5.01
2024

Український Державний Прапор із підписами військових з олександрійської волонтерської спільноти «Піксель» був представлений в австралійському місті Джилонг на зустрічі української діаспори з віце-прем’єр-міністром і міністр оборони Австралії Річардом Марлзом та послом України в Австралії Василем Мирошниченком. Благодійний вечір відбувся 20 грудня за ініціативи Союзу українських організацй Австралії за підтримки посольства України в Австралії. На ньому було оголошено про початок роботи благодійного фонду Future Ukraine.

[Читати детальніше]

5.01
2024

Напередодні Нового року міський голова Сергій Кузьменко традиційно поспілкувався з місцевими засобами інформації. Зустріч не мала ознак формальної прес-конференції із запитаннями з однієї сторони і відповідями з іншої – скоріше, це була підсумкова бесіда, всі учасники якої обмінювалися думками стосовно останніх найпомітніших подій року, що минає. Але звісно ж, представників ЗМІ передусім цікавила особиста думка міського голови. Як потім виявилося, цього ж, зі свого боку, очікував від гостей і господар кабінету на третьому поверсі Олександрійської міської ради:
«Звісно, головним завданням сьогодні залишається захистити Україну. Але виникає питання: якою повинна бути в цей час Україна, яким має бути життя в містах і селах? На мій погляд, ми повинні не допустити зневіри, економічного хаосу, коли люди не отримують заробітну плату чи не мають інших засобів до існування. Не дати нашим містам скотитися в прірву сірості і некерованості. Оці два завдання – захистити країну і зберегти її, мені здається, було основним завданням цього року. Як ми з цим впоралися – мені було б цікаво дізнатися від вас», – сказав на початку Сергій Кузьменко. Відповіді на ці та інші запитання присутні в ході подальшої розмови шукали разом. Отже, відвертість стосувалася таких тем.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень