15.08
2023

В Олександрії вперше виступив культовий «Танок на майдані Конґо». Безкоштовний благодійний концерт зі збором донатів та аукціоном на підтримку ЗСУ пройшов на Фонтанній площі у парку ім.Шевченка. Учасники гурту є активними волонтерами, працюють на тактичних напрямках, а де-хто з музикантів служить на обороні свободи України – фронтмен гурту Фагот в добробаті “Реванш”, бас-гітарист Костянтин Жуйков – солдат Національної Гвардії України, гітарист Ярослав Верьовкін служить в ЗСУ.
Благодійні концерти надважливі для ТНМК, що виступають з вуличними концертами в Україні та за кордоном. Програма включає в себе як відомі хіти, так і нові пісні, написані вже під час повномасштабної війни. І народ активно підспівує і долучається до збору коштів.

[Читати детальніше]

15.08
2023

Координаційний центр волонтерів Олександрії, який з початку повномасштабної війни діяв на проспекті Соборному, 66 (колишній банк «Надра»), змінив адресу – тепер він знаходиться на Ярмарковій, 59 – біля Центрального ринку на розі з вулицею Перспективною (колись тут розміщувався магазин «Дари природи», а згодом – «Оптовичок»). Переїзд не тимчасовий, волонтери сподіваються, що у цьому приміщенні працюватимуть до самої нашої Перемоги.
Із входинами волонтерів Центру привітала великим короваєм Оксана Дзявун, яка постійно пече смаколики для наших хлопців. Голова Центру Ірина Кабанова зараз перебуває у відпустці, замість неї роботою керує її заступник Анатолій Федоренко – учасник АТО першої та четвертої хвилі мобілізації, який захищав Україну і під час повномасштабної війни, а після поранення став активним волонтером.

[Читати детальніше]

15.08
2023

19 серпня в Україні відзначається День пасічника. Цього дня бджолярі починають підготовку вуликів до зими, і він співпадає з Яблучним Спасом (Преображенням Господнім). У храмах освячують мед та яблука, а пасічники кроплять свяченою водою вулики, щоб комахи добре перенесли холоди. Що насправді допомагає бджолам перезимувати, їхнім сім’ям міцніти, а врожаю меду зростати, а також про радості, печалі та сподівання бджолярів розповів Олексій Бабій.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень