22.01
2016

С 25 января перевозчики по согласованию с городским головой Степаном Цапюком начинают осуществлять перевозку льготных категорий населения в понедельник и пятницу по два рейса в день.

Подробнее с графиком городских автобусных маршрутов с указанием льготным рейсами можно ознакомиться на сайте горсовета.

Г. Сергеев

, .

22.01
2016

Депутаты пошли на рекорд

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Наконец-то александрийские избранники народа отложили на время политические разборки и занялись делами горожан. Буквально несколько минут хватило им, чтобы принять важные решения. Таких скоростных блиц-сессий не помнят даже старожилы горсовета.

Сегодня на пятой внеочередной сессии горсовета они внесли поправки в бюджет. Доходная часть была увеличена на 102 млн гривен. 500 тыс. гривен выделено на компенсацию перевозчикам за льготные перевозки,  5 млн – на финансирование ПТУ, переданных с этого года на содержание городу. Также распределили средства на закупку инсулина для больных сахарным диабетом.

Сергей Гавриленко

, .

22.01
2016

Сьогоднi День Соборності

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну. На масовому вічі посол Західноукраїнської Народної Республіки Л. Цегельський передав грамоту Національної Ради «Про об’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Великою Східною Україною» голові Директорії Володимиру Винниченку.

Універсал Директорії УНР про Злуку УНР та ЗУНР від 22 січня 1919 року.

Член Директорії Федір Швець урочисто зачитав Універсал Директорії: «…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка».

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Г. Сергеев

 

.

22.01
2016

В связи с закрытием ДЮСШ ФСТ «Украина», исполнительный комитет горсовета согласовал открытие в ДЮСШ №2 отделений легкой атлетики и шахмат. 

[Читати детальніше]

, .

22.01
2016

У Кіровограді біля шиномонтажу по вулиці Ушакова, 70 з’явився «сніжний» автомобіль.

Його розмалювали у блакитний колір, причепили колеса і транзитний номер. З виду машина нагадує Lexus, пише «Кiровоградська правда».

22.01
2016

Про це начальник управління Держпраці в Кiроградськiй області Сергій Подорожній повідомив під час прес-конференції в облдержадміністрації. За його словами, мораторій щодо перевірок підприємств на 2016 рік не було подовжено, отже складено відповідний графік перевірок, суб’єктам господарювання направлено відповідні попередження.

[Читати детальніше]

, .

22.01
2016

Немецкие экономические новости опубликовало данные исследований канадских экспертов о расстрелах на Майдане. В частности, издание заявляет: «Исследование Университета Оттавы после оценки тысячи документов приходит к выводу: пули, убившие людей на майдане, занесённых в «Небесную сотню» пришли не только со стороны правительственных отрядов, но и от самих участников майдана».

[Читати детальніше]

, .

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень