22.06
2015

Гений из Александрии

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Ученик Лицея информационных технологий Самуил Кругляк (о нем мы рассказывали в апрельском номере «ОТ») занял 3-е место на Олимпиаде гениев в США! Бронзовую медаль он выборол среди 2000 финалистов – самых талантливых детей мира.

[Читати детальніше]

, .

22.06
2015

Вчера из недельной поездки по достопримечательностям Карпат и  Западной Украины вернулся отряд православных скаутов поселка Димитрово. Инициатором тура с благословения епископа Александрийского и Светловодского Боголепа выступил настоятель поселкового прихода  отец Михаил, который стал главным вожатым отряда. 

[Читати детальніше]

, .

22.06
2015

“Как молоды мы были…”

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Незадовго до святкування останньої річниці Дня Перемоги над фашизмом “ОТ” розповідав про подружжя Милунів, яких свого часу поєднала війна. Обоє колишні фронтовики, учасники та інваліди Великої Вітчизняної війни. Взагалі нічого особливого чи незвичайного у цьому факті наче й немає, якщо не брати до уваги фактор часу: як-не-як, а від переможного травня 45-го минуло 70 літ… І так склалося, що у тій розповіді більше уваги було приділено главі родини – полковнику у відставці Івану Васильовичу Милуну, який у травні цього року відзначив свій столітній ювілей. А про його дружину ми тоді згадали лише мимохідь, оскільки планували пізніше дещо детальніше розповісти про її фронтовий шлях. Та зовсім недавно стало відомо, що Олександра Олексіївна Милун (Сидорова) на 97-му році вже пішла з життя…

[Читати детальніше]

, .

22.06
2015

Когда в сегодняшней нашей жизни все так неуверенно и нестабильно, самое время возродить давно забытую рубрику «Человек и его дело». На примере простых александрийцев мы хотим рассказать о людях, которые, как сейчас модно говорить, self made man – сделали себя сами.

Сегодняшний наш гость – предприниматель Игорь Кубкин, о котором в шутку говорят  «человек-паровоз». Еще бы, кто не знает александрийский паровозик «Чух-Чух»! Но до появления в городе знаменитой и уникальной детской забавы у его хозяина был долгий и тернистый путь от преподавателя музыки до бизнесмена.

[Читати детальніше]

, , .

22.06
2015

Як повідомляє обласне управління статистики у травні цього року, порівняно з травнем 2014р. зменшилося використання газу природного – на 10,5%, вугілля кам’яного – на 8,4%, палива дизельного – на 2,4%. За цей період підприємствами та організаціями області використано на виробничі, комунально-побутові потреби газу природного – 10,5 млн.м3, вугілля кам’яного – 19 тис.т, палива дизельного – 10,5 тис.т.

[Читати детальніше]

.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень