24.01
2015

Ухвалено міський бюджет -2015

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Міський бюджет на 2015 рік ухвалено сесією Олександрійської міської ради. Відповідний проект проголосований більшістю депутатів міської ради на черговій сесії, що відбулася 23 січня.
Як зазначено у тексті рішення про затвердження бюджету Олександрії на 2015 рік, загальна сума доходів і видатків міської скарбниці складе 379 мільйонів 418 тисяч 847 гривень.

У рішенні депутати міської ради визначили три найприбутковіших з-поміж податкових надходжень: єдиний податок (9,3 млн. грн.), податок на доходи фізичних осіб (38,1 млн. грн.), акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (14 млн. грн.) Бюджетні установи планують отримати 7,5 млн. гривеньвласних надходжень.
Окремо цього річ фінансуватимуться освіта та медицина, які отримають кошти зі спеціальних цільових надходжень медичної і освітньої субвенції.
У структурі місцевих податків і зборів, за підрахунками фінансового управління міської ради, 55% складе плата за землю, єдиний податок – 44%, туристичний збір, транспортний збір та плата за нерухоме майно – майже 1%.

На початку роботи сесії прокурор Олександрії В.Малков поінформував присутніх про діяльність працівників прокуратури у напрямку дотримання законності і протидії злочинності в місті у другому півріччі 2014 року. Перейшовши до розгляду проектів рішень, депутати затвердили перспективний план роботи Олександрійської міської ради на І півріччя 2015 року та звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста за 2014 рік.

Окрім цього, було розглянуто та затверджено ряд міських цільових програм, зокрема — соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки; розвитку архівної справи м.Олександрії на поточний рік; підготовки юнаків до служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях та організації приписки і призову у Олександрії «Призовник».

Найважливіші питання порядку денного стосувалися життєдіяльності міста у 2015 році. Депутати детально вивчили та ухвалили Програму економічного і соціального розвитку Олександрії на 2015 рік; затвердили місцеві податки і збори. Зокрема, сесія збільшила розмір неоподаткованої площі житлової нерухомості для фізичних та юридичних осіб. Для квартир площа, яка не обкладається податком на нерухоме майно, збільшена з 60 кв.м до 75 кв.м; для житлових будинків — зі 120 кв.м до 150 кв.м; для різних типів житлової нерухомості у разі одночасного перебування їх у власності – зі 180 кв.м до 225 кв.м.

Особливу увагу депутати приділили проекту міського бюджету на 2015 рік. Після детального вивчення відповідного документу головний кошторис міста було ухвалено одноголосно. Доходи та видатки міського бюджету встановлено у розмірі 379млн.418,9 тис. грн., у тому числі: загальний фонд – 371млн.673,8 тис. грн., спеціальний фонд 7745,1 тис. грн.
Присутні заслухали та прийняли до відома інформацію про роботу КП«Олександрійський центральний ринок», а також звіт управління культури і туризму за 2014 рік.

Окрім цього, сесія прийняла більше 40 рішень із ряду земельних та архітектурних питань, у тому числі, 23-м учасникам АТО міська рада надала дозвіл на розробку документації для подальшої приватизації земельних ділянок. Насамкінець депутати прозвітували про свою роботу у виборчих округах.

Наш кор.

, , .

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень