22.02
2021

В Европу через… пандус

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Посетители городской 7-этажной поликлиники обратили внимание на то, что у входа в заведение демонтировали пандус. Одновременно в соцсетях начали возмущаться, мол, денег девать некуда – был анормальная площадка для заезда колясок, а теперь ее поломали и собираются строить новую! Зачем?

[Читати детальніше]

22.02
2021

Щонайменше два десятки мостів і шляхопроводів цьогоріч відремонтують дорожні служби на Кіровоградщині. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.
Під час форуму «Україна 30. Інфраструктура» Президент України Володимир Зеленський наголосив, що другим пріоритетним напрямком у 2021 році є національна програма відновлення мостів.
«Щодня ми доводимо, що Україну можна об’єднувати не тільки гаслами, але й новими дорогами та мостами. Цьогоріч планується будівництво та оновлення 245 мостів», – сказав Президент.
Очільник Кіровоградщини зазначив, цього року Служба автомобільних доріг області здійснить ремонт 15 мостів.
«Частина об’єктів перехідні з 2020 року, частина – нові роботи. Крім того, Агентство місцевих доріг області на 2021-й також зорієнтована на ремонти мостів. Депутати обласної ради минулого тижня на сесії залучили до обласного бюджету залишки державної субвенції в сумі понад 76 мільйонів гривень. За ці кошти, зокрема, також передбачені ремонти мостів в Оситняжці, Інгуло-Кам‘янці та завершення робіт на Клинцівському мості у Кропивницькому», – уточнив Андрій Назаренко.
Як уже повідомлялося, єдина в Україні магістраль загальною протяжністю 1392,3 км зі Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської через Кіровоградщину з’єднає схід і захід у нинішньому році. Завершити об’єкт мають до 30 річниці Незалежності.

22.02
2021


Уряд запровадив компенсації людям, у яких встановлене електроопалення, а також зафіксував тарифи на тепло і визначив граничну вартість газу для населення. Додатково зараз напрацьовуються варіанти, щоб вартість комунальних послуг не збільшувалася до кінця року. Заступник голови ОДА Сергій Поліщук підсумував результати форуму «Україна 30. Платіжка», який минулого тижня відбувся у Києві.
«Зараз відбувається спекулювання політиками на темі тарифів. Влада максимально задіяла компенсаторні механізми для населення. Уряд продовжує напрацьовувати різні підходи та шляхи вирішення проблем, які накопичилися у вітчизняній енергетиці», – зазначив Сергій Поліщук.
Раніше повідомлялося, завдяки субсидіям і компенсаціям, держава підтримує третину домогосподарств України, зокрема майже 18% домогосподарств Кіровоградської області.

22.02
2021

Єдина в Україні магістраль загальною протяжністю 1392,3 км зі Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської через Кіровоградщину з’єднає схід і захід у нинішньому році. Завершити об’єкт мають до 30 річниці Незалежності.
Стратегічні завдання з розвитку інфраструктури в 2021 році окреслив Президент України Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Інфраструктура» сьогодні, 22 лютого.
Як повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко, мова йшла про реконструкції доріг, відновлення мостів, розвиток залізничного та авіасполучення.
«Частиною масштабного проекту буде і Кіровоградщина. Нова магістраль М-30 з’єднає дві існуючі дороги міжнародного значення М-12 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка) та М-04 (Знам’янка – Луганськ – Ізварине). Ділянку дороги М-04 по нашій області ми завершили ще кілька років тому. На цей рік завдання номер один – це завершення ремонтів на ділянці траси М-12 на Умань», – уточнив очільник Кіровоградщини.
Президент України Володимир Зеленський зауважив, всього у 2021 році планується відремонтувати та реконструювати 4,5 тисячі кілометрів державних доріг і дві тисячі кілометрів місцевих.
«Найперше – це дороги. Про них існував не один мільйон жартів, на їхньому ремонті було вкрадено не один мільйон гривень. Всі думали, що хороші дороги і Україна – це фантастика. Ми довели, що це може стати реальністю», – наголосив Володимир Зеленський.
Як уже повідомлялося, упродовж 22-24 лютого у Києві триває всеукраїнський форум «Україна 30. Інфраструктура».

22.02
2021

22 лютого перший заступник міського голови Юрій Гугленко провів позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. [Читати детальніше]

22.02
2021

У Кіровоградській області в доброму та задовільному стані 376,9 тис. га озимих зернових, а це 80% засіяних площ. Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна.
«Загибелі та пошкоджень рослин озимої пшениці й озимого ріпаку не виявили за період перезимівлі. Посіви озимих культур знаходяться у стадії зимового спокою», – зазначила Марія Чорна.
За її словами, озимий ріпак знаходиться в доброму та задовільному стані на 68% площ, що становить 20,1 тис. га.
Директорка департаменту додала, висота снігового покриву складає від 5 до 12 см, у північно-західних, центральних і південно-західних районах 19-25 см.
Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур у найхолоднішу ніч знижувалась до 7 градусів морозу, а це значно вище критичної температури вимерзання.
Зазначимо, аграрії Кіровоградщини збільшили посіви озимих культур під урожай 2021 року порівняно з минулим роком.
Озимі зернові посіяли на площі 469,3 тис. га – 125% до прогнозу. Йдеться про 390,1 тис. га озимої пшениці, озимого ячменю – 75,8 тис. га, жита – 3,1 тис. га та 0,3 тис. га тритикале. Озимого ріпаку посіяли 29,6 тис. га.

22.02
2021

Розпорядженням міського голови Сергія Кузьменка затверджено план заходів з підготовки та відзначення у місті Шевченківських днів.

[Читати детальніше]

22.02
2021

5 березня Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М. Кропивницького покаже в Олександрії виставу «Севільські заручини». Комедія на дві дії пройде в Міському палаці культури, початок – о 16.00.

[Читати детальніше]

22.02
2021

Очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко бере учать у форумі «Україна 30. Інфраструктура»
Голова облдержадміністрації Андрій Назаренко бере участь у форумі «Україна 30. Інфраструктура», який стартує у Києві сьогодні 22 лютого і триватиме по 24 лютого.
Форум присвячений темам відновлення та розбудови інфраструктури в Україні.
«Влада, експерти, громадські діячі насамперед обговорять продовження Національної програми «Велике будівництво». Водночас мова йтиме про фінансування довгострокових проектів. Маємо розуміти, що розвиток інфраструктури пов’язує в собі розвиток бізнесу, краще надання послуг… Це гарні дороги, сучасні освітні і медичні заклади. Це розвиток регіонів», – зазначив Андрій Назаренко.
Також участь у форумі візьме перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.
Як уже повідомлялося, на форумі «Україна 30. Інфраструктура» запланований виступ Президента України Володимира Зеленського.
Нагадаємо, на форумі «Україна 30. Платіжка» Кіровоградську область представляв заступник голови ОДА Сергій Поліщук.

22.02
2021


За підсумками 2020 року Кіровоградщина посіла 3 місце серед інших регіонів України за індексом промислової продукції. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко під час засідання сесії обласної ради сьогодні, 19 лютого.
«Не зважаючи на коронакризу, нашій області вдалося не лише зберегти основні показники, а в деяких напрямках ще й наростити. Наприклад, у тій же галузі машинобудування маємо приріс 25,8%. У харчовій промисловості +2,4%. Загалом індекс промислової продукції на Кіровоградщині торік склав 101,7%», – сказав Андрій Назаренко.
Він наголосив, за індексом промислової продукції Кіровоградщина посідає третє місце серед решти регіонів України.

22.02
2021


Бійці 3 полку Сил спеціальних операцій ФК «Кропивницький» здобули перемогу у чемпіонаті з футзалу. Про це повідомив представник команди Віктор Клименюк.
Він нагадав, наступним кроком буде участь у турнірі з 22 по 26 лютого у Харкові. Кропивницька команда захищатиме честь Сил спеціальних операцій в чемпіонаті Збройних Сил України.
Як уже повідомлялося, змагання у Броварах і Харкові є першим етапом підготовки до Чемпіонату України з футболу серед команд ліги учасників АТО. Він триватиме з березня по жовтень.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень