причетних до творчості та «Джерела» за три десятиліття історії літпроцесу.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень