6.08
2020

Собаку помітили біля однієї із багатоповерхівок. Спочатку пес кидався на велосипеди та автівки. Згодом почав кусати людей.

Потерпілих одразу доправили до районної лікарні. Їм призначили курс aнтиpaбічних щеплень. З лабораторії вже надійшло підтвердження, що агресивний собака хворів на сказ.

Сказ – це це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, під час якого розвивається енцефаліт, ушкоджується центральна нервова система. Хворий починає боятися води та струменів повітря. Зрештою настає смерть. 

Про інцидент повідомили у Держдпpoдспoживслужбі області.

GreenPost

6.08
2020

В суд направили справу стосовно колишнього сержанта поліції, який минулого року на службі вдарив пасажира мотоциклу. Чоловіка обвинувачують у перевищенні службових повноважень. Тоді патрульні заявляли, що пасажир був п’яний і сам спровокував конфлікт.

[Читати детальніше]

6.08
2020

Сьогодні в ОДА пройшов брифінг головної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук і директора департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олега Рибальченка.

Сьогодні в ОДА пройшов брифінг головної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук і директора департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олега Рибальченка.

За інформацією Олега Рибальченка, у paзі дpугої хвилі коpонaвіpусної інфекції додaтково відкpиють ще 4 госпітaльні бaзи в області. Наразі їх існує п’ять, але у двох – Добровеличківській та Маловисківській пацієнтів інфікованих коронавірусом немає.

Нa сьогодні нapaховується 214 ліжок у госпітaльних бaзaх для лікувaння пaцієнтів з коpонaвіpусною хвоpобою. Якщо нaповненість існуючих ліжко-місць пеpевищить 50%, то залучатимуть ще чотири медичні заклади. Загальна кількість ліжок складатиме 279.

– Госпітальні бази повністю укомплектовані: від індивідуальних засобів захисту до апаратів ШВЛ, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олеа Рибальченко.

Утренний город

6.08
2020

Виконавчий комітет прийняв рішення про безкоштовне надання трьох квартир одиноким матерям, які стояли на квартирному обліку з правом першочергового отримання житла.

[Читати детальніше]

6.08
2020

З 1 вересня 2020 року буде збільшено вартість харчування у закладах освіти. Таке рішенні прийнято сьогодні, 6 серпня, на засіданні виконавчого комітету Олександрійської міської ради.

[Читати детальніше]

6.08
2020

Письма из прошлого века

Рубрика: Новости. Автор: Админ

«Прошу Вашего указания на зачисление моей дочери ученицей 4 класса вверенной Вашему ведому школы. При этом прилагаю ея документы по школе», – как по-вашему, кто и когда мог написать заявление подобным слогом?

[Читати детальніше]

6.08
2020

Все решает ракурс

Рубрика: Новости. Автор: Админ

На днях пригласили меня пофотографировать встречу одноклассников.

Я на встречах со своими одноклассниками был два раза. Говорить не о чем. Классного руководителя не было. Не то пригласить забыли, не то не было у нее желания любимых учеников увидеть. Постояли в школьном коридоре, подоконники обтерли… Да и разбрелись кучками кто куда. Больше не ходил.

[Читати детальніше]

6.08
2020

І знову про мову промова

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Ніколи не думала, що в нашому місті так гостро стоїть проблема мови, поки не прочитала в улюбленому всіма «Олександрійському тижні» статтю: «Хто про мову, а кто про язык». Відповідно, в Facebook зайшла, почитала пост і коментарі до нього. Там такі баталії розгорілися, що так і хочеться сказати словами кота Леопольда: «Ребята, давайте жить дружно!» Але тема дуже серйозна, жарти тут ні до чого. Тут уже справа до бійок в «АТБ» доходить.

[Читати детальніше]

6.08
2020

Праздник для переселенцев

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сегодня, 6 августа, благотворительный фонд «Шлях до життя» провёл акцию для детей переселенцев.

[Читати детальніше]

6.08
2020

Вищий антикорупційний суд визнав винним колишнього директора дочірнього підприємства “Центргаз” ВАТ “Кіровоградгаз” Костянтина Старовойта у розтраті 8,6 мільйона гривень. 

Суд призначив йому покарання у вигляді позбавленням волі строком на 8 років із забороною обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, протягом 3 років із конфіскацією частини майна.

За версією слідства, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Слово і діло“.

6.08
2020

Три потяги, якi курсують через Кiровоградську область, з зупинками на станцiях Знам`янка, Фундуклiївка, Олександрiя, не робитимуть зупинок у мiстах Луцьк i Тернопiль, якi нинi в “червонiй” зонi.

Про це розповiла Суспiльному начальниця вокзалу станцiї “Знам`янка” Свiтлана Гусєва.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень