27.06
2024

Магія весільних суконь

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Під марш Мендельсона у Палаці урочистих подій 20 червня відкрилася виставка весільних суконь та аксесуарів. Захід приурочений до 50-річчя Палацу, яке відзначається цьогоріч. На виставці представлені 25 суконь наречених, які виходили заміж від 1970-х років до сьогодення. Також є весільні віночки з фатою, взуття, бутоньєрки, фотоальбоми, коробочки для обручок тощо. До кожної сукні прикріплено фото наречених і зазначений рік, коли вони взяли шлюб.

[Читати детальніше]

27.06
2024

Фотограф і Таня

Рубрика: Новости. Автор: Olena

У старих архівах зберігається номер газети, що виходила у Новогеоргіівці Кіровоградської області. Він надрукований 16 грудня 1961 року. Це була субота, а тому остання газетна шпальта так і називалася: «Суботня сторінка». Вгорі зліва на ній – фотографія усміхненої дівчинки і підпис: «Знайомтесь, Таня». Фотоетіюд Г.Танського».
З тієї пори минуло понад 60 років. Дівчинка давно виросла, і в Олександрії її добре знають. Це – Тетяна Данилівна Губенко, яка 38 років працювала в Олександрійському Політехнічному коледжі (індустріальному технікумі) викладачем спецдисциплін машинобудівельного циклу. Тетяна Данилівна – донька Почесного громадянина Олександрії, вчительки школи №1, лауреатки обласної премії імені В.Сухомлинського, ветерана війни та праці Антоніни Криуленко, яка відома тим, що створила на території міста і району понад 18 шкільних музеїв бойової слави. А фотограф Георгій Танський, завдяки якому до нас дійшли світлини з видами Олександрії часів її розбудови і портретами іі мешканців, був другом Криуленко і, можна сказати, особистим фотографом її родини.

[Читати детальніше]

27.06
2024

Як відомо, нещодавно в місті Берліні (Німеччина) проходила Міжнародна конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference, скорочено – URC2024), на яку були запрошені лідери урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. Ключовими учасниками конференції стали Німеччина та Україна, які спільно провели конференцію під девізом «Об’єднані у захисті. Об’єднані у відновленні. Сильніші разом».
Як стало зрозуміло з повідомлень про результати конференції, у ній взяли участь не лише представники найвищих урядових кіл держав Європейського Союзу, а й керівники та делегати територіальних громад України. Відвідав URC2024 і голова Приютівської територіальної громади Андрій Коломійцев. З ним ми поспілкувалися після завершення роботи конференції.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень