10.11
2023

Якщо ви, подорослішавши, так і не наважилися здійснити дитячу мрію, у вас завжди є шанс все змінити. Ви ж знаєте, що мрії збуваються, і найбільш вдалий час для їх здійснення – саме зараз. Не вірите? Ось вам приклад: заступник начальника управління культури і туризму Олександрійської міської ради, акторка народного аматорського театру Наталія Волкова. Арсенал ролей у неї поки що невеликий, але вже незабаром ми побачимо її у новому амплуа у виставі «Мир вашому дому» за мотивами творів Шолом-Алейхема. Робота у Наталії Сергіївни відповідальна – заступник начальника управління культури і туризму Олександрійської міської ради. Але у театрі, на сцені вона не боїться бути різною. Дама з вищого світу? – Вуаля! Кумушка з українського села? – Будь ласка! Старенька бабуся? – Чом би й ні! Пробивна єврейська дівчина? – Ой, які проблеми?

[Читати детальніше]

10.11
2023

Невеликий стос саморобних папок, зав’язаний білою мотузкою. Це – судовий архів Олександрійського міськрайонного суду. У ньому – судові справи 1944-1949 років, що збереглися до наших днів. Папка з написом «1945». Навіть не папка, а склеєна з обгорткового паперу «книжечка» з підшитими справами. Самі справи – пожовклі папірці, списані поганим почерком на суржику. На них немає печаток і штампів, тільки підпис голови суду. За кожним – долі засуджених людей та їхніх сімей. Цікаво, як склалися їхні життя?..

Фото умовне
[Читати детальніше]

10.11
2023

«Нещодавно зіткнувся з дивним явищем: в одному з місцевих обмінних пунктів іноземних валют на моє прохання продати долари США мені запропонували їх купити за… подвійною ціною: «зелені» (тобто так званого «старого зразка») за однією вартістю, «сині» («нового» зразка) за іншою, дорожчою на 20 копійок за кожен долар. Мене це здивувало, і я запитав у працівника, чи тут і купують готівку США теж за подвійною ціною? Відповіли ствердно. Після цього я поцікавився у декількох інших олександрійських пунктах обміну – там ситуація виявилася аналогічною. Лише у банківських установах, де принагідно довелося побувати, порядок обміну не змінився: купівля-продаж інвалют залишається за звичними правилами. У мене це відразу викликало наступні запитання: як одна й та ж грошова одиниця може одночасно мати дві ціни? Таке нове «віяння валютного ринку» тільки в Олександрії винайшли, чи це вже поширене явище? І як воно узгоджується з фінансовим законодавством?» – ось такими спостереженнями поділився з редакцією “ОТ” наш читач Олексій Шаменко.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень